Aljoscha Stadelmann

Acteur

Aljoscha Stadelmann is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Vorstadtrocker

2015 | Komedie

Duitsland 2015. Komedie van Martina Plura. Met o.a. Fabian Busch, Lisa Wagner, Aljoscha Stadelmann en Jerry Kwarteng.

Die Maßnahme

2015 | Thriller

Duitsland 2015. Thriller van Alexander Costea. Met o.a. Max Wagner, Aljoscha Stadelmann, Anna Grisebach en Thomas Limpinsel.

Politieman Roland Prengler (Wagner) gaat undercover in een kleine gemeenschap waar drie jaar eerder een tienermeisje is verdwenen. Eerste verdachte is de excentrieke buitenstaander met een drankprobleem Werner (Stadelmann). Roland maakt contact met hem, maar hoe langer hij in het dorp verblijft hoe meer nuances hij in de verdwijningszaak ziet. Bovendien raken de twee mannen aan elkaar gehecht. Wat is vriendschap, lijkt filmmaker Costea zich af te vragen in zijn eerste speelfilm, die aardige acteurs heeft maar scenariotechnisch wat zwabbert.

Bella Block - Geldgier

1997 | Misdaad

Duitsland 1997. Misdaad van Erwin Keusch. Met o.a. Hannelore Hoger, Eva Kryll, Peter Heinrich Brix, Gerd Wameling en Armin Rohde.

Als Gregor Hoppe na twaalf jaar gevangenis wegens de ontvoering van de rijke zoon van de familie Mommsen vrijkomt, wordt hij niet alleen opgewacht door zijn vrouw Gisela, maar ook gadegeslagen door ex-agent Grabovski. Die nacht vindt er een ontmoeting plaats tussen Hoppe en Grabovski en de volgende dag wordt het lijk van de ex-agent in de Elbe aangetroffen. Hoewel Hoppe een alibi heeft, maakt hij zich uit de voeten. Inspecteur Bella Block gaat op onderzoek uit om de moord op haar ex-collega op te lossen.

Martin Berg: Tod eines Lehrers - Eine Schule unter Verdacht

1996 | Misdaad

Duitsland 1996. Misdaad van Thomas Jauch. Met o.a. Christian Quadflieg, Bruno Eyron, Andrea Gloggner, Hanns Zischler en Michael Lott.

Deze tv-film zou gemakkelijk beschouwd kunnen worden als een lange aflevering van de serie [KL]Ein Fall f[KA3]ur Zwei[KLE], maar dat is niet het geval, al lijkt het er veel op. Martin Berg (Quadflieg) is een potige advocaat uit Hamburg, die moeilijke (hals)zaken tot een goed einde weet te brengen. Hij wordt daarbij gesteund door de jongere, flierefluiter cum levenskunstenaar Oliver Wisseman (Eyron), die als priv[KA1]espeurneus menig onwelriekends boven water brengt. En dan is er nog Bergs toegewijde zuster Bettina (Cloggner), die relativeert en helpt met haar vrouwelijke intu[KA3]itie. Het trio leeft er goed van en helpt anderen uit de modder. Ze krijgen te maken met de dood van een sportleraar. Diens ex-vrouw Anne Janik (Kupfer) wordt verdacht, maar er komt algauw het een en ander boven water dat met stero[KA3]iden te maken heeft en een beursspel, waaraan de schoolleiding in het eerste geval niets deed en in het tweede geval ten eigen voordele betrokken was. De politie in de gedaante van Kommissar Moritz (Lott) loopt Berg voor de voeten en zet druk op de zaak, terwijl zij uitblinkt door verkeerde conclusies. Onderhoudend, maar het scenario van Peter Jürgensmeier is een grote opeenstapeling van clichés. Kijkers hoeven nu niet meer naar een concurrerende zender te schakelen, ze krijgen hiermede 'hetzelfde' geboden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Aljoscha Stadelmann op televisie komt.

Reageer