Alexander Lang

Acteur

Alexander Lang is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Solo Sunny

1980 | Drama, Muziek

DDDE/Duitsland 1980. Drama van Konrad Wolf. Met o.a. Renate Krößner, Alexander Lang, Dieter Montag, Klaus Brasch en Heide Kipp.

Sunny (Kr[KA3]o[KL29]ner), een fabrieksarbeidster die zich tot schlagerzangeres heeft opgewerkt, probeert haar leven zo zelfstandig mogelijk in te richten, maar dat gaat niet over rozen. Wolf - de bekendste filmmaker uit de DDR van toentertijd - richt zich voor het eerst op de hem omringende werkelijkheid na vele films te hebben gemaakt waarin WO II (1939-45) centraal stond. Een sympathiek portret met een opvallend lichte toon, dat Kr[KA3]o[KL29]ner de prijs voor de Beste Actrice opleverde in Berlijn (1980). Het scenario is van Wolfgang Koolhaase. Het camerawerk is van Eberhard Geick. Orwocolor, Stereo.

Das Licht auf dem Galgen

1975 | Avonturenfilm

Cuba/DDDE/Bulgarije 1975. Avonturenfilm van Helmut Nitzschke. Met o.a. Erwin Geschonneck, Alexander Lang, Amza Pelea en Jürgen Holtz.

Een verfilming van een boek van Anna Seghers. Tijdens de Franse revolutie gaan drie mannen naar Jamaica om daar de slaven in opstand te brengen tegen de Engelse overheersers.

Leichensache Zernik

1972 | Misdaad

DDDE 1972. Misdaad van Helmut Nitzschke. Met o.a. Gert Gütschow, Alexander Lang en Norbert Christian.

Berlijn in 1948. De politie is op zoek naar een moordenaar. Het onderzoek wordt bemoeilijkt door de speciale omstandigheden van die tijd. Het politieapparaat werd juist gesplitst in een westelijk en een oostelijk deel.

Hut ab, Wenn du küsst

1971 | Komedie

DDDE 1971. Komedie van Rolf Losansky. Met o.a. Angelika Waller en Alexander Lang.

Een vrouw overtuigt haar vriend, die vindt dat de vrouw in de keuken hoort, ervan dat het niet abnormaal is voor een vrouw om automonteur te zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alexander Lang op televisie komt.

Reageer