Elba Escobar

Acteur

Elba Escobar is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Golpes a mi puerta

1993 |

Argentinië/Cuba/Verenigd Koninkrijk/Venezuela 1993. Alejandro Saderman. Met o.a. Verónica Oddó, Elba Escobar, Juan Carlos Gene, Jose Antonio Rodriguez en Ana Castell.

Tijdens een razzia in een land in centraal Amerika (lees: El Salvador) ontsnapt guerillo Spano aan zijn belagers door zijn toevlucht te zoeken in het huis van de twee nonnen, Oddó en Escobar. Aangezien wat tot de kerk behoort in deze contreien nog steeds als heilig beschouwd wordt, zijn de militairen aanvankelijk voorzichtig voordat zij zich bedienen van weinig elegante drukmiddelen om de opstandeling in de kraag te vatten. Ze laten eerst de burgemeester een huiszoeking verrichten, maar die doet dat niet fanatiek genoeg, want die heeft geen zin in een confrontatie met de kerk. De fascistoïde militairen zetten de kerkelijke autoriteiten onder druk, die de nonnen de boodschap moeten geven dat zij vrijuit zullen gaan als ze verklaren dat de rebel onder bedreiging bij hen was binnengedrongen. De zusters weten dat ze daarmee de revolutionaire strijder ter dood veroordelen. Een ethisch dilemma voor de kerk. Juan Carlos Gene bewerkte zijn eigen toneelstuk dat sterk steunt op dialoog tot scenario. Hij is daarbij veel te dicht bij het theater gebleven, zonder dat hij een werkelijke discussie op gang heeft gebracht over de positie van de kerk in een dictatuur. Hoofdrollen Oddó en Escobar zeggen met verve hun teksten op. Het camerawerk is van Adriano Moreno.

De mujer a mujer

1986 | Drama

Colombia/Venezuela 1986. Drama van Mauricio Walerstein. Met o.a. Humberto Zurita, Elba Escobar en Daniel Alvarado.

De vriendschap tussen twee vrouwen gaat kapot wanneer er een man tussen hen komt. Goede vertolking en regie en een niet te verwaarlozen fotografie van José Alcalde.

De cómo Anita Camacho guiso levantarse a Marino Méndez

1986 | Komedie

Venezuela 1986. Komedie van Alfredo J. Anzola. Met o.a. Elba Escobar, Víctor Ciuca, Hilda Blanco en Alejo Felipe.

De lotgevallen van een ambitieus meisje dat zich uitgeeft voor de vrouw des huizes van het huis waar ze als dienstmeisje werkt. Ze hoopt zo dat er op een dag een man met geld verliefd op haar wordt en met haar trouwt. Bescheiden komedie met een knipoog naar het oude werk.

Macho y hembra

1985 | Drama

Venezuela 1985. Drama van Mauricio Walerstein. Met o.a. Orlando Urdaneda, Elba Escobar en Irene Arcila.

De jarenlange geschiedenis van een driehoeksverhouding tussen twee mannen en een vrouw. Een onevenwichtige en wat vervelende film met veel politieke verwikkelingen.

La Casa de agua

1984 | Fantasy

Venezuela 1984. Fantasy van Jacobo Penzo. Met o.a. Franklin Virguez, Doris Wells, Hilda Vera, Elba Escobar en Alicia Plaza.

De dramatische geschiedenis van de Venezolaanse dichter Cruz Elías León speelt zich af in de periode van onderdrukking en tirannie onder het bewind van generaal Juan Vincente Gómez. De strijd van de dichter tegen de vijandigheid van de omgeving en de rampspoed van zijn eigen aard. De film werd door de regisseur zelf geproduceerd.

Homicidio culposo

1984 | Thriller

Venezuela 1984. Thriller van César Bolivar. Met o.a. Elba Escobar, Jean Carlos Simancas, Javier Vidal en Julie Restifo.

De wederwaardigheden van een politieagent die een onderzoek instelt naar de doodsoorzaak van een toneelspeler die z.g. door een ongeval dodelijk gewond raakte tijdens de voorstelling. Een bescheiden, maar achtenswaardige poging om een Venezulaanse thriller te maken. Scenario, fotografie en montage waren in handen van de regisseur zelf.

Coctel de camarones

1983 |

Venezuela 1983. Alfredo Anzola. Met o.a. Alejo Felipe, Luis Rivas, Elba Escobar en Cecilia Todd.

Satire op het stereotiepe wereldje van de relatie baas- secretaresse, de bureaucratie van het middenkader dat het staats- bedrijfsapparaat regeert en hun nutteloze, oppervlakkige genoegens. Een leuke, opmerkelijke film. Ook bekend als EN EL DIA DE LA SECRETARIA.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Elba Escobar op televisie komt.

Reageer