Eliane Katz

Editor

Eliane Katz is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Oscuro animal

2016 | Drama

Colombia/Argentinië/Nederland/Duitsland/Griekenland 2016. Drama van Felipe Guerrero. Met o.a. Marleyda Soto, Luisa Vides Galiano en Jocelyn Meneses.

Portret van drie vrouwen die proberen te overleven in het Colombiaanse regenwoud. Rocio wordt gedwongen haar dorp te verlaten als het omsingeld wordt door rebellen; La Mona besluit op een dag haar vriend - een gewelddadige paramilitair - in zijn slaap dood te steken, en Nelsa wordt als soldaat in het rebellenleger gedwongen seksuele diensten te verlenen aan haar meerdere. Debuterend regisseur Guerrero volgt het trio vrijwel in stilte - dialogen zijn er niet - wat Oscuro animal ('Donker beest') zowel tergend traag als razend spannend maakt.

La Tercera Orilla

2014 | Drama

Argentinië 2014. Drama van Celina Murga. Met o.a. Alian Devetac, Daniel Veronese, Gabriela Ferrero en Irina Wetzel.

De zestienjarige Nico is de zoon van een man met twee gezinnen. Vader heeft een officiële relatie, en daarnaast iets met een vrouw die een paar huizenblokken verderop woont. De directe omgeving lijkt van de situatie te weten, maar niemand praat erover. De Argentijnse filmmaakster Murga (Ana y los otros) kreeg Martin Scorsese en het Nederlandse Waterland Film als producent achter zich voor dit sterk geacteerde drama waarin de spanning tussen de buitenechtelijke jongen en zijn vader oploopt. Genomineerd voor de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn.

Porfirio

2011 | Komedie, Drama

Colombia/Argentinië/Uruguay/Spanje 2011. Komedie van Alejandro Landes. Met o.a. Porfirio Ramirez, Jarlinsson Ramirez en Yor Jasbleidy Santos.

De Colombiaan Porfirio Ramirez zit dankzij een verdwaalde politiekogel in een rolstoel. Hij verwacht hiervoor financiële compensatie van de staat, maar die laat het afweten. Op een dag neemt Porfirio het lot in eigen handen. Hij kaapt een vliegtuig om zo aandacht te vragen voor zijn situatie. Voldoende ingrediënten voor een bloedstollende thriller. Maar dat is Porfirio allerminst. Landes richt zich in dit waargebeurde verhaal helemaal op de tragiek van een man in een rolstoel.

El otro

2007 | Drama

Argentinië/Duitsland/Frankrijk 2007. Drama van Ariel Rotter. Met o.a. Julio Chávez, Osvaldo Bonet, María Onetto en María Ucedo.

Veertiger Juan ontdekt aan het einde van een busreis dat een medepassagier is overleden, en neemt diens identiteit over. Dat is het begin van een moment van bezinning. Vooral de zorg voor zijn oude vader, en het feit dat Juan zelf binnenkort vader wordt, zijn aanleiding voor bespiegelingen over het leven. Existentiële Argentijnse roadmovie werd in eigen land goed ontvangen. Op het filmfestival van Berlijn werden regisseur Rotter (Sólo por hoy), en Julio Chávez voor zijn sterke hoofdrol, met een Zilveren Beer onderscheiden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eliane Katz op televisie komt.

Reageer