Zohra Lampert: cast.
Er zijn 25 films gevonden.

The Eden Myth

1998 |

Verenigde Staten 1998. Mark Edlitz. Met o.a. Zohra Lampert, Justin Kirk, Julia Dion, Todd Weeks en Jenna Stern.

The Last Good Time

1995 | Komedie, Romantiek, Mysterie

Verenigde Staten 1995. Komedie van Bob Balaban. Met o.a. Armin Mueller-Stahl, Olivia d'Abo, Maureen Stapleton, Lionel Stander en Adrian Pasdar.

Een rustig, maar effectief verfilmd drama waarin Mueller- Stahl een gepensioneerde musicus portretteert, wiens bezadigde leven in een klein appartement in Brooklyn wordt verstoord als hij zich ontfermt over een sexy jonge vrouw die op de vlucht is voor haar misdadige compagnons. Hoewel verlokkelijk, weerhoudt regisseur Balaban zich er wijselijk van de potenti[KA3]le suspensestory de overhand te laten krijgen boven het delicaat vertelde verhaal. Het scenario is van regisseur Balaban en John McLaughlin en is gebaseerd op een roman van Richard Bausch. Het camerawerk is van Claudia Raschke.

Last Supper

1992 | Drama, Experimenteel, Muziek, Korte film

Verenigde Staten​/​​Zwitserland 1992. Drama van Robert Frank. Met o.a. Zohra Lampert, Bill Youmans, Bill Rice, Taylor Mead en John Larkin.

Een aantal mensen, die niets met elkaar gemeen hebben, komen bij elkaar voor een garden-party op 97 Park Avenue. Terwijl ze wachten op de man die hen uitnodigde, i.v.m. de presentatie van een nieuw boek, praten ze allen naast elkaar, zonder echt te communiceren. Ze hebben het over eten, literatuur, kunst, liefde, geld en andere alledaagse items, maar nooit wordt de aanvang van een dialoog aangegaan. Iedereen praat over weggaan, maar uiteindelijk verlaat niemand de tuin. Tot het avond wordt en een groep zwarten een jazz-reconstructie geeft van het 'laatste avondmaal'. Een kruising tussen Wachten op Godot en Huis-clos. Voor mensen die regisseur Frank niet kennen is de film hermetisch gesloten, maar voor hem was dit een gelegenheid om de draak te steken met alle profiteurs die in naam van de 'kunst' zich overal aanbieden om te eten en te drinken. Het is een ensemblefilm zonder echte hoofdrollen en behoort tot het meest professionele dat de cineast ooit maakte. Frank schreef het scenario samen met Sam North en Michael Rovner. Fotografie is van Kevin Kerslake.

Stanley & Iris

1990 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1990. Romantisch drama van Martin Ritt. Met o.a. Robert De Niro, Harley Cross, Jane Fonda, Jamey Sheridan en Martha Plimpton.

Stanley is een kok in een grote bakkerij, en analfabeet. In dezelfde bakkerij werkt Iris, een weduwe die nog steeds om haar man treurt en moeder is van twee kinderen. In haar onschuld verraadt Iris Stanley, die wordt ontslagen omdat hij niet lezen kan. Iris voelt zich schuldig en biedt Stanley aan hem te onderwijzen. Tijdens de lessen aan de keukentafel ontwikkelt zich een warme vriendschap. De film heeft zijn tekortkomingen, zoals een aantal overbodig dramatische subplots, maar de voortreffelijke acteerprestaties van De Niro en Fonda maken van Stanley & Iris een ontroerende film over eenvoudige mensen en hun liefde voor elkaar.

Alan and Naomi

1990 | Familiefilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1990. Familiefilm van Sterling Van Wagenen. Met o.a. Lukas Haas, Vanessa Zaoui, Michael Gross, Amy Aquino en Kevin Connolly.

