Eliane Katz

Editor

Eliane Katz is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Oscuro animal

2016 | Drama

Colombia/Argentinië/Nederland/Duitsland/Griekenland 2016. Drama van Felipe Guerrero. Met o.a. Marleyda Soto, Luisa Vides Galiano en Jocelyn Meneses.

Portret van drie vrouwen die proberen te overleven in het Colombiaanse regenwoud. Rocio wordt gedwongen haar dorp te verlaten als het omsingeld wordt door rebellen; La Mona besluit op een dag haar vriend - een gewelddadige paramilitair - in zijn slaap dood te steken, en Nelsa wordt als soldaat in het rebellenleger gedwongen seksuele diensten te verlenen aan haar meerdere. Debuterend regisseur Guerrero volgt het trio vrijwel in stilte - dialogen zijn er niet - wat Oscuro animal ('Donker beest') zowel tergend traag als razend spannend maakt.

La Tercera Orilla

2014 | Drama

Argentinië 2014. Drama van Celina Murga. Met o.a. Alian Devetac, Daniel Veronese, Gabriela Ferrero en Irina Wetzel.

Als buitenechtelijk kind wordt de 17-jarige Nicolas door zijn vader publiekelijk niet als zoon erkend. Tegelijkertijd wordt wel van hem verwacht die hij in vaders voetstappen zal treden: als arts en als beheerder van de familieranch. Braaf volgt hij de bevelen op, maar wat hij voelt is vooral haat en minachting. Mooi, sober familiedrama, waarin op minutieuze wijze wordt toegewerkt naar een heftige finale. Al is de vader-zoon strijd soms iets te subtiel, waardoor de worsteling van Nicolas je maar moeilijk aangrijpt.

Porfirio

2011 | Komedie, Drama

Colombia/Argentinië/Uruguay/Spanje 2011. Komedie van Alejandro Landes. Met o.a. Porfirio Ramirez, Jarlinsson Ramirez en Yor Jasbleidy Santos.

De Colombiaan Porfirio Ramirez zit dankzij een verdwaalde politiekogel in een rolstoel. Hij verwacht hiervoor financiële compensatie van de staat, maar die laat het afweten. Op een dag neemt Porfirio het lot in eigen handen. Hij kaapt een vliegtuig om zo aandacht te vragen voor zijn situatie. Voldoende ingrediënten voor een bloedstollende thriller. Maar dat is Porfirio allerminst. Landes richt zich in dit waargebeurde verhaal helemaal op de tragiek van een man in een rolstoel.

El otro

2007 | Drama

Argentinië/Duitsland/Frankrijk 2007. Drama van Ariel Rotter. Met o.a. Julio Chávez, Osvaldo Bonet, María Onetto en María Ucedo.

Veertiger Juan ontdekt aan het einde van een busreis dat een medepassagier is overleden, en neemt diens identiteit over. Dat is het begin van een moment van bezinning. Vooral de zorg voor zijn oude vader, en het feit dat Juan zelf binnenkort vader wordt, zijn aanleiding voor bespiegelingen over het leven. Existentiële Argentijnse roadmovie werd in eigen land goed ontvangen. Op het filmfestival van Berlijn werden regisseur Rotter (Sólo por hoy), en Julio Chávez voor zijn sterke hoofdrol, met een Zilveren Beer onderscheiden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eliane Katz op televisie komt.

Reageer