Willard E. Pugh (1959): cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Spoiler

1997 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten 1997. Sciencefiction van Luca Bercovici en Jeff Burr. Met o.a. Gary Daniels, Meg Foster, Bryan Genesse, Jeffrey Combs en Nicholas Sadler.

Under The Hula Moon

1995 | Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1995. Komedie van Jeff Celentano. Met o.a. Stephen Baldwin, Emily Lloyd, Musetta Vander, Edie McClurg en Pruitt Taylor Vince.

Buzzard en Betty Wall wonen in een trailer in de uitgedroogde Cactus Gulch. Ze dromen allang van een kind en een eigen hutje op een paradijselijk, zonovergoten eiland. Een komisch bedoelde, maar niet te volgen chaotische rolprentdie voor de argeloze kijker een straf is.

Puppet Master 5

1994 | Horror, Familiefilm

Verenigde Staten 1994. Horror van Jeff Burr. Met o.a. Gordon Currie, Chandra West, Ian Ogilvy, Teresa Hill en Nicholas Guest.

In deze film, aangekondigd als `laatste hoofdstuk` in de PUPPET MASTER-saga (hetgeen helaas niet wordt gestaafd door wat er zich op het scherm afspeelt), wordt de strijd voortgezet tussen de groteske, maar inmiddels heroïsche poppen uit de vorige afleveringen en een wrede demon. De formule is echter zo langzamerhand wel erg uitgekauwd en alleen de special effects zorgen af en toe nog voor een kleine opleving. Het scenario is van Todd Henschell, Steven E. Carr, Jo Duffy, Doug Aarniokosi en Keith Payson, die line producer was, naar een verhaal van producent Charles Band, gebaseerd op de creaturen van David Schmoeller. Het camerawerk van Adolfo Bartoli. Dolby.

CB4

1993 | Muziek, Fake documentaire

Verenigde Staten 1993. Muziek van Tamra Davis. Met o.a. Chris Rock, Allen Payne, Deezer D, Charlie Murphy en Khandi Alexander.

Deze parodie op de rage van de rapmuziek in de grote steden van Amerika start veelbelovend maar zakt daarna volledig in. De titel verwijst naar een rapband, bestaande uit drie zwarte kinderen uit de middenklasse, die zogenaamde criminelen aanneemt, om te voldoen aan de smaak van het publiek. Dit wekt de woede op van een echte gangster (gespeeld door Charlie Murphy, Eddies broer), die ze probeert te vermoorden. Het wilde, rauwe en glamour-achtige imago van rapmusici vormt een uitstekend mikpunt voor satire, maar slechts een paar van de grappen zijn raak. Het lijkt wel of verscheidene figuren en ondergeschikte plots eruit zijn geknipt of gewoon uit slordigheid zijn vergeten. De meeste spelers zijn afkomstig van de tv, en Saturday Night Live-komiek Rock leverde een bijdrage aan scenario en productie.

Ambition

1991 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1991. Thriller van Scott D. Goldstein. Met o.a. Clancy Brown, Cecilia Peck, Richard Bradford, Willard E. Pugh en Grace Zabriskie.

Lou Diamond Phillips debuteert hiermee als scenarist. Hij speelt de rol van een schrijver die geobsedeerd raakt door het hoofdpersonage van zijn boek, een veroordeelde moordenaar. Een mislukte, krampachtige thriller. Het camerawerk is van Jeffrey Jur.

A Rage in Harlem

1991 | Misdaad, Komedie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1991. Misdaad van Bill Duke. Met o.a. Gregory Hines, Robin Givens, Forest Whitaker, Danny Glover en Zakes Mokae.

Sappige, ouderwetse gangsterfilm, gesitueerd in het New York van 1954. Een groepje zwarten uit Mississippi ontdekken New York en zijn bizarre autochtonen tijdens hun speurtocht naar de buit die zij van een blanke Zuiderling afhandig maakten. Hoofdrolspeler Givens gaat samenwerken met een nerd, Whitaker, eerder een moederjochie. Vooral de sierlijke charmes van Givens worden blootgelegd. Toch is deze oprechte poging om het Harlemse milieu te doen herleven, dat zo treffend beschreven is door Chester Himes niet geslaagd, en de film komt niet in de buurt van COTTON COMES TO HARLEM hoewel de personages van de politie- agenten Gravedigger Jones en Coffin Ed in het verhaal zitten.

RoboCop 2

1990 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Sciencefiction van Irvin Kershner. Met o.a. Peter Weller, Nancy Allen, Tom Noonan, Gabriel Damon en Willard E. Pugh.

Kan-ie nog zo gepantserd zijn, RoboCop 2 werd gekraakt door de critici. Dit stalen product van Kershner (The Empire Strikes Back) is weliswaar minder intelligent dan Verhoevens origineel en hij rammelt hier en daar, de film staat wel degelijk garant voor spannende actie met heerlijke special effects en doses humor. De oude RoboCop met menselijke rudimenten (Weller) wordt van stal gehaald om de losgeslagen moordlustige moderne politierobot een kopje kleiner te maken. Dat belooft een spetterende climax, die bereikt wordt na een gewelddadige opbouw met een anarchistische lak aan structuur.

Traxx

1988 | Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Actiefilm van Jerome Gary. Met o.a. Shadoe Stevens, Priscilla Barnes, Willard E. Pugh, Raymond O'Connor en John Hancock.

Amusante parodie op de moderne actiefilms, waarin de van radio en TV bekende Stevens een laconieke commando speelt die een wetteloos stadje intoomt. Het probleem is dat TRAXX nauwelijks dommer is dan het 'ernstige' wapenvertoon van Bronson, Stallone en Norris, waartegen deze parodie juist bedoeld is. Koekjeskoning Wally 'Famous' Amos heeft een gastrolletje in deze film.

Native Son

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Jerrold Freedman. Met o.a. Carroll Baker, Akosua Busia, Matt Dillon, John Karlen en Victor Love.

Lijzige verfilming van Richard Wrights bestseller uit 1940. De arme jonge zwarte Love vindt een job bij een rijke blanke familie en vermoordt onopzettelijk de dochter des huizes. Door onhandigheid werkt hij zich nog verder in de nesten omdat hij ervan overtuigd is dat zijn 'zwart zijn' onvermijdelijk met het noodlot verbonden is en dat je van de blanken toch niets kunt verwachten. Sober maar weinig intens met lange, aan de oppervlakte zwevende scènes en identificatie met de personages is moeilijk. Laatste film van Page die in 1987 aan een hartaanval stierf. Scenario van Richard Wesley.

The Color Purple

1985 | Drama

Verenigde Staten 1985. Drama van Steven Spielberg. Met o.a. Whoopi Goldberg, Danny Glover, Oprah Winfrey, Margaret Avery en Adolph Caesar.

Alice Walkers veelgeprezen, gelijknamige roman over de jonge zwarte Celie die aan het begin van de twintigste eeuw in het Amerikaanse Zuiden opgroeit in een wrede, onrechtvaardige wereld, werd kundig verfilmd door Steven Spielberg die comédienne Whoopi Goldberg haar doorbraakrol bezorgde. De lesbische thema's uit het boek tussen Celie en haar echtgenoots geliefde (Margaret Avery) verdwenen tot verdriet van velen grotendeels, maar de filmmaker zorgt met zijn prima acteurs, onder wie Oprah Winfrey in haar filmdebuut, voor krachtige, aangrijpende scènes. Elf Oscarnominaties kreeg de film, waarvan er geen een werd verzilverd.