Zeer ontroerende en belangwekkende film over een joods meisje (Zaoui) dat haar vader voor haar ogen heeft zien vermoorden in de oorlog. Zij kan haar emoties niet meer uiten en communiceert ook niet meer. Een joodse buurjongen (Haas) benadert haar na lang aandringen van zijn ouders. Dit lukt, ze bloeit op en uiteindelijk kan ze mee naar school. Door een ongelukkig voorval wordt zij weer herinnerd aan haar vader en wordt opnieuw apatisch. Zij moet in een kliniek worden opgenomen, waar Haas haar weer opzoekt. Goed spel. Gesitueerd in Brooklyn, 1944.

American Blue Note

1989 | Komedie, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1989. Komedie van Ralph Toporoff. Met o.a. Peter MacNicol, Guinee Trini, Carl Capotorto, Charlotte d' Amboise en Zohra Lampert.

Een licht verteerbare, plezierige komedie over het wel en wee van een jazz-orkestje dat op jacht is naar roem en succes. Gesitueerd rond 1962 en we mogen de band een maand lang volgen. Welluidende muziek, die zelfs niet-jazz-liefhebbers goed in het oor klinkt. Ook bekend als FAKEBOOK.

Izzy and Moe

1985 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1985. Drama van Jackie Cooper. Met o.a. Jackie Gleason, Art Carney, Cynthia Harris, Zohra Lampert en Dick Latessa.

Gleason en Carney spelen twee vroegere vaudeville-artiesten die tijdens de drooglegging bij de Newyorkse politie gaan werken. Kleurrijk los zand en maar matig leuk, ondanks de uitstraling van de beide hoofdrollen. Gleason schreef voor deze film zelfs de muziek.

Teachers

1984 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1984. Komedie van Arthur Hiller. Met o.a. Nick Nolte, JoBeth Williams, Judd Hirsch, Ralph Macchio en Lee Grant.

Een `uitbundige` vermenging van komedie en drama tegen de achtergrond van een middelbare school in een stad (gefilmd in Columbus, Ohio). Blijkbaar gemodelleerd naar HOSPITAL en NETWORK van Paddy Chayefsky, maar in alle opzichten verre de mindere van die films. Glad, met een goede bezetting, maar dramatisch onsamenhangend, en voortdurend voorspelbaar.

Alphabet City

1984 | Drama

Verenigde Staten 1984. Drama van Amos Poe. Met o.a. Vincent Spano, Kate Vernon, Michael Winslow, Zohra Lampert en Raymond Serra.

Een oppervlakkige, kitscherige film, die een portret geeft van een tienerboefje, dat gespeeld wordt door Vincent Spano, en zijn leven in de Lower Side van New York. Er zit praktisch geen verhaal in deze film, die voornamelijk uit beelden bestaat.

The Girl, the Gold Watch & Dynamite

1981 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1981. Avonturenfilm van Hy Averback. Met o.a. Lee Purcell, Philip MacHale, Burton Gilliam, Zohra Lampert en Jack Elam.

Een platvloers vervolg van THE GIRL, THE GOLD WATCH AND EVERYTHING, over de verdere brokken van de burgerlijke erfgename van een kelderende zaak en een horloge dat de tijd stil kan zetten.

The Girl, the Goldwatch & Everything

1980 | Misdaad

Verenigde Staten 1980. Misdaad van William Wiard. Met o.a. Robert Hays, Jill Ireland, Pam Dawber, Maurice Evans en Zohra Lampert.

Hays erft van een schatrijke oom een horloge waarmee je de tijd kunt stilzetten en rent weg met Dawber aan zijn zijde om de boeven van zich af te schudden. Het geheel is niet meer dan een sitcom uit blik. Wel leuk. Gebaseerd op het fantasy-verhaal van John D. MacDonald.

Children of Divorce

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Joanna Lee. Met o.a. Barbara Feldon, Lance Kerwin, Stacey Nelkin, Billy Dee Williams en Olivia Cole.

Drama over de uitwerking die een scheiding heeft op jongeren in drie gezinnen uit verschillende milieus, geschreven door regisseur Lee.

The Suicide's Wife

1979 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1979. Romantiek van John Newland. Met o.a. Angie Dickinson, Gordon Pinsent, Zohra Lampert, Todd Lookinland en Peter Donat.

Een vrijblijvend drama over een vrouw van een hoogleraar op zoek naar de zin des levens, nadat haar man het zijne nam. Ook bekend als: A NEW LIFE.

