Agata Lys is acteur.
Er zijn 27 films gevonden.

Los santos inocentes

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van Mario Camús. Met o.a. Alfredo Landa, Francisco Rabal, Agustín González, Juan Diego en Terele Pávez.

Rond 1965 strijdt een Spaanse boerenfamilie voor een beter bestaan. In dit rauwe sociale drama is vastgehouden aan de grondregels van de Spaanse cinema: de (bijzonder) esthetische verhalende formule. Op verschillende festivals, w.o. Cannes, zijn aan dit werk prijzen toegekend. Deze produktie kan worden beschouwd als de een der zeer succesvolle Spaanse films, die zowel in commercieel als artistiek opzicht zeer geslaagd is. De roman van Miguel Dellbes werd tot scenario bewerkt door Antonio Lerreta, Manuel Matji en regisseur Camus. Camerawerk van Hans Burmann.

Pasión inconfesable

1978 | Drama

Spanje 1978. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Agata Lys, CArlos Casaravilla, Manuel Zarzo en Carmen Tojar.

Een bejaarde man wordt smoorverliefd op een jonge verleidster. Een onbeduidende maar inverdraaglijke film waarvan de nadruk op de sentimentele zaken sterk doet denken aan de ergste Mexicaanse melodrama's.

Trauma

1977 | Horror, Misdaad

Spanje 1977. Horror van Leon Klimowsky. Met o.a. Agata Lys, Ricardo Merino, Isabel Pisano, Sandra Alberti en Antonio Mayans.

Een geestelijk gestoord meisje vermoordt de klanten van haar armzalige hotel. Een goedkope versie van de onsterfelijke PSYCHO.

El Transexual

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van José Jara. Met o.a. Agata Lys, Vicente Parra, Paul Naschy en Sandra Alberti.

De dagelijkse tragedie van een transseksueel. Een middelmatige kopie van CAMBIO DE SEXO.

El Huerto del francés

1977 | Misdaad, Historische film

Spanje 1977. Misdaad van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Agata Lys, María José Cantudo, José Calvo en Carlos Casaravilla.

Twee criminelen houden zich bezig met het vermoorden en beroven van mannen die het bordeel bezoeken dat hun eigendom is. Een middelmatige film net zoals alle produkties die door Paul Naschy/Jacinto Molina zijn geregisseerd. De film is gebaseerd op een ware gebeurtenis.

Deseo carnal

1977 | Drama, Erotiek

Spanje 1977. Drama van Miguel Iglesias. Met o.a. Agata Lys, Tony Fuentes, Verónica Miriel en Maruja Díaz.

Een jongen zoekt wanhopig naar zijn moeder. Een absoluut knoeiwerk, zo grotesk dat het zelfs vermakelijk lijkt.

Sábado, chica y motel, qué lío acquél

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van José Luis Merino. Met o.a. Agata Lys, Armando Calvo, David Carpenter, Blanca Estrada en Aurora de Alba.

Het komen en gaan van stelletjes met erotische bedoelingen in een motel tijdens een weekeinde. Een blijspel zonder verrassingen noch kwaliteiten.

Sexy, amor y fantasía

1976 | Erotiek

Spanje 1976. Erotiek van Juan Xiol Marchal. Met o.a. David Rocha, Lynn Enderson, Susana Estrada en Agata Lys.

Een jongen aarzelt tussen verschillende vrouwen. Een pseudo-erotisch knoeiwerk met enkele Spaanse experts in dit genre.

Las Desarraigadas

1976 | Mysterie, Erotiek

Spanje 1976. Mysterie van Francisco Lara Polop. Met o.a. Simon Andreu, Agata Lys, Jack Taylor en Alberto Dalbes.

Een Madrileense detective gaat naar de Canarische eilanden om de moord op een vriend van hem te onderzoeken. De tweede film met de detective David Garc[KA1]ia als hoofdpersonage (de eerste was LAS PROTEGIDAS), even middelmatig als de voorafgaande.

Las Camareras

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Joaquín Coll. Met o.a. Javier Escrivá, Agata Lys, Germán Cobos, Teresa Gimpera en Gracita Morales.

De wederwaardigheden van verscheidene meisjes die in een 'club' werken. Een volstrekt rampzalig pseudo-erotisch melodrama.

La Nueva Marilyn

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van José Antonio de la Loma. Met o.a. Agata Lys, José María Castellví, Celia Torres en Ricardo Merino.

Een fotograaf probeert van zijn model een nieuwe Marilyn Monroe te maken. Een in alle opzichten rampzalige film.

La Iniciación en el amor

1976 | Romantiek

Spanje 1976. Romantiek van Javier Aguirre. Met o.a. María del Mar, José Maya, Agata Lys, Perla Cristal en Rossana Yanni.

De liefdesgeschiedenis van de geitenherder Dafnis en de schapenherderin Cloe in het Griekenland van de tweede eeuw. Een volstrekt belachelijke film die ook bekend staat als DAFNIS Y CLOE.

Fango

1976 | Erotiek

Spanje 1976. Erotiek van Silvio Balbuena. Met o.a. Agata Lys, Rafael Arcos, Armando Calvo, Mara Lasso en Silvia Tortosa.

Een man op leeftijd wordt verliefd op een knap jong meisje. Een afgezaagde, onbeduidende film.

