Hans Heinz Moser

Acteur

Hans Heinz Moser is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Die Eisprinzessin

1995 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1995. Familiefilm van Danny Huston. Met o.a. Katarina Witt, Vernon Dobtchef, Daniela Lunkewitz, Rosalynn Sumners en Toller Cranston.

Vrije bewerking van het bekende sprookje van Assepoester verplaatst naar het ijs als vehikel voor charmante ex-DDR kunstschaatster Witt, die al lang voor de val van de Muur geleerd had wat Amerikaans kapitalisme betekende. Ella (Witt) wordt door de dood van haar moeder wees en wordt opgenomen in het gezin van rijke graaf Desny. Er zijn twee dochters, die Ella als oud vuil behandelen. Een van hen zou door middel van gekonkel van de raadsheer een prins moeten trouwen omdat deze op zoek is naar een levensgezellin. Als Ella in het gevang wordt geslingerd wegens een vermeende aanslag op de prins, bevrijdt hij haar en gaan zijn ogen open voor het bedrog van de anderen. Onderhoudende film, die vooral ijsliefhebbers van acht tot tachtig zal aanspreken. Het verhaaltje werd tot scenario bewerkt door Diether Dehm, John Goldsmith en hoofdrolspeelster Witt. Het camerawerk is van Robin Vidgeon. Exporttitel: Ice Princess.

Stilleben

1978 | Drama, Experimenteel

Zwitserland 1978. Drama van Elisabeth Gujer. Met o.a. Margrit Winter, Hans Heinz Moser, Maja St, Oehme en Wolfram Berger.

Een 55-jarige fabrieksarbeidster wordt ontslagen. Zij is weduwe en komt via een huwelijksadvertentie in contact met een ex-antiquair, die een nieuw leven buiten Zwitserland wil beginnen. Ze gaan naar Parijs, waar hun toeristische verkenningen parallel lopen aan hun pogingen tot wederzijds contact. De afstand scheppende vormgeving, in 18 losse hoofdstukken, en het neutraliserende commentaar geven de toeschouwer de ruimte om de banale alledaagsheid van de hoofdpersoon met eigen associaties in te vullen. De camera kijkt met haar mee naar haar omgeving en eindigt symbolisch op de autobaan die in een cirkel om Parijs heen loopt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hans Heinz Moser op televisie komt.

Reageer