Christophe Héral

Componist

Christophe Héral is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Kerity, het geheim van Eleanor

2009 | Animatie, Familiefilm

Frankrijk/Italië 2009. Animatie van Dominique Monfery.

De zevenjarige Natanaël kan niet goed lezen en houdt niet van boeken. Totdat hij met zijn familie terechtkomt in het huis van zijn tante, en hij de sleutel krijgt van een geheime bibliotheek. Daar ontdekt hij dat lezen misschien minder om intimiderende letters, dan om mooie verhalen en verbeelding gaat. Franse animatiefilm onder regie van een in de Disney studio geschoolde animator heeft een mooie premisse, maar neemt een risico door diverse helden uit jeugdliteratuur, zoals Alice (uit Wonderland) op te voeren: de film is soms visueel onhandig.

Les enfants du jour

1999 | Drama

Frankrijk/België 1999. Drama van Harry Cleven. Met o.a. Clémentine Célarié, Matthieu Boujenah, Dominique Baeyens, Didier De Neck en Dyna Gauzy.

De veertig-jarige Lisa (C[KA1]elari[KA1]e) stelt tot haar ontsteltenis vast dat haar twintig-jarige zoon Denis (Boujenah) zich al een hele tijd niet meer heeft laten zien op de faculteit waar hij geneeskunde studeert. Zijn spoor leidt haar naar een boekhandel die banden heeft met een Duitse sekte, de `Kinderen van de Dag`. Noch bij haar man Xavier (De Neck), noch bij haar dochtertje St[KA1]ephanie (Gauzy), noch bij haar zus vindt ze enige steun. Wanhopig klampt ze zich vast aan Sofia (Bayens), een ex-sektelid, om haar zoon te bevrijden en terug voor zich te winnen. Uitmuntend gespeeld drama over de gevaren van de sekten, die jonge mensen recruteren en hen haast als gevangenen vastkluisteren en hersenspoelen. Eens in hun klauwen is het niet eenvoudig om aan hun invloed te ontsnappen. Célarié speelt haar rol met veel diepgang en vastberadenheid en slaagt erin een personage te creëren dat beklijft. Een film die lang blijft nazinderen en die best geschikt is als onderwerp voor een discussie. Goed uitgebalanceerd scenario van Gabrielle Borile. Fotografie is van Michel Baudour.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christophe Héral op televisie komt.

Reageer