Lady of the House

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Ralph Nelson en Vincent Sherman. Met o.a. Dyan Cannon, Armand Assante, Zohra Lampert, Melvin Belli en Christopher Norris.

Cannon speelt Sally Stanford een vrouw die rond 1938 de madam van een Californisch bordeel in San Francisco is in een vrouwvijandige maatschappij. Ze besluit dit niet langer te pikken en gaat de politiek in. Ze brengt het in 1976 ten slotte tot burgemeester van het fraaie plaatsje in de Baai van San Francisco, Sausalito. Ze geeft een boeiende rol weg. Scenario van Ron Koslow.

Black Beauty

1978 | Familiefilm

Verenigde Staten 1978. Familiefilm van Daniel Haller. Met o.a. Edward Albert, Peter Breck, Eileen Brennan, Lonny Chapman en Ken Curtis.

Mini-serie in vijf delen. De zoveelste verfilming van het boek van Anna Sewell. De belevenissen van het paard Black Beauty dat per deel van eigenaar verandert. Drama, avontuur en spanning volop, naast een dosis sentiment. De serie is beladen met sterren en bekende gezichten uit tv-series.

Opening Night

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van John Cassavetes. Met o.a. Gena Rowlands, John Cassavetes, Ben Gazzara, Joan Blondell en Paul Stewart.

In de aanloop naar de première van een nieuw toneelstuk worstelt gevierd actrice Myrtle Gordon met drankzucht, plankenkoorts en toenemende zorg over ouder worden. Wanneer bovendien een fan van haar verongelukt lijkt Myrtle er definitief aan onderdoor te gaan. Cassavetes registreert met een kenmerkende, genadeloze camera de psychische teloorgang van een ster, erg mooi gespeeld door zijn vrouw en vaste actrice Gena Rowlands. Independent cinema klassieker inspireerde Pedro Almodovar bij zijn Todo sobre mi madre, en kreeg in 2006 een theaterbewerking door Ivo van Hove met Toneelgroep Amsterdam.

One of Our Own

1975 |

Verenigde Staten 1975. Richard C. Sarafian. Met o.a. George Peppard, William Daniels, Louise Sorel, Strother Martin en Oskar Homolka.

Hoofd-neurochirurg Peppard staat als ziekenhuis- administrateur voor een voor de hand liggende reeks crises en lost alle gevallen van onbetaalde schulden voorspelbaar op. Later dook hij als dit personage op in de korte serie DOCTOR'S HOSPITAL.

Connection

1973 | Misdaad

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Tom Gries. Met o.a. Charles Durning, Ronny Cox, Zohra Lampert, Dennis Cole en Heather MacRae.

Opzettelijk verward verhaal over boodschapper Durning die een ontmoeting regelt tussen een juwelendief en vertegenwoordigers van een verzekeringsmaatschappij, met als climax een krankzinnige achtervolging met auto's op de West Side van Manhattan. Vlekkeloze snelheid en goed acteerwerk.

Let's Scare Jessica to Death

1971 | Misdaad, Horror

Verenigde Staten 1971. Misdaad van John Hancock. Met o.a. Zohra Lampert, Barton Heyman, Kevin O'Connor, Mari-Claire Costello en Gretchen Corbet.

Een griezelig verhaaltje over moord en bedrog als een labiel meisje in een landhuis een zeer angstig onthaal krijgt.

Some Kind of a Nut

1969 | Komedie

Verenigde Staten 1969. Komedie van Garson Kanin. Met o.a. Dick Van Dyke, Angie Dickinson, Rosemary Forsyth, Zohra Lampert en Elliott Reid.

Bankier Van Dyke laat zijn baard staan en verliest zijn baan. Deze pathetische en zogenaamde eigentijdse klucht is nu al ouderwetser dan de meeste films van Kanin uit de jaren dertig en veertig.

Bye Bye Braverman

1968 | Komedie

Verenigde Staten 1968. Komedie van Sidney Lumet. Met o.a. George Segal, Jack Warden, Joseph Wiseman, Sorrell Booke en Jessica Walter.

