Ulrike Ottinger

Regisseur, Scenarist, Cameraman

Ulrike Ottinger is regisseur, scenarist en cameraman.
Er zijn 6 films gevonden.

Johanna d'Arc of Mongolia

1989 | Avonturenfilm, Drama, Documentaire

Duitsland 1989. Avonturenfilm van Ulrike Ottinger. Met o.a. Delphine Seyrig, Irm Hermann, Gillian Scalici, Inés Sastre en Xu Re Huar.

Een groep vrouwelijke toeristen uit Europa wordt op hun tocht door Mongolië ontvoerd. De vrouwen moeten een tijdlang het leven delen met Mongoolse nomaden. Het thema van de film is de ontmoeting van twee culturen. De eigenzinnige kijk hierop heeft indertijd nogal wat stof doen opwaaien.

China - Die Künste, der Altag

1986 | Documentaire

Duitsland 1986. Documentaire van Ulrike Ottinger.

Een beschrijving van een reis door het 'Rijk van het Midden'. Voor het grootste gedeelte zonder gesproken commentaar, geven de rustige, lange instellingen een interessante blik op het leven en de cultuur van China.

Dorian Gray im Spiegel der Boulevardpresse

1984 | Experimenteel, Drama

Duitsland 1984. Experimenteel van Ulrike Ottinger. Met o.a. Veruschka von Lehndorff, Delphine Seyrig, Irm Hermann, Magdalena Montezuma en Barbara Valentin.

In haar film, die rijk is aan pracht en praal en fantasievolle beelden, vertelt Ulrike Ottinger het verhaal van de jonge dandy Dorian Gray, die zich met succes weet te verzetten tegen de pogingen van een cheffin van een mediaconcern om hem te vercommercialiseren.

Freak Orlando

1981 | Drama, Experimenteel

Duitsland 1981. Drama van Ulrike Ottinger. Met o.a. Magdalena Montezuma, Delphine Seyrig, Albert Heins, Hiro Uchijama en Eddie Constantine.

Eigenzinnige verfilming van Virginia Woolfs boek Orlando met Montezuma als de man/vrouw die de eeuwen over- en doorleeft als buitenstaander.

Bildnis einer Trinkerin

1979 | Drama

Duitsland 1979. Drama van Ulrike Ottinger. Met o.a. Tabea Blumenschein, Lutze, Magdalena Montezuma, Nina Hagen en Kurt Raab.

Een feministische visie op het alcoholisme: een charmante vrouw maakte een schema waarbij zij zichzelf wenst dood te drinken in Berlijn. Ook Ottinger's vorige film MADAME X deed bij de feministes veel stof opwaaien.

Madame X - eine absolute Herscherrin

1977 | Experimenteel

Duitsland 1977. Experimenteel van Ulrike Ottinger.

Een vrolijke maar bloedig aflopende satire op de vrouwenbeweging van de Berlijnse beeldende kunstenaressen en undergroundfilmsters Ottinger en Blumenschein naar een verhaal over een Chinese piratenvrouw uit de jaren dertig die alleen vrouwen werft op haar schip onder het motto 'Liebe und Abenteuer'.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ulrike Ottinger op televisie komt.

Reageer