Ollie Johnston

Acteur

Ollie Johnston is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Frank and Ollie

1995 | Documentaire, Animatie

Verenigde Staten 1995. Documentaire van Theodore Thomas. Met o.a. Frank Thomas, Ollie Johnston, Marie E. Johston en Jeanette A. Thomas.

Dit sympathieke inside-verhaal over de geschiedenis van Walt Disney`s tekenfilmstudio`s kent een persoonlijke noot: schrijver/regisseur Theodore Thomas is de zoon van Frank Thomas, een van Disney`s invloedrijkste (zij het tamelijk onbekende) cartoonisten. De film gaat vooral over de oudere Thomas en zijn levenslange vriend Ollie Johnston, die herinneringen ophalen aan de minitueuze zorg die ze aan PINOCCHIO (1940) van Hamilton Luske en Ben Sharpsteen, BAMBI (1942) van David Hand, THE JUNGLE BOOK (1967) van Wolfgang Reitherman en andere kassuccessen hebben besteed. Kijkers die niet geïnteresseerd zijn in Disney- films, zullen dit allemaal heel saai vinden - maar dankzij Frank Thomas en Ollie Johnston is bijna iedereen geïnteresseerd in Disney-films. Het camerawerk is van Erik Daarstad.

Disney: The Fairy Tale Years

1992 | Documentaire, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1992. Documentaire van Brian Skeet. Met o.a. Kristen Malanga, John Canemaker, Charles Solomon, Ollie Johnston en Chuck Jones.

Reeds van kindsbeen af was Walt Disney erg ge[KA3]interesseerd in sprookjes. Als hij dan uiteindelijk filmproducent werd waren sprookjes een belangrijke inspiratiebron. Zo maakte hij reeds in 1923 een eerste (korte) versie van ALICE IN WONDERLAND, door hemzelf getekend. Na verschillende korte films kwam het dan in 1937 tot SNOWWHITE AND THE SEVEN DWARFS, zijn eerste lange speelfilm. Tot op heden worden nog steeds regelmatig sprookjes verfilmd door The Walt Disney Company. Als een hedendaagse Alice leidt de kleine Kristen Malanga ons doorheen de sprookjeswereld van Disney, met fragmenten uit o.a. CINDERELLA, THE SLEEPING BEAUTY, THE LITTLE MERMAID, BEAUTY AND THE BEAST, ALADDIN en toont tevens afgewerkte fragmenten van films die nooit gemaakt werden. Een aantal mensen praat over hun samenwerking met Disney. Het geheel is erg oppervlakkig en komt over als een lange commercial voor de Disney-films. Skeet schreef zelf het scenario en John Beck filmde het nieuwe materiaal. Colin Minchin tekende voor de montage.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ollie Johnston op televisie komt.

Reageer