Shinichi Himori

Acteur

Shinichi Himori is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Hitori Musuko

1936 | Drama

Japan 1936. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Choko Iida, Shinichi Himori, Yoshiko Tsubouchi, Chishû Ryû en Mitsuko Yoshikawa.

Een stijlvol melodrama over een alleenstaande moeder die zich opoffert om haar enige zoon een goede opvoeding te kunnen geven. Ontroerend en oprecht. De eerste sprekende film van Ozu. Ook bekend als THE ONLY SON.

Kagiri naki hodo

1934 | Drama

Japan 1934. Drama van Mikio Naruse. Met o.a. Setsuko Shinobu, Akio Isono, Hikary Yamanouchi, Nobuko Wakaba en Fumiko Katsugari.

Sugiko, een serveerster in een café, mist een rendez- vous met haar verloofde omdat ze ondersteboven wordt gereden door Yamanouchi, een rijke erfgenaam. Haar verloofde trekt zich terug op het platteland, in de overtuiging dat ze hem definitief heeft afgewezen. Sugiko huwt uiteindelijk met Yamanouchi maar wordt niet aanvaard door diens rijke familie. Voor die tijd gedurfd omwille van de kritische benadering van het klassensysteem, maar te onwaarschijnlijk en te melodramatisch om echt te kunnen overtuigen. Ook bekend als STREET WITHOUT END.

Wataki Hi

1929 | Romantiek

Japan 1929. Romantiek van Yasujirô Ozu. Met o.a. Ichiro Yuki, Tatsuo Saito, Junko Matsui, Shinichi Himori en Choko Iida.

Een van de eerste films van Ozu. Watanabe is een student die een bordje 'kamer te huur' voor zijn venster hangt om zo meisjes aan te lokken. Zijn eerste slachtoffer is de mooie Chieko die echter meteen haar intrek neemt zodat Watanabe bij een vriend onderdak moet vragen. Die vriend blijkt ook verliefd te zijn op Chieko en samen trekken ze met haar naar een ski-oord. Deze verrassende lichtvoetige zwijgende film is vooral interessant voor liefhebbers van de Japanse film die willen kennismaken met het vroege werk van Ozu. Ook bekend als DAYS OF YOUTH.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Shinichi Himori op televisie komt.

Reageer