Trine Aadalen Lo

Producer

Trine Aadalen Lo is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

De superheld

2013 | Jeugdfilm, Familiefilm

Noorwegen 2013. Jeugdfilm van Christian Lo. Met o.a. Sondre Blakstad Henriksen, Regine Stokkevåg Eide, Martin Røsjorde Linstad en Anders Baasmo Christiansen.

Als je wordt gepest, kunnen de pestkoppen andere kinderen niet pesten. Dat is de logica van de elfjarige Noorse Modulf, die zichzelf daarom stilletjes uitroept tot de held van de school. Nieuw buurmeisje en klasgenoot Lise vindt zijn werkwijze idioot en doet er alles aan om Modulf op te stuwen in de pikorde. Cineast Lo maakte naam met Rafiki een educatieve kinderfilm waarin een klasgenootje als illegaal wordt bestempeld. Ook De superheld is doorspekt met lesmateriaal, maar verzuimt niet de jonge ziel te vermaken met humor en de onvermijdelijk Noorse horizonnen van natuur- en dorpsschoon.

Rafiki

2009 | Jeugdfilm, Familiefilm

Noorwegen 2009. Jeugdfilm van Christian Lo. Met o.a. Live Marie Runde, Regine Stokkevåg Eide, Ado Johanna Girirpio en Jonathan Espolin.

Joelende kindertjes met bolletjes op de muts, besneeuwde bergen, kale witte berken, sneeuwbalgevechten, roodgelakte huizen: ziedaar het Noorse platteland. Maar de idylle wordt wreed verstoord als twee meisjes op een ochtend ineens hun zwarte vriendinnetje moeten missen. Het kind blijkt ondergedoken omdat het gezin niet beschikt over de juiste verblijfspapieren. Wat volgt is een roadmovie waarin de engelachtige kindertjes aandacht vragen voor de zaak. Debuterend regisseur Lo maakte een voorspelbare maar niet al te betuttelende jeugdfilm, met olijk spel en prachtige plaatjes van het Noorse land.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Trine Aadalen Lo op televisie komt.

Reageer