Matthias Zelic

Acteur

Matthias Zelic is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Kleine Kreise

2001 | Drama, Sportfilm

Duitsland 2001. Drama van Jakob Hilpert. Met o.a. Cornelius Schwalm, Jacob Matschenz, Matthias Zelic, Sabine Kraus en Lotte Letschert.

Paul Behrmann (Schwalm) woont sedert zijn scheiding in een garage in een industriegebied. Zijn zoontje Niki (Matschenz) ziet hij maar af en toe, als die bij zijn vader mag komen volgens het bezoekrecht. Tijdens zo`n weekendje heeft Paul een skelter versierd om met Niki een paar rondjes te draaien. Ze zijn beiden enthousiast. Paul krijgt van Karl (Zelic) gedaan, die de eigenaar is van het meubelcentrum, om hem te sponsoren op kartingwedstrijden, die tijdens de komende zomervakantie zullen plaatsvinden. Samen met Niki trekt hij van de ene ontmoeting na de andere. Het ziet er naar uit dat ze door het gebrek aan ervaring geen enkele kans maken, maar ze laten zich niet ontmoedigen. De aanhouder wint. Het scenario is van regisseur Hilpert die zijn eerste avondvullende film draait en Paul Mollenhauer. Het camerawerk is van Sebastian Edschmid. Een rake milieuschildering en Matschenz weert zich kranig. Hij staat voor het eerst voor de camera. Opgenomen in en om Berlijn, maar je krijgt de indruk dat het overal in Duitsland speelt.

Vier Geschichten über fünf Tote

1997 |

Duitsland 1997. Lars Büchel. Met o.a. Thira Walke, Reinhard Krökel, Lena Sabine Berg, Christian Preuss en Franziska Mense-Moritz.

Volgens debuterend regisseur B[KA3]uchel zitten de doden in de hemel en bekijken met verrekijkers hoe de levenden op aarde afscheid nemen van het aardse leven en daarbij gebeurt altijd iets wat niet voorzien was. B[KA3]uchels eerste avondvullende film is in feite een verzameling van vier korte films, die allemaal met de dood te maken hebben. In de eerste episode CARLA gaat het om een meisje van zeven, Carla (Walke), een kankerpati[KA3]entje. Ze is bang om in de koude, natte grond begraven te worden en haar vader (Kr[KA3]okel) heeft haar beloofd dat het niet gebeuren zal. Als het zover is en haar vader haar in het open veld wil cremeren, stelt de dorpsdiender alles in het werk om Carla`s laatste wens tegen te houden. Het tweede verhaal is getiteld JOSEF WEI[KL29]. Josef (Preuss) die een zeemansgraf wenst, stelt zijn familieleden een vette erfenis in het vooruitzicht als ze zijn stoffelijk overschot met een oude sleepboot naar de open zee brengen. Om de erfenis te krijgen moeten ze binnen een bepaalde tijd een raadsel oplossen. Hebzucht maakt zich meester van de dierbare nabestaanden. Het derde schuifje heet HANS-HERBERT BREDENS en gaat over boer Bredens (Vernunft) die veel vrouwen uit de buurt had verleid en volgens de dorpsroddel door zijn vrouw Gertrud (Schmidt) om het leven gebracht zou zijn. Als zijn tweelingbroer, predikant Bredens van de kansel bij de kist spreekt, ontbrandt de strijd om de erfenis tussen Gertrud en diverse vrouwen, die zeggen van boer Bredens een onwettig kind te hebben. Het laatste deel is LILLI BLAU. Lilli (Marks-Rock) is oud en ziek. Ze besluit er een eind aan te maken en ze nodigt haar vrienden en kennisen uit voor een afscheidsceremonie in de kerk. Het scenario van de dertig-jarige regisseur Büchel is tot op een zekere hoogte cursorisch en daarom is het goed dat de kijker enigszins in spanning wordt gehouden over de vijfde dode - de clou wordt pas aan het slot onthuld. Al met al een onderhoudende en behoorlijk gespeelde film. Alleen het onderwerp; je moet er maar tgen kunnen. Het mooi verzorgde camerawerk is van Andreas Zickgraf en Theodor Boscher.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Matthias Zelic op televisie komt.

Reageer