Isabel Meier: montage.
Er zijn 11 films gevonden.

Lara

2019 | Drama

Duitsland 2019. Drama van Jan Ole Gerster. Met o.a. Corinna Harfouch, Tom Schilling, Volkmar Kleinert, Rainer Bock en Edin Hasanovic.

Een dag uit het leven van de zestigjarige, manipulatieve Lara Jenkins, die niet welkom blijkt bij het optreden van haar zoon – een getalenteerde concertpianist. Met haar steenrode jas en sluike, halflange haar lijkt Lara’s personage te zijn gemodelleerd naar de emotioneel geblokkeerde pianiste (gespeeld door Isabelle Huppert) uit Michael Haneke’s ijskoude psychologische drama La pianiste (2001). Maar de toon van beide films verschilt enorm, aangezien Lara uiteindelijk een bitterzoet feelgooddrama is over een vrouw die zichzelf bevrijdt van de kille, perfectionistische houding waarmee ze zichzelf en anderen klem zet. Harfouch kreeg voor haar rol de prijs voor beste actrice van de Duitse filmpers.

Love Island

2014 | Komedie, Romantiek

Kroatië​/​​Duitsland​/​​Zwitserland​/​​Bosnië en Herzegovina 2014. Komedie van Jasmila Zbanic. Met o.a. Ariane Labed, Ermin Bravo, Ada Condeescu, Franco Nero en Leon Lucev.

Vrolijke driehoekskomedie, over de pret van een hoogzwangere vrouw en haar partner met een duikinstructrice. Plaats van handeling is een resort aan de Kroatische kust waar vakantiegangers worden aangespoord uit de band te springen. Bosnische filmmaker Jasmila Zbanic, de vrouw die nota bene naam maakte met grauwe oorlogsdrama’s, liet er geen gras over groeien en fabriceerde een verzameling zonnige handtastelijkheden verlucht met eindeloos suffige teksten. Grappig, zoals afgekeurde audities grappig kunnen zijn, met zo hier en daar een stukje deugdelijke komedie.

&Me

2013 | Romantiek

Nederland 2013. Romantiek van Norbert ter Hall. Met o.a. Verónica Echegui, Teun Luijkx, Mark Waschke, Rossy de Palma en Rafael Cebrián.

Aanvankelijk lichtvoetige lovestory van tv-regissseur Norbert ter Hall (Waltz, A'dam-E.V.A.), die gaandeweg een meer melancholische toon aanslaat. Over driehoeksverhouding tussen een Spaanse studente, een Duitse homoseksuele topambtenaar en een dossierverhuizer in Brussel, het centrum van Europese eenwording. De weltschmerz van Edurne, Eduard en Richard beklijft helaas niet bij gebrek aan tragiek en chemie tussen de acteurs. Zoals de maandelijkse karavaan witte vrachtwagens door Brussel stroomt, vol dozen dossiers richting Straatsburg en weer terug, zo drijven de levens van het drietal van kant naar wal.

Satte Farben vor Schwarz

2010 | Drama

Duitsland 2010. Drama van Sophie Heldmann. Met o.a. Senta Berger, Bruno Ganz en Barnaby Metschurat.

Renteniers Fred en Anita - schitterende rollen van Ganz en Berger - zijn al meer dan vijftig jaar samen, als bij Fred prostaatkanker wordt geconstateerd. Tot onbegrip van zijn vrouw en kinderen besluit hij niet voor de zware behandeling te kiezen, maar voor een vredig einde. En dan houdt hij er in het geheim ook nog een tweede appartement op na. Heftige thema's voor het debuut van een jonge regisseuse, maar Heldmann houdt de motieven van haar personages bewust vaag, waardoor de kijker zelf zijn standpunt in kan nemen.

Was du nicht siehst

2009 | Thriller

Duitsland​/​​Oostenrijk 2009. Thriller van Wolfgang Fischer. Met o.a. Ludwig Trepte, Frederick Lau, Alice Dwyer en Bibiana Beglau.

De zeventienjarige Anton (Trepte) gaat met zijn moeder en haar nieuwe vriend op vakantie in Bretagne. De recente zelfmoord van zijn vader draagt bij aan hun moeizame onderlinge relaties. Ter plaatse raakt Anton in de ban van twee leeftijdgenoten die een eigenaardige aantrekkingskracht op hem uitoefenen. In zijn eerste lange speelfilm maakt regisseur Fischer dankbaar gebruik van het landschap aan de Franse westkust: poëtische bossen en ruige rotsen sluiten mooi aan bij de wisselend droomachtige en verontrustende sfeer - een reflectie van de uiteenlopende gemoedsstemmingen van de worstelende tiener.

Tulpan

2008 | Komedie, Drama

Duitsland​/​​Kazachstan​/​​Polen​/​​Rusland​/​​Zwitserland 2008. Komedie van Sergei Dvortsevoy. Met o.a. Tolepbergen Baisakalov, Ondas Besikbasov en Samal Esljamova.

