Virginia Mataix

Acteur

Virginia Mataix is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Pareja enloquecida busca madre de alquiler

1989 | Komedie

Spanje 1989. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Guillermo Montesinos, Lola Forner en Virginia Mataix.

Een stel van middelbare leeftijd dat een goede maatschappelijke positie heeft, besluit een kind te nemen. De vrouw blijkt echter onvruchtbaar te zijn. Dit komische plagiaat van het Amerikaanse melodrama THE BABY MAKER, is vreselijk grof en humorloos.

Bandera Negra

1986 | Avonturenfilm

Spanje 1986. Avonturenfilm van Pedro Olea. Met o.a. Alfredo Landa, Imanol Arias, Virginia Mataix en Carlos Lucena.

Een meisje raakt, samen met haar vader, verwikkeld in wapensmokkel. Heel gebrekkige mise-en-scène voor een film waarmee de maker het niveau van de oudtijds goeie ouwe Amerikaanse avonturenfilms wilde bereiken. Helaas mislukt.

Pares y nones

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van José Luis Cuerda. Met o.a. Antonio Resines, Virginia Mataix, Silvia Munt en Carlos Velat.

Twee echtparen van rond de dertig stuiten op een kleine existentiële liefdescrisis. Een slechte komedie in het voetspoor van OPERA PRIMA.

Las Tramps del matrimonio

1982 | Drama

Spanje 1982. Drama van Juan José Porto. Met o.a. Pedro Díez del Corral, Virginia Mataix, Miguel Arribas en María Kosty.

Een schrijver die leeft van de journalistiek besluit zijn oude beroep weer op te pakken. Een ronduit domme en vervelende film.

La Fuga de Segovia

1981 | Actiefilm

Spanje 1981. Actiefilm van Imanol Uribe. Met o.a. Mario Pardo, Xabier Elorriaga, Ovidi Montllor, Virginia Mataix en Mario Parto.

De vlucht van enkele militante aanhangers van de ETA uit de gevangenis van Segovia. Onopgesmukte actiefilm waarin politieke verwikkelingen zoveel mogelijk zijn vermeden en die zowel door de pers als het publiek in Spanje goed is ontvangen.

La Mano negra

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Fernando Colomo. Met o.a. Iñigo Guerrea, Joaquín Honojosa, Virginia Mataix en Carmen Maura.

Midden in het hedendaagse Madrid ontstaat een misdadigerssekte. Een bijzonder zotte satire op de populariteit die de klassieke thriller in het toenmalige Spanje genoot.

Fuerza mortal

1980 | Actiefilm

Spanje 1980. Actiefilm van Max H. Boulois. Met o.a. Max H. Boulois, Tom Hernández en Virginia Mataix.

Een ex-Vietnamstrijder van het zwarte ras stelt zich vrijwillig ten prooi aan een menselijke jachtpartij. Een bijna amateuristische film.

Apaga y vámonos

1980 | Drama

Spanje 1980. Drama van Antonio Hernández. Met o.a. Antonio Hernández, Virginia Mataix, José María Muñoz, Laura Cepeda en Fernando Fernán-Gómez.

Een excentrieke jongeling probeert te vluchten naar een geheimzinnige plaats. Daarbij komt zijn vader om het leven. Een vreemde, weinig overtuigende film.

Siete dias en enero

1979 | Drama, Historische film

Spanje/Frankrijk 1979. Drama van Juan Antonio Bardem. Met o.a. Manuel Angel Egea, Madeleine Robinson, Virginia Mataix, Jacques François en Alberto Alonso Lopez.

Na de dood van Franco probeert de erfgenaam van een onder het oude regime tot succes gekomen industrieel, pal te staan voor de rechtse ordehandhaving. Hij besluit met hulp van medestanders het advocatencollectief, dat een geslaagde vervoersstaking heeft begeleid, om zeep te brengen. Het complot mislukt, de leiders worden gedood, maar hun minder opvallende, extreme bondgenoten blijven op hun plaatsen in de magistratuur. Ondanks de actualiteit van het onderwerp en het gebruik van journaalopnamen, doet de film merkwaardig verouderd aan. Hij heeft het schematisme en de emotionele felheid van de beroemde maatschappelijke films van vlak na 1945, die toen uiteraard níét in Spanje gemaakt konden worden. De toeschouwer is inmiddels gewend aan wat afstandelijker bezonkenheid. Het scenario is van regisseur Bardem. Het camerawerk is van Leopoldo Villaseñor. Eastmancolor, Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Virginia Mataix op televisie komt.

Reageer