William Campbell: cast en productie.
Er zijn 23 films gevonden.

Armistead Maupin's More Tales of the City

1998 | Drama

Canada​/​​Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1998. Drama van Pierre Gang. Met o.a. Olympia Dukakis, Laura Linney, Colin Ferguson, Swoosie Kurtz en Domini Blythe.

Fanny Hill

1995 | Erotiek

Verenigde Staten 1995. Erotiek van Valentine Palmer. Met o.a. James Highton, Cheryl Dempsey, Reg Beecham, Sidonie Bond en Keith Drinkel.

'Moderne' variatie op de klassiek geworden belevenissen van Fanny Hill. Het scenario van regisseuse Palmer heeft strikt genomen niets om het lijf. Het camerawerk is van Jon Felix.

Checkered Flag

1990 | Sportfilm, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1990. Sportfilm van John Glen. Met o.a. William Campbell, Rob Estes, Amanda Wyss, Carrie Hamilton en Adam Philipson.

James Bond-regisseur Glen vernederde zich tot het draaien van deze ondermaatse Formule I-film over twee autocoureurs, die dikke maatjes zijn, tot er één met de vriendin van de ander vandoor gaat. Nu zijn zij elkaars regelrechte rivalen, zowel op het racecircuit als daarbuiten. Roberts is de team-eigenaar die zijn rijders tot uitersten drijft. Het verhaal is van E.F. Wallengren.

San Domingo

1970 | Drama, Muziek

Duitsland 1970. Drama van Hans Jürgen Syberberg. Met o.a. Michael König, Alice Ottawa, William Campbell, Peter Moland en Hans Georg Behr.

Syberbergs vlakke bewerking (en verplaatsing naar het heden) van Heinrich von Kleists novelle over liefde tussen een zwart meisje en een blanke jongeman met jaloezie, wantrouwen en beider dood als de overbekende uitkomst.

Eika Katappa

1969 | Muziek, Komedie

Duitsland 1969. Muziek van Werner Schroeter. Met o.a. Gisela Trowe, Magdalena Montezuma, William Campbell en Alix von Buchen.

De titel betekent 'verstrooide beelden' en de film is een collage uit mythologie, opera, muziektheater en variététheater, behandeld op de welbekende Schroeter-manier: pathos en romantiek omlijst door Verdi-muziek en schlagers. De film is gedeeltelijk in zwart/wit.

Blood Bath

1966 | Horror

Verenigde Staten 1966. Horror van Stephanie Rothman en Jack Hill. Met o.a. William Campbell, Jonathan Haze, Sid Haig, Marissa Mathes en Lori Saunders.

Dit is weer zo'n hele zooi bloed en darmen. Een half uur uit een Joegoslavische vampierfilm werd omgewerkt tot het relaas van een kunstenaar in Venice, Californië, die zijn modellen vermoordt. Best eng, af en toe moet je toch wel griezelen, maar in de allereerste plaats krijgen we toch onsmakelijk kledderwerk te zien. Op de Amerikaanse televisie werd de film vertoond onder de titel TRACK OF THE VAMPIRE.

The Young Racers

1963 | Drama, Actiefilm, Avonturenfilm, Sportfilm

Verenigde Staten 1963. Drama van Roger Corman. Met o.a. Mark Damon, William Campbell, Patrick Magee, Luana Anders en Robert Campbell.

Ex-autocoureur en gevierd kampioen Stephen Children (Damon) - nu schrijver - wil een boek schrijven waarin afgerekend wordt met de mythevorming rondom de persoon van Joe Machin (Campbell), die op dit moment aan de top staat in de autoracerij; dit uit wraak omdat deze ooit wat had met zijn verloofde Henny (Anders). Door een toeval redt Joe het leven van Stephen en beiden sluiten vriendschap. Als film stelt deze prent niet meer voor dan al die andere race-werkjes, maar Corman draaide hem op verscheidene Europese locaties en tot assistenten behoorden talenten en (latere) beroemdheden zoals Francis Ford Coppola, Peter Bogdanovich, Monte Hellman, Charles Griffith en Menahem Golan. De meeste wedstrijdscènes werden opgenomen tijdens echte grand- prix, waarbij telkens bij aankomst de echte coureur, voor close- ups vervangen werd door Campbell. Het scenario is van Bob Campbell. Het camerawerk is van Floyd Crosby. Pathécolor, Mono.

Dementia 13

1963 | Horror

Verenigde Staten 1963. Horror van Francis Ford Coppola. Met o.a. Luana Anders, William Campbell, Bart Patton, Mary Mitchell en Patrick Magee.

