Ljuba Tadic

1929 -2005 Acteur

Ljuba Tadic (1929-2005) is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Special Treatment

1980 | Komedie

YU 1980. Komedie van Goran Paskaljevic. Met o.a. Ljuba Tadic, Dusica Zegarac, Danilo Stojkovic, Milena Dravic en Petar Kralj.

De fanatieke dokter Tadic brengt een groep alcoholici die hij heeft behandeld, naar een brouwerij om zijn bekwaamheid als therapeut te demonstreren. Uiteraard blijven zijn slachtoffers niet lang nuchter. Een opmerkelijke, ironische komedie, hier en daar wat traag maar meestal heel grappig.

Poseban tretman

1980 |

YU 1980. Goran Paskaljevic. Met o.a. Ljuba Tadic, Dusica Zegarec, Milena Dravic en Danilo Stojkovic.

Een dokter, die een nogal eigenaardige behandeling voorschrijft voor alcoholverslaafden, is zo zeker van zijn zaak dat hij met zes van zijn patiënten per auto het land doortrekt om zijn methode te bewijzen. Eén van de stopplaatsen is een herberg met drinkende arbeiders.

Schwarz und weiß wie Tage und Nächte

1978 | Drama

Duitsland 1978. Drama van Wolfgang Petersen. Met o.a. Bruno Ganz, Gila von Weitershausen, René Deltgen, Ljuba Tadic en Annemarie Wendl.

Een computerontwerper die als jongetje al aan schaken verslaafd raakte ziet met lede ogen toe hoe een schaakgrootmeester het wint van zijn computer. Vervolgens daagt hij met succes zelf de grootmeester uit. Een fijnzinnige film, in het buitenland hoger gewaardeerd dan in Duitsland zelf.

Miris poljskog cveca

1977 |

YU 1977. Srdjan Karanovic. Met o.a. Ljuba Tadic, Aleksandar Bercek, Olga Spirodonovic, Sonja Divac en Bogdan Diklic.

Een geestige satire met Tadic als een populaire film- en toneelacteur die tijdens een algemene repetitie plots van het toneel verdwijnt en onderduikt in de zaak van een vriend. Zijn fans, de andere leden van de toneelgroep en de media zetten de achtervolging in... Een inhoudelijk rijke film die helaas lijdt onder een hoogdravende vormgeving en talrijke langdradigheden, maar anderzijds voldoende leuke momenten biedt om een positieve totaalindruk na te laten.

Doktor Mladen

1975 | Oorlogsfilm

YU 1975. Oorlogsfilm van Midhat Murepcic. Met o.a. Ljuba Tadic, Pavle Vujisic en Ljubisca Samardzic.

Een redelijk gemaakte film over de strijd van Tito's partizanen gesteund door Chetniks, koningsgezinde troepen aangevoerd door kolonel Mihajlovic, tegen de Duitse invallers, die geholpen werden door Italiaanse, Hongaarse en Joegoeslavische fascistische troepen in Kroatië in 1941. Een kleine legereenheid onder leiding van Doktor Mladen levert een vernietigende en uitputtende slag met de Ustasha, Kroatische fascisten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ljuba Tadic op televisie komt.

Reageer