Frankie Vaughan is acteur en componist.
Er zijn 8 films gevonden.

Lipstick On Your Collar

1993 | Drama, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1993. Drama van Renny Rye. Met o.a. Giles Thomas, Ewan McGregor, Louise Germaine, Douglas Henshall en Peter Jeffrey.

Het is 1956 en McGregor verveelt zich stierlijk op het Ministerie van Oorlog. Dankzij de muziek kan hij soms ondergaan in heerlijke dagdromen. De eentonigheid wordt verbroken door de komst van zijn opvolger, Thomas. Terwijl de dreiging van de Suez- oorlog merkbaar is, worden beiden, ondanks hun verschillend karakter, vrienden. Thomas is verliefd op Germaine, een ouvruese in een bioscoop die boven hem woont met een bullebak van een vent. Met dit driestuiversromannetje als uitgangspunt is scenarist Dennis Potter er voor de derde maal in geslaagd een schitterende mengeling van werkelijkheid, dromen en muziek tot een grandioos geheel te laten samenvloeien. Na de jaren 1935-40 (PENNIES FROM HEAVEN) en 1940-50 (THE SINGING DETECTIVE) krijgen we hier de muziek uit de jaren 1950-60 met onvergetelijke momenten zoals een zaal vol defensie specialisten die luidskeels lippen op Presley's 'Don't Be Cruel'. Gewoon verbluffende tv, in beeld gebracht door Sean Van Hales. Uitgezonden in zes delen. Scenario Dennis Potter. Camerawerk van Sean Van Hales.

It's All Over Town

1963 | Muziek

Verenigd Koninkrijk 1963. Muziek van Douglas Hickox. Met o.a. Lance Percival, William Rushton, Frankie Vaughan, The Hollies en The Bachelors.

Deze film bestaat voornamelijk uit muziek-revuenummers, uitgevoerd door popsterren uit de jaren 1960-1963, en onderling verbonden door een flinterdunne plot. De film is nu vooral interessant door de welhaast tastbare gedateerdheid waarmee de snel rijzende sterren van toen zijn omgeven. Voor het voetlicht treden onder meer Frankie Vaughan, Mr. Acker Bilk, The Springfields, The Bachelors en The Hollies. De film is in technisch opzicht helaas verre van perfect.

The Right Approach

1961 | Muziek

Verenigde Staten 1961. Muziek van David Butler. Met o.a. Frankie Vaughan, Martha Hyer, Juiet Prowse, Gary Crosby en Jane Withers.

Muzikaal niemendalletje waarin Vaughan als nietsnut iedereen voor zijn karretje spant.

Let's Make Love

1960 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1960. Komedie van George Cukor. Met o.a. Marilyn Monroe, Yves Montand, Tony Randall, Bing Crosby en Gene Kelly.

Miljonair Montand komt erachter dat een show-programma hem tot het mikpunt van spot wil maken. Hij wil de show stoppen en koopt het theater en de rechten. Als hij Monroe - die een rolletje heeft - ontmoet, wil hij ook meedoen. Van Bing Crosby neemt hij dure zanglessen, van Milton Berle probeert hij moppen te leren tappen en van Gene Kelly probeert hij te leren dansen. Een rolverdeling met topacteurs, waar je door de spelers toch naar blijft kijken. Gedraaid in CinemaScope.

The Heart Of A Man

1959 | Drama, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1959. Drama van Herbert Wilcox. Met o.a. Frankie Vaughan, Anne Heywood, Tony Britton, Anthony Newley en Michael Medwin.

Een zeeman heeft beloofd honderd Engelse ponden te verdienen en die belofte wil hij waarmaken. Hij neemt allerlei baantjes aan tot hij succes krijgt als zanger. Frankie Vaughan, die een grote hit scoorde met de titelsong, weet met dit verhaal wel weg. Maar Anthony Newley gaat met de eer strijken. Hij is de vergeetachtige journalist in deze onevenwichtige film, die toch het aanzien waard is.

The Lady Is a Square

1958 | Komedie, Drama, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van Herbert Wilcox. Met o.a. Anna Neagle, Frankie Vaughan, Anthony Newley, Janette Scott en Wilfrid Hyde-White.

Een verarmde weduwe (Neagle) wordt door haar butler (Vaughan) geholpen om het symphonie-orkest van haar man in stand te houden. Een van de drie films met popzanger Vaughan die Neagle produceerde.

These Dangerous Years

1957 | Muziek, Drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Muziek van Herbert Wilcox. Met o.a. Frankie Vaughan, George Baker, Carole Lesley, Jackie Lane en Katherine Kath.

De zwierig-opzichtige popzanger Frankie Vaughan wordt als tienerbende-leider bij het leger opgeroepen, deserteert na een bullebak te hebben verwond maar wordt finaal toch een normaal, deftig mens. Tweede (na RAMSBOTTOM RIDES AGAIN) mislukte poging om van Vaughan een Presley-achtige naar Britse filmheld te maken. Amerikaanse titel: DANGEROUS YOUTH.

Escape in the Sun

1956 | Avonturenfilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1956. Avonturenfilm van George P. Breakston. Met o.a. Martin Boddey, Vera Fusek, John Bentley, Alan Tarlton en Frankie Vaughan.

Driehoeksdrama gesitueerd in Kenia. Een miljonair, die weet dat zijn vrouw een verhouding heeft met een gids laat hen opzettelijk vertrekken met een olifant, zodat ze zonder het te weten een voorsprong op hem hebben en hij daarna de jacht op hen kan openen, maar zijn snode plan mislukt, omdat het gesternte zich tegen hem keert. Degelijk, al is het allemaal wel wat voorspelbaar.