Sabine Oberhorner

Acteur

Sabine Oberhorner is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Edvard Grieg - Ich kann es nur in Tönen sagen

1999 | Biografie, Muziek

Duitsland 1999. Biografie van Thomas Olofsson. Met o.a. Staffan Scheja, Philipp Brammer, Claudia Zöhrer, Lasse Kolsrud en Haakon Rasmos Rasmussen.

Aan boord van een stoomboot op weg naar Bergen overdenkt de Noorse componist uit de titel (Scheja) zijn turbulente leven dat zich afspeelde in Noorwegen, Duitsland, Denemarken en Itali[KA3]e. We maken kennis met zijn moeder die hem (Brammer als de jonge Grieg) leerde piano spelen , hoe zijn broer John (Kolsrud) jaloers op hem was en wraak nam door een verhouding te beginnen met zijn vrouw, de zangeres en hun nicht Nina Hagerup (Z[KA3]ohrer), het verlies van Edvards dochtertje, zijn relatie met schilderes Leis Schjelderup (Oberhorner) en later Johns zelfmoord. Iedere compositie putte Grieg psychisch en fysiek enorm uit. In de Ballade in g-Moll, op. 27 legde Grieg zoveel van zichzelf dat hij niet bij machte was het aan een publiek voor te spelen; toen hij het aan zijn muziekuitgever had laten horen, was Grieg kapot. Een mooi uitgevoerde film over het leven van de man die wellicht het bekendst is geworden door zijn Peer Gynt-suite. Scheja lijkt heel behoorlijk op de toondichter, die leefde van 1843 tot 1907. Het scenario voor deze niet al te lange speelfilm in flash-backvorm is van regisseur Olofsson en Ture Rangström. Het camerawerk werd op de diverse Europese locaties gedraaid door Konrad Kotowski. Voor liefhebbers van Griegs muziek en minnaars van klassieke muziek in het algemeen, een interessante film. De fraaie kostuums zijn van Christine Heddderich en op de soundtrack hoort men het Auryn-kwartet. Formaat 16:9.

Mirjams Mutter

1992 | Drama

Duitsland 1992. Drama van Vera Loebner. Met o.a. Heidy Forster, Sabine Oberhorner, Despina Pajanou, Sabine Martin en Alexander Duda.

Een moderne parabel over Mirjam (Martin als jonge vrouw en Pajanou als oudere vrouw) die nader tot haar moeder Anna (als jonge vrouw Oberhorner en als oudere vrouw Forster) komt in de Paasnacht. Belangrijke punten uit het leven passeren in flashbacks de revue. Naar de roman Anna im Goldenen Tor van Erika Wisselinck. Het scenario werd geschreven door Irene Rodrian en het camerawerk is van Klaus Liebertz. Niet naar ieders idee van wat onder amusement verstaan moet worden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sabine Oberhorner op televisie komt.

Reageer