Pearl White is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Days of Thrills and Laughter

1961 | Komedie

Verenigde Staten 1961. Komedie van Robert Youngson. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Keystone Kops, Pearl White en Charles Chaplin.

De derde Youngson-compilatiefilm en net zo leuk en opwindend als de vorige twee. Scènes met L & H, Chaplin, de Keystone Kops en anderen zijn vrolijk en de actiescènes met Fairbanks en Pearl White bezorgen ook dolle pret. Nostalgisch en volledig genietbaar.

Plunder

1923 | Mysterie

Verenigde Staten 1923. Mysterie van George B. Seitz. Met o.a. Pearl White, Harry Semels en Warren Krech.

Serial in vijftien hoofdstukken. Na wat matige successen op filmgebied keerde White terug naar de serial bij Pathé in de hoop haar oude populariteit te herwinnen. Dit verhaal draait om een wolkenkrabber in New York waaronder een oude schat verborgen ligt, stammend uit de tijd dat Indianen en pioniers met elkaar in gevecht waren. Een misdadiger weet van het bestaan af en wil het gebouw in bezit krijgen. De serial werd gekenmerkt door een schandaal. De studio beweerde dat White haar stunts zelf deed, en groot was de schande toen bekend werd dat stuntman John Stevenson de dood had gevonden toen hij voor White insprong. White vertrok spoedig naar Frankrijk en nam een kapitaal van 2 miljoen dollar mee. Het einde van een legende.

The Lightning Raider

1919 | Misdaad

Verenigde Staten 1919. Misdaad van George B. Seitz. Met o.a. Pearl White, Warner Oland, Henry G. Sell, William Sullivan en Henrietta Simpson.

Een doorsnee-serial in vijftien hoofdstukken met White eens te meer in oorlog met vertegenwoordigers van de onderwereld. Seitz en Bertram Millhauser schreven het draaiboek.

The Black Secret

1919 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1919. Avonturenfilm van George B. Seitz. Met o.a. Pearl White, Walter McGrail, George B. Seitz, Wallace McCutcheon en Marjorie Milton.

Serial in vijftien hoofdstukken. Nog eenmaal moet White de meest afschuwelijke gevaren trotseren, zoals gaskamers en verminkte handen. Ze zette een punt achter haar succesvolle Pathé-periode in serials en tekende een contract met Fox voor een aantal normale films. Die zouden nimmer het succes van haar serials evenaren, en vier jaar later keerde zij terug voor een serial. Bertram Millhauser was de scenarist, hij bewerkte het boek IN SECRET van Robert Chambers.

The House of Hate

1918 | Thriller, Mysterie

Verenigde Staten 1918. Thriller van George B. Seitz. Met o.a. Pearl White, Antonio Moreno, John H. Gilmour, Peggy Shanor en Paul Clerget.

Serial in twintig hoofdstukken. Om een munitiefabriek in de familie te houden moet White met iemand trouwen die ze niet ziet zitten. Rond de fabriek vinden mysterieuze zaken plaats, de eerste moord gebeurt en het avontuur kan beginnen. Bertram Millhauser maakte zijn scenario naar een verhaal van Arthur Reeve en Charles Logue. Arthur Miller deed het camerawerk voor Pathé.

The Fatal Ring

1917 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1917. Avonturenfilm van George B. Seitz. Met o.a. Pearl White, Earle Foxe, Ruby Hoffman, Warner Oland en Henry G. Sell.

Serial in twintig hoofdstukken. White is een rijk leventje gewend en verveelt zich stierlijk. Tot er plotseling iemand met een revolver binnen stapt en een juweel wenst te hebben dat haar overleden vader destijds gestolen zou hebben van een groep die de Purperen God aanbidt. Ze is blij dat er leven in de brouwerij komt en weet zelfs de man aan haar kant te krijgen. Samen bevechten ze de Hoge Priesteres en haar vreemde aanhang. Fred Jackson schreef het verhaal en Bertram Millhauser bewerkte het.

The Iron Claw

1916 | Drama

Verenigde Staten 1916. Drama van Edward José en George B. Seitz. Met o.a. Pearl White, Creighton Hale, Sheldon Lewis, Harry Fraser en J.E. Dunn.

Serial in twintig hoofdstukken. Lewis is Legar, de Iron Claw, en hij heeft White volkomen in zijn macht. Voor hem moet ze het pad van de misdaad op. In terugblikken zien we hoe deze situatie is ontstaan. In de laatste hoofdstukken verandert die natuurlijk en wordt White bevrijd. George Seitz schreef het scenario naar een verhaal van Arthur Stringer. De serial was een groot succes en daarmee ging ook de carrière van Seitz goed rollen. De man zou vele serials blijven doen tot midden jaren twintig, en later bij de Andy Hardy-serie tot aan zijn dood in 1944 blijven werken.