Una Mujer de cabaret

1975 | Drama, Musical

Spanje 1975. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Carmen Sevilla, José María Rodero, Armando Calvo en Agata Lys.

Een wat oudere zangerers wordt verliefd op haar corrupte manager. Werkelijk een film waarbij het schaamrood je op de kaken komt.

Strip-Tease a la inglesa

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van José Luis Madrid. Met o.a. Carmen Sevilla, José Sazatornil, Agata Lys en Jaime de Mora y Aragón.

Een Spaans echtpaar komt in dienst in een chalet dat eigendom is van een Engels stel. Een grof en stereotiep blijspel.

La Noche de los 100 pájaros

1975 | Drama

Spanje 1975. Drama van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Javier Escrivá, Carmen Sevilla, Agata Lys en Florinda Chico.

Een man aarzelt tussen de liefde van twee vrouwen van verschillende leeftijd. Dit is een onuitstaanbare, overdreven theatrale en slecht gespeelde film.

El Ultimo tango en Madrid

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van José Luis Madrid. Met o.a. Cassen, Agata Lys, Julio Riscal en Angel de Andrés.

Een onderzoeker moet een amputatie ondergaan als gevolg van een besmetting die hij tijdens zijn werk opliep. Een waardeloze komedie met als enige doel de bioscopen te vullen door de beroemde film van Bertolucci na te apen.

El Erotismo y la informática

1975 | Komedie, Erotiek

Spanje 1975. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Alberto de Mendoza, Agata Lys, Emilio Laguna en Marisa Porcel.

Een manager programmeert zijn erotische leven op een computer. Onuitstaanbaar knoeiwerk, tevens het plagiaat van een voorgaande Spaanse film: ESTUDIO AMUEBLADO 2P.

Sex o no sex

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Julio Diamante. Met o.a. Carmen Sevilla, José Sacristán, Antonio Ferrandis, José Vivó en Agata Lys.

Een man is bezeten van seks. Een waardeloze poging om de erotische obsessie van onze samenleving commercieel uit te buiten.

Onofre

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Fernando Esteso, Agata Lys, Bárbara Rey en Víctor Valverde.

We zien de mislukte erotische zwerftochten van de ongelukkige Onofre. De formule van de vorige komedies van Alfredo Landa werd nieuw leven ingeblazen door Fernando Esteso; voor het overige is het precies eender.

Las Alegres vampiras de Vogel

1974 | Horror

Spanje 1974. Horror van Julio Pérez Tabernero. Met o.a. Agata Lys, María José Cantudo, Germán Cobos en Rafael Conesa.

Twee beeldschone jonge meisjes gaan naar een dorp in Midden-Europa omdat daar vampiers zouden wonen. Dit is een betreurenswaardig slechte satire van het type-Hammer, waarin overvloedig lingerie wordt getoond.

Tequila

1973 | Western

Italië/Spanje 1973. Western van Tulio Demichelli. Met o.a. Anthony Steffen, Roberto Camardiel, Eduardo Fajardo, Mirko Ellis en John Barthe.

Steffen speelt zijn gebruikelijke rol. Ditmaal rijdt hij met een halve idioot door de prairie. Vanwege de grappen, waar je het zuur van krijgt, is deze western nauwelijks verteerbaar, ook al komen de meer gebruikelijke ingrediënten er óók in voor.

Me has hecho perder el juicio

1973 | Komedie, Musical

Spanje 1973. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. Manolo Escobar, Mary Francis, Andrés Pajares, José Sazatornil en Agata Lys.

Een zanger wordt verliefd op zijn vrouwelijke impresario. De decadentie van de filmformule van Escobar wordt hier gecombineerd met de komedies van Alfredo Landa. Een tamelijk solide rolverdeling.

Los Kalatrava contra el imperio del Karate

1973 |

Spanje 1973. Manuel Esteba. Met o.a. Gebr. Calatrava, Agata Lys en Marta Flores.

Twee ongelukkige Spaanse broers strijden tegen een oosterse 'gang'. Deze grove parodie op de kung-fu-films past goed bij het 'komische' karakter van de onbeschrijfelijk flauwe gebroeders Calatrava.

Los Fríos senderos del crimen

1973 | Thriller

Spanje 1973. Thriller van Carlos Aured. Met o.a. Daniel Martín, Agata Lys, Maria Perschy en Frank Braña.

Een krankzinnige moordenaar biedt aan om de vrouw van de bedroefde hoofdpersoon te vermoorden. Een film die werkelijk niet om aan te zien is.

El Ultimo viaje

1973 | Misdaad

Spanje 1973. Misdaad van José Antonio de la Loma. Met o.a. Simón Andreu, Julián Mateos, Pauline Challenor en Agata Lys.

Een politieagent moet het hoofd bieden aan een bende drugsdealers. Dit is één van de beroemdste geëngageerde films, die aan het begin van de jaren zeventig zo populair waren in Spanje.

El Juego del adulterio

1973 | Mysterie

Spanje 1973. Mysterie van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Vicente Parra, Juan Luis Galiardo, Erika Blanc en Agata Lys.

Tussen twee mannen en de geliefde van beiden ontstaat in de woning van een van hen, een vreemde situatie. Het is een soort mannelijke variant op LES DIABOLIQUES, waarin vooral de buitengewone aantrekkelijkheid van Erika Blanc opvalt.