Mohamed Rajid

Editor

Mohamed Rajid is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

La ventana

2008 | Drama

Argentinië/Spanje 2008. Drama van Carlos Sorin. Met o.a. María del Carmen Jiménez, Antonio Larreta en Alberto Ledesma.

Drama van Carlos Sorin over (wellicht de laatste) dag uit het leven van een oude man die hoopt zijn zoon nog een keer terug te zien.

Bombon El Perro

2004 | Drama

Argentinië/Spanje 2004. Drama van Carlos Sorin. Met o.a. Juan Villegas, Walter Donado, Rosa Valsecchi, Mariela Díaz en Sabino Morales.

De 52-jarige Juan, werkloos monteur, leidt een leeg, onopvallend bestaan in Patagonië. Op een dag helpt hij een vrouw met autopech. Als dank krijgt hij een imposante witte Argentijnse dog, een dure rashond. Dan neemt zijn leven een wending, hij wordt ineens opgemerkt. Geslaagde film waarin regisseur Sorin de balans tussen betekenisvolle beelden en alledaagse observaties altijd in stand weet te houden. De statige hond lijkt vaak een symbool voor de hoop op verbetering en verandering te zijn, maar is soms gewoon een lastig beest dat niet doet wat zijn baasje wil.

Historias mínimas

2002 | Drama, Komedie

Argentinië/Spanje 2002. Drama van Carlos Sorin. Met o.a. Javier Lombardo, Antonio Benedicti, Javiera Bravo, Francis Sandoval en Julia Solomonoff.

Drie Argentijnen reizen onafhankelijk van elkaar van hun dorpje in Patagonië naar provinciestad San Julian. Een slechtziende oude man gaat er op zoek naar zijn hond, jegens welke hij schuldgevoelens heeft. Een verkoper van afslankpleisters wil er een taart met het uiterlijk van een voetbal geven aan het kind van een vrouw. En een onderdrukte huisvrouw mag meedoen in een tv-show waar men keukenmachines kan winnen. De mensen zijn eenzaam klein in het zwartwitte, onmetelijk barre Patagonië, maar juist in het kleine heerst veel waarde volgens de warm-ironische visie van filmmaker Sorin. Historias mínimas was in veel landen, ook in Nederland, een klein filmhuissucces.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mohamed Rajid op televisie komt.

Reageer