Pearl of the Army

1916 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1916. Avonturenfilm van Edward José. Met o.a. Pearl White, Ralph Kellard, Theodore Friebus, Marie Wayne en W.T. Carleton.

Serial in vijftien hoofdstukken. Amerika maakte zich op voor WO I. En de populaire White kreeg een serial waar het patriottisme van af droop - maar spannend was het wel. Een duistere figuur, de Silent Menace, wil de defensieplannen voor het Panamakanaal stelen. White moet zorgen dat hij die niet in handen krijgt. Officier Friebus, de verloofde van White, wordt intussen van verraad beschuldigd. Zijn verloofde weet tijdig zijn onschuld te bewijzen. Ze krijgt een fantastisch eerbetoon van haar land en een militaire parade wordt te harer ere gehouden. De serial was zo populair dat hij tien jaar later opnieuw uitgebracht werd, maar dan in tien hoofdstukken.

The Romance of Elaine

1915 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1915. Avonturenfilm van George B. Seitz. Met o.a. Pearl White, Creighton Hale, Arnold Daly en Lionel Barrymore.

Dit was de derde serial (in twaalf hoofdstukken) rond White's personage Elaine, na THE EXPLOITS OF ELAINE en THE NEW EXPLOITS OF ELAINE. Geen verrassing, maar wel een onderhoudende avonturen-serial met Barrymore in het beginstadium van zijn filmcarrière. Barrymore is de schurk Dr. X die torpedo- tekeningen van Daly in handen wil krijgen, teneinde daarmee de havens aan de Amerikaanse oostkust te kunnen beschieten. White - geboren in 1889 - was razend populair maar haar carrière zou vrij kort zijn. In 1924 speelde ze in Frankrijk haar laatste filmrol. Ze zou in Frankrijk blijven en daar in 1938 sterven. Betty Hutton en Pamela Austin zouden haar in 1947 en 1967 in films uitbeelden. Zelf schreef ze een autobiografie in 1919: Just Me. Produktie, scenario en camera waren in dezelfde handen als bij de laatste voorganger.

The New Exploits of Elaine

1915 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1915. Avonturenfilm van George B. Seitz. Met o.a. Pearl White, Creighton Hale, Arnold Daly, Edwin Arden en M.W. Rale.

Serial in tien hoofdstukken. Na het succes van THE EXPLOITS OF ELAINE moest er een vervolg komen. White was razend populair, dus Pathé kon de zakken vullen. Arden is hier een Chinese misdadiger die het White moeilijk maakt. De fans vonden het heerlijk en genoten. Bertram Millhauser, Arthur B. Reeve en Charles Goddard schreven het scenario en Joseph Dubray was de cameraman voor de producenten Theodore en Leopold Wharton.

The Perils of Pauline

1914 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1914. Avonturenfilm van Louis Gasnier en Donald MacKenzie. Met o.a. Pearl White, Crane Wilbur, Paul Panzer, Edward Jose en Francis Carlyle.

Serial in twintig hoofdstukken. Met deze legendarische serial werd White wereldberoemd. Gasnier was uit Frankrijk gekomen om de Amerikaanse vestiging van Pathé te verstevigen, en zorgde dat die miljoenen kon verdienen. Technisch is de serial een puinhoop, maar er zit vaart in en White belandt in de meest verschrikkelijke gevaren. Ze wordt bedreigd door Indianen, door piraten, door zigeuners enz. Centraal in het scenario van Charles W. Goddard staan de pogingen van Panzer de erfenis van White in te pikken. De afleveringen eindigden altijd met een spannend moment, waarvan de afloop pas de volgende keer onthuld werd. Deze momenten werden door deze serial bekend als cliffhangers, omdat Pauline in de laatste scène vaak op grote hoogte bungelde.

The Exploits of Elaine

1914 | Mysterie, Drama

Verenigde Staten 1914. Mysterie van Louis Gasnier en George B. Seitz. Met o.a. Pearl White, Creighton Hale, Arnold Daly, Sheldon Lewis en Floyd Buckley.

Serial in veertien hoofdstukken. Na het gigantische succes van de serial THE PERILS OF PAULINE, waarmee White een superster werd, kwam men met dit vervolg. Pathé verdiende een miljoen dollar met deze serial. White is op zoek naar de moordenaar van haar vader, bekend als de Clutching Hand. Ze wordt daarbij geholpen door een detective, Daly. Bertram Millhauser, Arthur B. Reeve en Charles Goddard leverden het goede scenario. Joseph Dubray deed het camerawerk en de produktie lag in handen van de broers Theodore en Leopold Wharton.