Documentair aandoend portret van het leven op de Kazaachse steppen. De jonge Asa heeft zijn zinnen gezet op de enige huwbare vrouw uit de wijde omgeving, zijn oom helpt bij het arrangeren van het huwelijk. Zijn vriend Boni droomt van de grote stad waar meisjes met grote borsten in overvloed zijn, waar huizen zonnepanelen op het dak heben en satellietschotels negenhonderd kanalen kunnen ontvangen. Regisseur Dvortsevoj - documentairemaker van origine - legt op het nippertje een verdwijnende cultuur vast en kreeg er in Cannes, waar de film in het prestigieuze Un certain regard-programma draaide, de hoofdprijs voor. Terecht.

Mikro eglima

2008 | Misdaad, Komedie

Cyprus​/​​Griekenland​/​​Duitsland 2008. Misdaad van Christos Georgiou. Met o.a. Aris Servetalis, Vicky Papadopoulou en Antonis Katsaris.

Lieflijke whodunits op zonovergoten Griekse eilandjes zijn dun gezaaid. Deze komedie, internationaal uitgebracht als Small Crime, is zo'n film, subtiel opgetuigd rond het moordonderzoek door een ijverige dorpsagent die niets liever wil dan een spannende baan in Athene. Ondertussen wordt de man geplaagd door lokale misdaden van het kaliber illegaal naaktzwemmen en bouwactiviteiten zonder vergunning. Prettige mix van slapstick en drama met de agent als goedaardige antiheld. Geschoten op het Griekse eilandje Therasia, tegenover kalendereiland Santorini.

The Drummer

2007 | Misdaad, Thriller, Muziek

Hongkong SAR van China​/​​Taiwan​/​​Duitsland 2007. Misdaad van Kenneth Bi. Met o.a. Jaycee Chan, Tony Leung Ka Fai, Angelica Lee en Kenneth Tsang.

Gepeperde HK-misdaadthriller, ronkend melodrama en Aziatische bewustwordingscinema ineen. Waarin Sid, twaalf-ambachten-dertien-ongelukken-zoon van Hong Kong-gangster Kwan en hobbydrummer in een rockbandje, in Taiwan moet onderduiken nadat hij met het liefje van vaders triadebovenbaas heeft gerotzooid. In ballingschap kruist hij het pad van een groep ascetische zendrummers en ziet voor het eerst een levensdoel. Welbeschouwd is The Drummer een idiote, maar fraai vormgegeven, fascinerende noedelsoep van smaakuitersten. Jaycee Chan is de zoon van olijke bottenbreker Jackie, het Taiwanees timmermanscollectief U-Theatre zendrumt zichzelf.

Eden

2006 | Romantisch drama

Duitsland​/​​Zwitserland 2006. Romantisch drama van Michael Hofmann. Met o.a. Josef Ostendorf, Carla Juri, Devid Striesow en Max Rüdlinger.

Als de sikkeneurige serveerster Eden (Roche) een stukje proeft van de taart die de dikke, wereldvreemde kok en smulpaap Gregor (Ostendorf) voor de verjaardag van haar dochtertje met downsyndroom maakte, krijgt ze een welhaast orgastische ervaring. Ze zoekt Gregor op, die extreem lekker blijkt te kunnen koken. Edens man (Striesow) vindt haar belangstelling voor Gregor echter maar verdacht. De warme uitstraling van Roche en het mooi gespeelde, onhandige geschutter van Ostendorf doen de onwaarschijnlijkheden in dit culi-sprookje grotendeels vergeten. Publieksprijs in Rotterdam.

Mein Name ist Bach

2003 | Biografie, Drama

Duitsland​/​​Zwitserland​/​​Frankrijk 2003. Biografie van Dominique de Rivaz. Met o.a. Vadim Glowna, Jürgen Vogel, Karoline Herfurth, Anatole Taubmann en Paul Herwig.

In het voorjaar van 1747 ontmoeten Johann Sebastian Bach en de Pruisische koning Frederik II elkaar. De grote componist is al op leeftijd wanneer hij Potsdam bezoekt en door de jonge monarch wordt ontboden. In de dagen die ze met elkaar doorbrengen ontstaat een curieuze vader-zoon relatie tussen de twee grootheden, gecompliceerd door Frederiks eigenzinnige zuster Amalia die verliefd raakt op Bachs zoon. Muziek van Bach wordt aangevuld met de tonen van de in Nederland geboren componist Frédéric Devreese. De opnamen vonden plaats in onder meer Leipzig en Potsdam. In eigen land kreeg de Zwitserse De Rivaz de nationale prijs voor beste fictiefilm.

Samsara

2001 | Drama, Romantiek, Avonturenfilm

India​/​​Italië​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 2001. Drama van Pan Nalin. Met o.a. Shawn Ku, Christy Chung, Neelesha BaVora, Jamayang Jinpa en Sherab Sangey.

De jonge boeddhistische monnik Tashi kiest ervoor zijn ascetische bestaan in te ruilen voor een wereldser leven. Wordt hij daar gelukkiger van? Zo eenvoudig ligt het niet in deze eerste speelfilm van Pan Nalin. Hij situeert het liefdesverhaal over verlangen en lotsbestemming in Ladakh, een bar woestijngebied op zo'n 5000 meter hoogte in de Himalaya. Samsara neigt naar exotisme, maar krijgt een mooie extra dimensie door Tashi's nuchtere vrouw, die zijn spirituele getob onderuit haalt en de verheerlijking van (mannelijke) profeten van feministisch commentaar voorziet.