Kumeko Urabe

Acteur

Kumeko Urabe is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Jakoman to Tetsu

1965 | Avonturenfilm

Japan 1965. Avonturenfilm van Kinji Fukasaku. Met o.a. Ken Takakura, Tetsuro Tambaa, Isao Yamagata en Kumeko Urabe.

Na de oorlog keert Tetsu terug naar de visserskolonie waar zijn vader aan het hoofd staat en ondervindt allerlei problemen. Avonturenfilm met een bepaalde kracht, geregisseerd en vertolkt door de meest typerende regisseur en acteur voor de politiefilms van de producente Toei.

Watashi wa Nisai

1964 | Komedie

Japan 1964. Komedie van Kon Ichikawa. Met o.a. Hiroo Suzuki, Fujiko Yamamoto, Eiji Funakoshi en Kumeko Urabe.

De eerste twee jaren uit het leven van de kleine Taro. Een interessante tragi-komedie over een gezin, gezien door de ogen van jongste kind, die de hoofdrol vervult. Een waardevolle werk van een van de belangrijkere cineasten van de Japanse film, Kon Ichikawa.

Yoru non onnatachi

1948 | Drama

Japan 1948. Drama van Kenji Mizuguchi. Met o.a. Kinuyo Tanaka, Sanae Takasugi, Tomie Sumita, Mitsuo Nagata en Kumeko Urabe.

Een rauw prostitutiedrama waarin een oorlogsweduwe gedwongen wordt de maîtresse te worden van haar baas. Ook haar zuster blijkt seksuele relaties te onderhouden met de man. Enige tijd later ontdekt ze dat ze syfilis heeft, en om zich te wreken besluit ze zoveel mogelijk mannen te besmetten. Engelse titel: WOMEN IN THE NIGHT.

Yoru no onnatachi

1948 |

Japan 1948. Kenji Mizoguchi. Met o.a. Kumeko Urabe, Tomie Tsunoda, Mimpei Tomimoto, Kinuyo Tanaka en Ken Tanaka.

Vrouw met tuberculeus zoontje raakt na het overlijden van haar kind in de prostitutie verzeild, net als haar jongere zuster. Mizoguchi's tekening van 'het milieu' met zijn pooiers, nachtclubeigenaren, zwarthandelaren en malafide dokters is overtuigend - geen van de vrouwen komt er onbeschadigd vanaf.

Aa kokyo

1938 |

Japan 1938. Kenji Mizoguchi. Met o.a. Fumiko Yamaji, Isamu Yamaguchi, Kumeko Urabe, Koichi Toribashi en Mari Mihato.

Vrouw met tuberculeus zoontje raakt na het overlijden van haar kind in de prostitutie verzeild, net als haar jongere zuster. Mizoguchi's tekening van 'het milieu' met zijn pooiers, nachtclubeigenaren, zwarthandelaren en malafide dokters is overtuigend - geen van de vrouwen komt er onbeschadigd vanaf.

Taki no shiraito

1933 | Drama

Japan 1933. Drama van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Takako Irie, Tokihiko Okada, Suzuko Taki, Kumeko Urabe en Ichirô Sugai.

Een subliem melodrama van de in het genre moeilijk te overtreffen Mizoguchi. Shiraito, een jonge artieste, wordt verliefd op Kinya, die advocaat wil worden maar geen geld heeft om zijn studie te betalen. Ze schiet hem het geld voor en als ze genoeg heeft gespaard om hem te gaan bezoeken in Tokio probeert haar baas haar te bestelen. In haar woede vermoordt ze de man. Ze wordt gearresteerd. Als ze de rechtbank wordt binnengeleid ziet ze tot haar ontzetting dat Kinya de procureur is die haar zaak toegewezen heeft gekregen. Kinya wordt verscheurd tussen zijn beroepsplicht en zijn gevoelens van dankbaarheid voor Shiraito. Ook bekend als WHITE THREADS OF THE WATERFALL.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kumeko Urabe op televisie komt.

Reageer