Habiba

Acteur

Habiba is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Barrières

1977 | Drama

Algerije 1977. Drama van Ahmed Lallem. Met o.a. Ziani, Lalaoui en Habiba.

Op ware gebeurtenissen gebaseerde Algerijnse film over de onteigening van grond, die het uiteenvallen van een feodale familie tot gevolg heeft. De patriarch sterft kort na zijn pelgrimstocht naar Mekka en heeft de zorg voor het familiebezit volgens traditioneel aan zijn oudste zoon toevertrouwd. Deze zoon luistert helaas niet naar zijn jongere broer, die als directeur van een staatsbedrijf heel wat meer van de wereld weet en hem adviseert de boel te verkopen en het geld in het buitenland vast te zetten. Koppig en blind voor de werkelijkheid knokt de erfgenaam om zijn reddeloze bezit en een achterhaalde maatschappelijke structuur te verdedigen. Helaas is deze acteur niet van het juiste kaliber of slecht geregisseerd en zit het summiere scenario vol langdradigheden en herhalingen. De onhandige montage maakt de zaak er niet beter op. Er blijven slechts een paar geslaagde scènes over, zoals die van de stervende polygame patriarch.

Al Ousfour

1972 | Misdaad, Historische film, Komedie

Egypte/Algerije 1972. Misdaad van Youssef Chahine. Met o.a. Mahmoud El-Meligui, Habiba, Mohsena Tawfiq, Meriem Fakhreddine en Salah Kabil.

Symbolische titel, want de genoemde mus is het Egyptische volk dat zich uit zijn kooi bevrijdt op het moment dat de oorlog van 1967 uitbreekt en Nasser zijn beroemde ontslagtoespraak uitspreekt. Groots opgezet fresco en bovendien een rommelige en ingewikkelde film, die bijna niet na te vertellen is en waarin de afzonderlijke bestemmingen van de personages en het collectieve lot van een volk door elkaar lopen en waarin een journalist problemen krijgt met zijn vader (een rijke zakenman) wanneer hij een onderzoek doet naar de corruptie in het bedrijfsleven en een politieman op zoek is naar een bandiet waarvan hij een erezaak gemaakt heeft. Verder komen we in de film elementen tegen als de familievendetta, de verzwakking van het staatsgezag, de algemene rebellie, de alomtegenwoordigheid van de personages, enz., zodat er een mozaïek ontstaat waarvan ons in het Westen grotendeels de betekenis ontgaat. De regie is indrukwekkend wanneer het drama zich vermengt met de sappige dialogen van een aantal verbazingwekkend natuurlijke komieken. Traditionele muziek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Habiba op televisie komt.

Reageer