Een uiterst goedkoop gemaakt horror-filmpje, dat in Ierland werd opgenomen over een waanzinnige hakbijl-moordenaar die een adellijke Ierse familie belaagt en probeert om zeep te helpen. Een efficiënt, macaber werkstukje, in Groot-Brittannië uitgebracht onder de titel THE HAUNTED AND THE HUNTED. Coppola's tweede regie na TONIGHT FOR SURE, ook bekend als TONITE FOR SURE. Gemaakt onder het toeziend oog van Roger Corman.

Natchez Trace

1961 | Western

Verenigde Staten 1961. Western van Alan Crosland jr. Met o.a. Zachary Scott, William Campbell, Marcia Henderson, Irene James en Kenne Duncan.

Aan deze nogal onbekende western mis je weinig. Daniel Beauchamp en William Cox, routiniers op westerngebied, schreven het scenario rond het bekende Apachenopperhoofd Natchez. Of de film ook in 1961 geproduceerd is, is minder duidelijk. Het was in ieder geval een van de laatste films van Scott.

The Sheriff of Fractured Jaw

1959 | Western, Drama

Verenigd Koninkrijk 1959. Western van Raoul Walsh. Met o.a. Kenneth More, Jayne Mansfield, Henry Hull, William Campbell en Bruce Cabot.

Engelsman More uit Londen, die pas een wapenfabriekje geërfd heeft, reist naar het verre Westen om zijn waar aan de man te brengen. In een verlaten stadje wordt hij tot sheriff gebombardeerd, omdat de burgers in twee kampen verdeeld zijn. Ondanks het feit dat hij een hazenhart heeft, weet hij de nodige hervormingen in het stadje voor elkaar te krijgen en weet de steun te krijgen van de Indianen uit de buurt. Een charmante maar iets te brave film.

The Naked and the Dead

1958 | Oorlogsfilm, Western

Verenigde Staten 1958. Oorlogsfilm van Raoul Walsh. Met o.a. Lili St.Cyr, Cliff Robertson, Barbara Nichols, Aldo Ray en William Campbell.

Norman Mailers' indringende roman over de discipline van soldaten in actie en het gezag van officieren over hun manschappen tijdens WO II, krijgt hier een oppervlakkige maar robuuste behandeling. Een zwak scenario, matige regie, niet al te best gespeeld, waardoor het meer een parodie op oorlogsfilms wordt dan een aanklacht tegen het leger en de oorlog.

Money, Women and Guns

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Richard Bartlett. Met o.a. Jock Mahoney, Kim Hunter, Tim Hovey, Gene Evans en Jeffrey Stone.

Voordat een goudgraver vermoord wordt, weet hij nog net zijn testament te schrijven. Aan vijf mensen laat hij alles na, vier wijst hij aan, de vijfde is de man die zijn moordenaar vindt. Mahoney krijgt de opdracht de vier te zoeken. De eerste is het jochie Hovey, en Mahoney wordt gelijk verliefd op diens moeder Hunter. We volgen de ontdekking van de anderen en tot slot de ontmaskering van de moordenaar. Mahoney keert dan terug naar Hunter en Hovey. Het verhaal van Montgomery Pittman verveelt niet, maar boeit ook niet. Camerawerk van Philip Lathrop.

Eighteen and Anxious

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Joe Parker. Met o.a. Martha Scott, Jim Backus, Mary Webster, William Campbell en Jackie Coogan.

De onverwachte rolbezetting maakt het nog een klein beetje goed in dit amateuristische gepruts over een zwanger tienermeisje dat wordt gedwongen de realiteiten van het leven onder ogen te zien.

Man in the Vault

1956 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1956. Misdaad van Andrew V. McLaglen. Met o.a. William Campbell, Karen Sharpe, Anita Ekberg, Berry Kroeger en Paul Fix.

Lopende band-werk over een grauwe slotenmaker die bij diefstal betrokken raakt; niets bijzonders.

Love Me Tender

1956 | Western, Muziek

Verenigde Staten 1956. Western van Robert D. Webb. Met o.a. Richard Egan, Debra Paget, Elvis Presley, Robert Middleton en William Campbell.