Om een van de hoofdfiguren te beschrijven moet je de optelsom maken van de onderdelen van deze film; zoiets kan wellicht als een vorm van vermaak beschouwd worden. Maar het vage, weifelende verhaal over een viertal joodse intellectuelen, die op weg zijn naar een begrafenis van een vriend is uiteindelijk teleurstellend. Opgenomen in New York.

Splendor in the Grass

1961 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1961. Romantisch drama van Elia Kazan. Met o.a. Natalie Wood, Warren Beatty, Pat Hingle, Audrey Christie en Barbara Loden.

Nogal zwaar op de hand, dit portret van een verliefd stel in een Texaans stadje aan de vooravond van de Grote Depressie. Maar mét een vrolijke noot, want naar verluidt is Splendor in the Grass ook de eerste film waarin geliefden elkaar een heuse tongzoen geven. Eenvoudige middenstandsdochter (Wood) en rijke, maar gekwelde jongeling (Beatty) zijn smoorverliefd en doen toch braaf hun uiterste best maagdelijk te blijven tot ze getrouwd zijn. Probleem is dat ze van hun botte, ongeïnteresseerde ouders geen toestemming krijgen om in het huwelijk te treden. Frustrerend! Oscarnominatie voor Wood, Oscar voor scenarioschrijver William Inge.

Posse from Hell

1961 | Western

Verenigde Staten 1961. Western van Herbert Coleman. Met o.a. Audie Murphy, John Saxon, Zohra Lampert, Ward Ramsey en Vic Morrow.

Goede genrefilm door Clair Huffaker geschreven. Een bende van vier man onder leiding van Morrow doodt de sheriff van de stad en gijzelt daarna de bezoekers van de saloon. Er vallen doden en de bende neemt Lampert mee. Ze verkrachten haar onderweg. Hulpsheriff Audie zet de achtervolging in met Saxon, Acosta en Ramsey, vastbesloten de bende te pakken te krijgen. De onderlinge verhoudingen en vriendschappen worden afgewisseld door de prima actiescènes. Dat geeft deze Gordon-produktie wat extra's. Murphy is perfect in zijn rol; hij neemt Lampert graag als zijn aanstaande. Camerawerk van Clifford Stine.

Let's Twist! Hey

1961 |

1961. Greg Harrison. Met o.a. Teddy Randazzo, Jo-Ann Campbell, Peppermint Loungers, The Starliters en Joey Dee.

Goede genrefilm door Clair Huffaker geschreven. Een bende van vier man onder leiding van Morrow doodt de sheriff van de stad en gijzelt daarna de bezoekers van de saloon. Er vallen doden en de bende neemt Lampert mee. Ze verkrachten haar onderweg. Hulpsheriff Audie zet de achtervolging in met Saxon, Acosta en Ramsey, vastbesloten de bende te pakken te krijgen. De onderlinge verhoudingen en vriendschappen worden afgewisseld door de prima actiescènes. Dat geeft deze Gordon-produktie wat extra's. Murphy is perfect in zijn rol; hij neemt Lampert graag als zijn aanstaande. Camerawerk van Clifford Stine.

Pay or Die!

1960 | Misdaad

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Richard Wilson. Met o.a. Ernest Borgnine, Zohra Lampert, Al Austin, John Duke en Robert Ellenstein.

In 1906 worden de bewoners van de Italiaanse wijk in New York geterroriseerd door een gevreesde bende, die bekend staat als De Zwarte Hand. Niemand waagt het tegen de gangsters te getuigen. Politieluitenant Borgnine krijgt de opdracht de bende uit te schakelen. Onthutsende mafia-film, in dezelfde documentaire stijl gedraaid als AL CAPONE (1959). Borgnine is grandioos als Lt. Petrosino, een soort voorloper van Eliot Ness. Hij speelt zijn rol niet als macho maar als een humane dienaar van de wet, voor wie in de eerste plaats de mens telt. Het knap opgebouwde scenario van Wilson en Bertram Millhauser geeft een angstaanjagend beeld van de corruptie van de politie in die tijd. Sfeervol in beeld gebracht door Lucien Ballard en van swingende muziek voorzien door David Raksin.