Pablo Perelman

Regisseur, Acteur

Pablo Perelman is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Chili, la mémoire obstinée

1997 | Documentaire, Historische film

Frankrijk/België/Canada/Duitsland 1997. Documentaire van Patricio Guzmán. Met o.a. Patricio Guzmán, Ernesto Malbran, Ignacio Valenzuela, Alvaro Undurraga en Pablo Perelman.

In 1973 werd in Chili de regering Allende ten val gebracht en man dictator Generaal Augusto Pinochet de macht in handen. Bijna een kwart eeuw later keert Guzmán terug naar zijn geboorteland om een balans op te maken van het Pinochet-bewind. Hij praat met mensen die de staatsgreep ondersteund hebben, met hen die met Pinochet gewerkt hebben, met aanhangers van Allende en met personen waarvan verschillende familieleden 'verdwenen' onder Pinochet. Hij toont zijn nog steeds in Chili verboden politieke documentaire LA BATALLA DE CHILE, die hij in 1977 in ballingschap in Cuba voltooide. Hiermee confronteert hij de studenten op brutale wijze met hun verleden. Uit de discussies die volgen op de projectie blijkt hoeveel deze jonge mensen 'vergeten' zijn. Doorheen de documentaire zijn fragmenten verwerkt uit bovengenoemde film. Guzmán schreef zelf het scenario en de commentaar werd ingesproken door Vincent Davy. Hélène Girard stond in voor de montage en nieuw beeldmateriaal werd geschoten door Eric Pittard. Een boeiend document dat een schitterende epiloog vormt op LA BATALLA DE CHILE. Dolby Surround.

Archipiélago

1992 | Drama

Chili 1992. Drama van Pablo Perelman. Met o.a. Héctor Noguera, Ximena Rodrigue en Alicia Fuentes.

Een gerespecteerd architect woont een illegale anti-regeringsbijeenkomst van studenten bij. Wanneer de politie binnenvalt en een bloedbad aanricht, vlucht de architect naar een afgelegen eiland.

Imagen latente

1987 | Drama

Chili 1987. Drama van Pablo Perelman. Met o.a. Bastián Bodenhöfer, María Izquierdo, Elena Muñoz en Gonzalo Robles.

Een fotograaf begint een speurtocht naar zijn broer die al tien jaar verdwenen is. Ontmoedigd door een persoonlijke ontplooiings- en relatiecrisis, probeert hij zich tegelijkertijd te bevrijden van zijn eigen innerlijke tegenstrijdigheden. Een diepzinnige, aangrijpende en weinig gebruikelijke benadering van het leven in een land dat gebukt ging onder een militaire dictatuur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pablo Perelman op televisie komt.

Reageer