Richard Conti is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

No One Sleeps

2000 | Thriller, Sciencefiction

Duitsland 2000. Thriller van Jochen Hick en Jochen Hick. Met o.a. Tom Wlaschiha, Irit Levi, Jim Thalman, Richard Thalman en Richard Conti.

Student in de medcijnen en homo Stefan Hein (Wlaschiha) wil de ontstaanstheorie van AIDS van wijlen zijn vader, een wetenschapper uit de DDR, toetsen op de werkelijkheid en na een gedegen onderzoek bevestigd zien. Volgens zijn vader, die in 1989 in L.A. op een conferentie gesproken had, vlak voor de val van de Berlijnse muur, zou AIDS ontstaan door experimenten met gevangenen in een gevangenis in Maryland, die werden ingespoten met een besmet schapenvirus. Stefan krijgt een uitnodiging om naar San Francisco te komen, waar hij zijn onderzoek wil doen. Hij gaat op zoek naar informanten die het begin-tijdperk gekend moeten hebben. In het park wordt hij toevallig geconfronteerd met een dode, die het slachtoffer is geworden van een seriemoordenaar, die het op seropositieve personen heeft voorzien. Zo maakt hij kennis met Officer Louise Tolliver (Levi), die de zaak onderzoekt. Via tochten door de rosse buurt langs homobars in San Francisco wordt hij gewaar dat een huurmoordenaar het voorzien moet hebben op overlevenden van de experimenten. Ook hier loopt hij weer tegen Tolliver op. Tegelijkertijd krijgt hij de gelegenheid om op een bijeenkomst over de theorie van zijn vader te spreken. Hoewel hij geen bijval krijgt, zegt een zekere Dr. Richard Burroughs (Conti), dat hij Stefans spreekbeurt hoogst interessant vond. Als Burroughs vermoord wordt, blijkt die in het bezit geweest te zijn van een lijst, waarop de namen staan van de slachtoffers. Stefan heeft de lijst inmiddels en ziet de theorie van zijn vader bevestigd. De FBI arresteert hem, pakt de lijst af en draagt hem over aan Tolliver, die hem vrij laat. Het spel van Wlaschiha, Levi en Conti is heel goed, terwijl de bijrollen amateuristisch zijn en te veel schmieren. Behendig mengt Hick het perverse uit het homowereldje met spanning, waardoor de film vooral voor een bepaalde doelgroep boeiend is. Het scenario van regisseur Hick is verder heel ver gezocht, maar hij zaait best de nodige twijfels met zijn intrigerende, sinistere, onwaarschijnlijke theorie. De co-titel NESSUN DORMA verwijst naar een aria uit de opera van Puccini Turandot over een Chinese prinses, die haar potentiƫle huwelijkskandidaten een raadseltje opgaf; losten zij dit niet op werden ze onthoofd. De aria is favoriet bij Dr. Burroughs. Het camerawerk van Thomas M. Harting en Michael Maley is onopvallend.

Lying Eyes

1996 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1996. Thriller van Marina Sargenti. Met o.a. Cassidy Rae, Vincent Irizarry, Ashlee Levitch, Allison Smith en Sherry Hursey.

De televisiefilm Lying Eyes uit 1996 waarin highschool-leerlinge geheime verhouding krijgt met advocaat die op nachtmerrie uitloopt. Voormalige videoclipregisseuse Marina Sargenti kwam in 1991 met zwakke televisiefilm Child of Darkness, Child of Light op de proppen, en maakte een jaar eerder haar eerste bioscoopfilm Mirror, Mirror. Dat horror-achtige verhaal over wederom een middelbare scholiere, was weliswaar ook vrij matig, maar werd, aldus de Speelfilmencyclopedie, uiteindelijk gered 'dankzij angstaanjagende speciale effecten aan het slot.' En dat is weer veelbelovend.

Stolen Innocence

1995 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1995. Drama van Bill L. Norton. Met o.a. Tracey Gold, Thomas Calabro, Bess Armstrong, Terence Knox en Nick Searcy.

John Sapps vroegrijpe dochter Stacy is uit avontuurzucht en rebellie tegen haar ouders weggelopen. Ze leert Richard Brown kennen, een psychopaat die al meerdere malen veroordeeld is. Hij houdt haar in zijn macht. Deze waar gebeurde zaak had de betrokken vader toch zo aangegrepen dat hij overleed vlak voordat de film gedraaid werd. De echte Richard Brown werd tot 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Adequaat geregisseerd en gespeeld.

Copycat

1995 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1995. Thriller van Jon Amiel. Met o.a. Sigourney Weaver, Dermot Mulroney, Holly Hunter, William McNamara en J.E. Freeman.

Een copycat is een na-aper. In de film Copycat wordt San Francisco geteisterd door iemand die met dodelijke precisie het werk van beruchte seriemoordenaars na-aapt. Detective M.J. - Holly Hunter met haar heerlijk slepende zuidelijke tongval - schakelt de hulp in van Helen (Weaver), een expert die getraumatiseerd thuis zit na een aanvaring met een moordzuchtige psychoot. De na-aapmoordenaar is blij met de erkenning en probeert de dames te integreren in zijn werk. De lat lag hoog na The Silence of the Lambs (1991) en Se7en (1995). Copycat slaagde glorieus dankzij het sublieme samenspel van Hunter en Weaver.

The Lies Boys Tell

1994 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1994. Komedie van Tom McLoughlin. Met o.a. Kirk Douglas, Craig T. Nelson, Bess Armstrong, Bonnie Bartlett en Eileen Brennan.

Ed Reece, een koppige oude man, weet dat zijn dagen geteld zijn. De dokter meent dat het minder dan drie cijfers zijn. Zijn zoon Larry, een losbol met wie hij twintig jaar in onmin leefde, komt op zijn verzoek weer naar huis. Bitterzoete komedie met een schitterende Douglas in een van zijn laatste rollen.

Spring Awakening

1994 | Romantiek

Verenigde Staten 1994. Romantiek van Jack Gold. Met o.a. Sherilyn Fenn, Jamey Sheridan, Elizabeth Wilson, Sammi Davis en Philip Abbott.

Brownville, Nebraska, rond 1900. De welgestelde ouders van Marie (Fenn) verbieden hun dochter verdere omgang met Martin (Sheridan), die minder deftig is. Om te bewijzen dat hij hun dochter waardig is, gaat Martin naar Kansas City waar hij werk vindt als stuurman op rivierboot.