Karina Plachetka

1975 Acteur

Karina Plachetka (1975) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Zwei Mütter

2013 |

Duitsland 2013. Anne Zohra Berrached. Met o.a. Karina Plachetka, Sabine Wolf, Florian Weber en Simon Groß.

Fernes Land

2011 | Drama

Duitsland 2011. Drama van Kanwal Sethi. Met o.a. Christoph Franken, Atta Yaqub, Karina Plachetka en Pasha Bocarie.

Klassiek verhaal over twee tegenpolen die elkaar bij toeval ontmoeten en vervolgens het leven van de ander rigoureus veranderen. Ditmaal worden de gebeurtenissen afgetrapt met een ongeval, als verzekeringsadviseur Mark de illegale Pakistaanse kapper Haroon aanrijdt. Wat zich vervolgens ontvouwt is een chaotische odyssee door de wereld van de illegaliteit, waarin Mark plotseling de buitenstaander is. Sympathiek en vooral ook prettig onsentimenteel regiedebuut, met in de rol van Haroon Atta Yaqub, die we nog kennen van zijn indrukwekkende eerste rol in Ken Loach' Ae Fond Kiss.

Wir

2004 | Drama, Familiefilm

Duitsland 2004. Drama van Martin Gypkens. Met o.a. Jannek Petri, Knut Berger, Karina Plachetka, Lilia Lehner en Brigitte Hobmeier.

Een groep vrienden uit de welgestelde middenklasse van Berlijn probeert na het eindexamen plannen voor de toekomst uit te stippelen. De mogelijkheden lijken eindeloos en het komt eropaan behalve de juiste keuze's te maken op studie- en werkgebied, ook nog eens geluk in de liefde na te streven. De vrienden kunnen de plotselinge druk niet aan en zoeken hun heil in drugs, relaties, media en mensen.

Land's End

2004 | Drama, Romantiek

Duitsland 2004. Drama van Alex Ross. Met o.a. André Szymanski, Karina Plachetka, Regine Zimmermann, Ronald Kukulies en Stefan Lochau.

Als vijftien-jarige jongen stak de opstandige Marcus (Szymanski) de kerk in de fik in zijn dorp. Vijftien jaar later is hij architect en keert terug om de laatste wens van zijn oma uit te voeren, door haar urn bij te zetten. Aanvankelijk denkt hij dat de tijd er stil heeft gestaan, maar dan ontdekt hij dat een milieubeweging, die het leegstaande huis van zijn oma heeft gekraakt, een gepland trac[KA1]e van de autobahn tracht te voorkomen. Voordat Marcus het weet, wordt hij meegesleept door Hering senior (Hering) en Hering junior (M[KA3]uller-Morungen), en raakt hij verliefd op activiste Piglet (Plachetka). Ondertussen herinnert men zich in het dorp zijn reputatie als brandstichter. De buitenissige tweede film van de Engelse regisseur Ross kwam als opdracht van ZDF nadat hij voor zijn debuut MOVE ON UP (1998) in 2000 de Adolf Grimmeprijs had gekregen. Een interessant portret van een kleine gemeenschap. Opgenomen in de prestigieuze reeks Das kleine Fernsehspiel in de serie Gefühlsecht. Het scenario is van regisseur Ross. Het camerawerk is van Henning Stirner.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karina Plachetka op televisie komt.

Reageer