Agneta Prytz

Acteur

Agneta Prytz is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Repmȧnad

1979 | Komedie, Drama

Zweden 1979. Komedie van Lars Ȧberg. Met o.a. Janne Carlsson, Lars Ȧberg, Ted Ȧström, Lasse Haldenberg en Wieron Holmberg.

Enkele dertigers, opgeroepen voor een maand herhalingsoefeningen, worden onder invloed van het gedril tijdens de training over hun maatschappelijke verschillen heen weer de baldadige jongens uit hun rekrutentijd. Deze satirische militaire klucht onderscheidt zich van het gebruikelijke rats-kuch-en-bonen-genre door de keuze van reservisten als personages, wat aan de absurditeiten een ander en scherper reliëf geeft, mede door de ironie van een journaliste die een artikel over herhalingsoefeningen schrijft. Het record-bioscoopsucces lanceerde in Carlsson een nieuwe komiek, hoewel regisseur-schrijver Ȧberg als acteur nauwelijks voor hem onderdoet.

Bang!

1977 | Drama, Komedie

Zweden 1977. Drama van Jan Troell. Met o.a. H Serner, Susan Hampshire, Eva von Hanno, Yvonne Lombard en Ulf Palme.

Een leraar van middelbare leeftijd die ook amateurcomponist is, heeft het gevoel dat het leven aan hem is ontsnapt, hoewel de bekroning van zijn symfonie en de liefde van een Britse celliste hem nieuwe kansen lijken te geven. Parallel aan zijn verhaal wordt over het leven verteld van een andere leraar - een dubbelrol van Serner - die zich op een schoolzolder in een fluitspelend kluizenaarsbestaan heeft teruggetrokken. Een nogal teleurstellende komedie van Troell die met OLE DOLE DOFF een verwante, maar veel betere film maakte. Hij vertilt zich hier aan de satirische en sprookjesachtige elementen die de interesse voor de karakters doen verzwakken. Goed gebruik van de muziek, dat wel.

Utvandrarna

1970 | Drama

Zweden/Verenigde Staten 1970. Drama van Jan Troell. Met o.a. Max von Sydow, Liv Ullmann, Eddie Axberg, Allan Edwall en Monica Zetterlund.

Een boerenechtpaar komt in 1850 tot de slotsom dat verbetering van hun omstandigheden in Zweden niet mogelijk is en emigreert naar Amerika met een groep lotgenoten. Na een barre boottocht installeren ze zich aan het Ki-Chi-Sagameer. Deze epische film naar de romancyclus van Vilhelm Moberg laat in opmerkelijke - door de regisseur zelf gefotografeerde - beelden eenvoudig lief en leed, inspanningen en ontberingen zien van zich geheel met hun personages ge[KA3]identificeerde acteurs. (De Engelse nasynchronisatie in de Amerikaanse versie is goed gedaan, maar heeft absurde effecten bij de scènes van spraakverwarring na aankomst in Amerika).

Kvarteret Korpen

1963 | Drama

Zweden 1963. Drama van Bo Widerberg. Met o.a. Thommy Berggren, Keve Hjelm, Emy Storm, Ingvar Hirdvall en Christina Frambäck.

Een jonge arbeider woont in Malmö in 1936 nog thuis bij zijn alcoholische vader en zijn moeder die werkster is. Zijn literaire ambities worden teleurgesteld als een uitgever zijn roman weigert. Hij maakt een meisje uit de buurt zwanger, maar het vooruitzicht op net zo'n huwelijk en leven als zijn ouders, doet hem het Ravenkwartier ontvluchten. Dit sober sociaal en psychologisch drama wordt door een liefdevolle aandacht voor details van louter zwartgalligheid gered en krijgt door het gevoelig acteren de indringendheid van O'Neills LONG DAY'S JOURNEY INTO THE NIGHT. Widerbergs tweede film blijft zijn beste.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Agneta Prytz op televisie komt.

Reageer