Het filmdebuut van Presley is een verhaal dat speelt tijdens de Burgeroorlog, en gaat over de onderlinge politieke tegenstellingen tussens de zoons van een zuidelijk gezin en hun gemeenschappelijke genegenheid voor Paget. Elvis zingt een aantal zeer goede songs ('Let Me Be', 'Old Shep', 'Poor Boy' en het titelnummer) in deze matige western. De later zo kenmerkende heupbewegigingen van Elvis zijn misschien in deze film doodgewoon nog heel spontaan. Gedraaid in CinemaScope. Het scenario is van Robert Buckner. Het camerawerk is van Leo Tover.

Backlash

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van John Sturges. Met o.a. Richard Widmark, Donna Reed, William Campbell, John McIntire en Barton MacLane.

Bij een Apachenoverval zijn vijf mannen om het leven gekomen, de zesde man is er met de poen vandoor gegaan. Widmark vermoedt dat het zijn vader is en Reed verdenkt haar man, die in de climax gedood wordt. Widmark en Reed vinden elkaar. Uitstekend scenario van Borden Chase naar een roman van Frank Gruber. Camerawerk van Irving Glasberg.

Running Wild

1955 | Misdaad

Verenigde Staten 1955. Misdaad van Abner Biberman. Met o.a. William Campbell, Mamie Van Doren, Keenan Wynn en Walter Coy.

Smakeloze actiefilm over een jonge politieman die een bende autodieven oprolt.

Man Without a Star

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van King Vidor. Met o.a. Kirk Douglas, Jeanne Crain, Claire Trevor, William Campbell en Richard Boone.

Kirk Douglas ontfermt zich als nonchalante cowboy over een jonge collega (Campbell). Beiden gaan werken bij een rancheigenaresse (Crain), tot er een belangenstrijd dreigt tussen voorstanders van vrije graasruimte enerzijds en prikkeldraadliefhebbers anderzijds. Man without a Star is niet de allerbeste western uit de creatieve jaren vijftig, maar de acteerprestaties onder Hollywood-icoon King Vidor (The Big Parade, Duel in the Sun) zijn prima en de fotografie van Russell Metty (Touch of Evil) is beeldschoon.

Cell 2455, Death Row

1955 | Misdaad

Verenigde Staten 1955. Misdaad van Fred F. Sears. Met o.a. William Campbell, Kathryn Grant, Vince Edwards en Marian Carr.

Niet sensationele nieuwe naspeuringen naar het leven van de wegens seksuele misdrijven ter dood veroordeelde Caryl Chessman, zijn rechtenstudie in de gevangenis en zijn steeds weer voor de rechter komende zaak. Alan Alda speelde later Chessman in KILL ME IF YOU CAN.

Escape from Fort Bravo

1953 | Western, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1953. Western van John Sturges. Met o.a. William Holden, Eleanor Parker, John Forsythe, William Demarest en William Campbell.

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog hebben de Noordelijken een krijgsgevangenenkamp ingericht in Arizona, waar soldaten van de Zuidelijke rebellen gevangen worden gehouden. Commandant Roper (Holden) is uiterst impopulair en er wordt hevig gebroed op een uitbraak. Verleidelijke vrouw Carla Forrester (Parker) dringt het fort binnen en de gehate commandant gaat binnen de kortst mogelijke tijd door de knieën. Een goed geregisseerde B-western met als spannende climax een hinderlaag van de roodhuiden als Roper erop uit trekt om de ontsnapte Zuidelijke soldaten weer gevangen te nemen.

Battle Circus

1953 | Drama, Romantiek, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1953. Drama van Richard Brooks. Met o.a. Humphrey Bogart, June Allyson, Keenan Wynn, Robert Keith en Philip Ahn.

Soap-opera rondom een dokter aan het front tijdens de oorlog in Korea. Bogie opgezadeld met een slecht script en lijdend onder plakkerig juniweer. Scenario van de regisseur naar een verhaal van Allen Rivkin en Laura Kerr. Camerawerk van John Alton.

Holiday for Sinners

1952 | Komedie

Verenigde Staten 1952. Komedie van Gerald Mayer. Met o.a. Gig Young, Janice Rule, Keenan Wynn en William Campbell.

Vreemde gebeurtenissen op een carnaval als vogels van diverse pluimage hun moeizame levens proberen te vergeten om een paar leuke uurtjes te hebben.

The People Against O'Hara

1951 | Drama, Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1951. Drama van John Sturges. Met o.a. Pat O'Brien, James Arness, Diana Lynn, John Hodiak en Eduardo Ciannelli.

Een middelmatig drama met Tracy als een bekend strafpleiter, die berouw heeft na onethisch gedrag tijdens een zaak. John Monks jr bewerkte een roman van Eleazar Lipsky tot scenario. Camerawerk van John Alton.