Hans Grimm

Regisseur

Hans Grimm is regisseur.
Er zijn 8 films gevonden.

Ferien vom Ich

1963 | Komedie, Drama, Muziek

Duitsland 1963. Komedie van Hans Grimm. Met o.a. Geneviève Cluny, Monika Dahlberg, Peter Vogel, Hans Holt en Elisabeth Flickenschildt.

Deze Franz Seitz-productie steekt wel erg af tegen de voorgangers uit 1934 en 1952. De titel van de film is de naam van het hotel waar alle operette-achtige toestanden plaats vinden. Scenario van Ilse Lotz-Dupont naar de gelijknamige roman van Paul Keller. Camerawerk van Dieter Wedekind.

Wenn die Musik spielt am Wörthersee

1962 | Komedie, Muziek

Duitsland 1962. Komedie van Hans Grimm. Met o.a. Vivi Bach, Claus Biederstaedt en Grethe Weiser.

De jonge Evelyn Bender is zo muzikaal dat ze te weinig tijd besteedt aan school. Voor straf wordt ze naar een internaat aan de Wörthersee gestuurd, alwaar ze echter al gauw een studentenband en student Hans ontdekt.

Lieder klingen am Lago Maggiore

1962 | Drama

Duitsland/Zwitserland 1962. Drama van Hans Grimm. Met o.a. Fred Bertelmann, Antje Geerk en Oliver Grimm.

Schlagerzanger Eric Kersten verliest zijn vrouw bij een auto-ongeluk. Hij trekt zich terug uit de muziek en vestigt zich met zijn zoontje bij het Lago Maggiore om anoniem aan de slag te gaan als schilder. Erics producer wil hem weer op het podium hebben en stuurt Eva, een vrouw die op Erics overleden echtgenote lijkt, op hem af.

Schick deine Frau nicht nach Italien

1960 | Muziek, Komedie

Duitsland 1960. Muziek van Hans Grimm. Met o.a. Marianne Hold, Gerlinde Locker, Claus Biederstaedt, Elma Karlowa en Rocco Granata.

Drie jonge vrouwen trekken erop uit naar Italië en laten hun echtgenoot of verloofde achter. Wanneer die de huishoudelijke taken beu zijn, reizen ze hen na voor het grote verzoeningsfeest. De bedoeling van deze film was reclame te maken voor Italië, want vooraleer de mannen de vrouwen te pakken hebben, heeft de kijker reeds kennisgemaakt met de voornaamste toeristische bezienswaardigheden.

Ja, so ein Mädchen mit sechzehn

1959 | Muziek

Duitsland 1959. Muziek van Hans Grimm. Met o.a. Cornelia Froboess, Friedrich Domin en Ursula Herking.

Zie: Schlagerfilms.

Der schwarze Blitz

1958 | Drama

Duitsland 1958. Drama van Hans Grimm. Met o.a. Toni Sailer, Maria Perschy en Waltraut Haas.

Door zijn skitalenten wordt Michael Kirchner door zijn vrienden 'Der schwarze Blitz' genoemd. Hij moet nog een wedstrijd winnen en dan ligt er een professionele carrière voor hem open. Als zijn grootste concurrent echter een ongeluk krijgt, wordt Michael verdacht.

Kleiner Mann - ganz groß

1957 | Familiefilm, Drama

Duitsland 1957. Familiefilm van Hans Grimm. Met o.a. Oliver Grimm, Joachim Fuchsberger, Karin Dor, Margarete Haagen en Hans Leibelt.

Een zevenjarige jongen die zijn ouders verloren heeft door een ongeluk, krijgt van zijn grootvader een veulen, waarvan de moeder een beroemd renpaard is. Als zijn grootvader sterft, bepaalt zijn voogd dat het paard verkocht moet worden.

Fanfaren der Ehe

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Hans Grimm. Met o.a. Georg Thomalla, Dieter Borsche, Inge Egger, Ilse Petri en Fita Benkhoff.

De grap van twee als vrouwen verklede mannen uit FANFAREN DER LIEBE wordt in dit vervolg tot op de draad uitgemolken. Het scenario is van Herbert Witt en Felix Lützkendorf. Het camerawerk is van Erich Claunigk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hans Grimm op televisie komt.

Reageer