Alessandro Di Robilant

Regisseur, Scenarist

Alessandro Di Robilant is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Il giudice ragazzino

1994 | Thriller

Italië 1994. Thriller van Alessandro Di Robilant. Met o.a. Giulio Scarpati, Leopoldo Trieste, Regina Bianchi, Sabrina Ferilli en Paolo De Vita.

Deze film is naar een waar gebeurd voorval, waarbij in 1990 een jonge, onverschrokken, idealistische onderzoeksrechter in een kleine stad op Sicili[KA3]e uiteindelijk in zijn ongelijke strijd tegen het onrecht en politieke corruptie werd neergemaaid door twee mafia killers. Temidden van de oogverblindende landschapsfotografie van David Scott geeft Scarpati een prachtige rol weg als de rechter met het jongensachtige uiterlijk die met een fataal risiko en zelfopoffering een einde probeert te maken aan de misdaad in een soms bange, maar meestal door en door verrotte, onverschillige wereld. Ugo Pirro, Andrea Purgatori en regisseur Di Robilant baseerden hun scenario vrijelijk op het boek van Nando Dalla Chiesa, die het boek over haar vader de vermaarde (en vermoorde) mafiabestrijder schreef.

Il nodo alla cravatta

1990 | Familiefilm

Italië 1990. Familiefilm van Alessandro Di Robilant. Met o.a. Patrick Bauchau, Eleonora Danco, Delia Boccardo, Fabio Ferrari en Sergio Orzeszko.

De veertien-jarige Carolino (Bauchau) is blij omdat zijn oudere zus gaat trouwen. Hij hoopt dat zijn vader nu wat meer aandacht voor hem zal hebben. Niets is evenwel minder waar, de man houdt nog meer van de hond. Carolino rebelleert en wordt voor straf naar een kostschool gezonden. Daar vindt hij evenmin begrip en hij smeert hem. Door een toeval komt hij erachter dat hij niet de echte zoon van zijn vader is. Een te zware en te lange probleemfilm, bovendien saai al is het allemaal wel goed bedoeld.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alessandro Di Robilant op televisie komt.

Reageer