Elisabeth Sand

Acteur

Elisabeth Sand is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The successor

1998 | Thriller

Noorwegen 1998. Thriller van Tor M. Tørstad. Met o.a. Reidar Sørensen, Elisabeth Sand, Terje Strømdahl, Beatriz Chitsembe en Joao Manja.

In Noorwegen maakt de mijnenexpert Johan Stensrud zich op om af te reizen naar Mozambique. Na twintig jaar burgeroorlog is dit Afrikaanse land bezaaid met landmijnen, die steeds opnieuw slachtoffers vergen. Stensrud - in dienst van de VN - krijgt de leiding over de mijnenruimingsactiviteiten. Na aankomst in Mozambique raakt Stensrud steeds meer geïntrigeerd door de gebeurtenissen rondom zijn voorganger Stein Halvorsen. Deze is onder mysterieuze omstandigheden omgekomen bij een auto-ongeluk. Alle sporen lijken na zijn dood te zijn uitgewist. Bij toeval is Stensrud getuige van een ontploffing van een mijn op een doorgangsweg, die een waar bloedbad aanricht onder onschuldige burgers. De explosie vindt plaats op een weg die officieel al vrijgegeven was. Stensrud komt erachter dat de mijnenruiming een lucratieve business is waar grote financiële belangen mee gemoeid zijn. En dat zijn voorganger meer wist dan goed voor hem was...

Etterfølgeren

1998 | Drama

Noorwegen 1998. Drama van Tor M. Tørnstad. Met o.a. Terje Strømdahl, Elisabeth Sand, João Mansa, Ian Roberts en Isabel Jorge.

Johan Stensrud (Str[KL23]mdahl) van de Noorse mijnopruimingsdienst gaat in opdracht van V.N. naar Mozambique. Hij moet de plaats van een voorganger innemen, die bij een verkeersongeluk is omgekomen. Hij onderzoekt de oorzaken van het ongeval en stelt vast dat zijn collega uit de weg werd geruimd omdat hij te veel wist over een corruptie-schandaal rond de handel in landmijnen. Het wordt Johan snel duidelijk dat hij met zijn vrouw Berit (Sand) het volgende doelwit is. De Afrikaanse sfeer wordt vrij goed weergegeven dankzij de op locatie in Mozambique geschoten film. Het verhaal is van Henning Mankell en verloopt ontzettend traag. Het camerawerk is van Björn Tonnesen. De miniserie, die meestal in vier delen wordt uitgezonden, zou probleemloos tot anderhalf uur gereduceerd kunnen worden en dan beter verteerbaar zijn. Hoofdrol Strømdahl, bijna steeds in beeld, beweegt als macho-Viking zonder ooit iets heldhaftigs te ondernemen.

Hører du ikke hva jeg sier!

1995 | Musical, Komedie

Noorwegen 1995. Musical van Erik Gustavson. Met o.a. Bjørn Floberg, Kjersti Holmen, Keve Hjelm, Ingerid Vardund en Elisabeth Sand.

Floberg is een populaire stand-up comedian die samen met zijn vrouw en manager Holmen de zaken runt. Zij heeft voor hem een beloftevolle zangcarrière opgegeven. Na een opeenvolging van gebeurtenissen, w.o. zijn schoonvader die zijn vrouw verlaat omdat hij na vijftig jaar huwelijk ontdekt dat ze hem voor hun huwelijk bedrogen heeft en een van zijn fans die letterlijk sterft van het lachen, ziet hij het niet meer zitten. Zijn optredens worden een sof en zijn vrouw moet steeds weer invallen om de show te redden. Uiteindelijk neemt zij de tournee over, maar dan kan hij het niet kroppen dat ze een fenomenaal succes kent. Een uitgebluste Noorse Toon Hermans kan plaatselijk best te pruimen zijn, maar internationaal stelt de film niet veel meer voor dan een man die haast ten ondergaat aan een midlife crisis zonder echte motivatie. De seksueel losse sfeer rond dit showwereldje wordt wel goed getekend. Lars Saabye Christensen en Gustavson zijn verantwoordelijk voor het scenario, dat in beelden omgezet werd door Philip Ø gaard. Dolby Stereo S.R.

Herman

1991 | Familiefilm

Noorwegen 1991. Familiefilm van Erik Gustavson. Met o.a. Anders Danielsen Lie, Elisabeth Sand, Bjørn Floberg, Linn Aronsen en Jari Kulle.

De film speelt tussen 1960 en 1970, in een tijd dat de mensen (nog) geen goed antwoord wisten op persoonlijke problemen. Herman elf jaar, is kaal; dat veroorzaakt natuurlijk allerlei moeilijkheden voor de jongen, o.m. op school. Met zijn roodharige vriend zullen ze samen alle obstakels overwinnen. Te vergelijken met MY LIFE AS A DOG. Het scenario is van Lars Saabys Christensen. Het camerawerk is van Kjell Vassdal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Elisabeth Sand op televisie komt.

Reageer