Julia Phillips (1944-2002): productie.
Er zijn 5 films gevonden.

Don't Tell Mom the Babysitter's Dead

1991 | Komedie

Verenigde Staten 1991. Komedie van Stephen Herek. Met o.a. Christina Applegate, Joanna Cassidy, John Getz, David Duchovny en Keith Coogan.

De premisse van deze melige komedie wordt in de titel reeds uit de doeken gedaan. Nadat de oppas overlijdt moeten drie kinderen voor zichzelf zien te zorgen totdat mama terugkomt van vakantie. Tiener Sue Ellen (Applegate) ontwikkelt zich tot hoofd van het gezin en begint binnen een paar weken zowaar aan een heuse carrière in de modewereld. Natuurlijk moet ze haar ware leeftijd geheim houden. Let op het bijrolletje van David 'X-Files' Duchovny als kantoorklerk Bruce.

2010

1984 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten 1984. Sciencefiction van Peter Hyams. Met o.a. Roy Scheider, John Lithgow, Helen Mirren, Bob Balaban en Keir Dullea.

Negen jaar geleden verloor de aarde alle contact met ruimteschip Discovery, nadat de boordcomputer H.A.L. 9000 zijn gezonde verstand was verloren. Sindsdien draait de Discovery stuurloos om de planeet Jupiter. Wat is er precies gebeurd en wat is de betekenis van die zwarte monoliet waarvan de commandant melding maakte? Deze vragen komen steeds weer op bij Dr. Scheider. De Amerikanen en Russen besluiten samen te werken en een expeditie naar Jupiter te sturen om de ware toedracht te achterhalen. Ondertussen dreigt op aarde een oorlog tussen de twee grootmachten. Redelijk spannend opgebouwde sequel van 2001: A SPACE ODYSSEY. De film haalt het niet bij Kubrick's meesterwerk maar is zeker het bekijken waard. Magistrale effecten van Richard Edlund. Arthur C. Clarke schreef dit vervolg, dat Hyams eerst in scenariovorm goot en vervolgens omzette in beelden. Gefilmd in CinemaScope, 70mm. Ook bekend als: 2010 THE YEAR WE MAKE CONTACT en 2010: ODYSSEY TWO.

Close Encounters of the Third Kind

1977 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten 1977. Sciencefiction van Steven Spielberg. Met o.a. Richard Dreyfuss, François Truffaut, Teri Garr, Melinda Dillon en Bob Balaban.

Arbeider Roy Neary (Dreyfuss) ziet op een avond vreemde lichtsignalen in de lucht en gaat zich daarna, tot ontsteltenis van zijn gezin, steeds vreemder gedragen. Klassieke sf-film waarin Spielberg afrekent met het slechte imago van buitenaardse wezens en special effects-man Douglas Trumbull laat zien dat buitenaardsen zich niet verplaatsen in metalen schotels maar met sprookjesachtige lichtverschijnselen. Een van Spielbergs meest persoonlijke films. Zeer fraaie opbouw. Een vijftonig melodietje uit de soundtrack blijft nog jarenlang hangen.

Taxi Driver

1976 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1976. Drama van Martin Scorsese. Met o.a. Robert De Niro, Jodie Foster, Cybill Shepherd, Peter Boyle en Albert Brooks.

Vietnamveteraan en taxichauffeur Travis Bickle kan niet slapen. Hij vindt het dus geen probleem om nachtdiensten te draaien en accepteert ook ritten naar de ruigste buurten. Door de ramen van zijn taxi ziet hij het verloederde New York van de jaren zeventig. Het neonlicht wordt er gebroken door de schijnbaar constante regen. Travis vindt regen niet erg: 'Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets.' Enerverende klassieker van Scorsese met De Niro in een van zijn meest iconische rollen. Gouden Palm in Cannes.

The Sting

1973 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1973. Misdaad van George Roy Hill. Met o.a. Paul Newman, Robert Redford, Robert Shaw, Charles Durning en Ray Walston.

Na het complete succes van de sterk geromantiseerde cowboyfilm Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969), kwamen regisseur George Roy Hill en hoofdrolspelers Paul Newman en Robert Redford vier jaar later opnieuw samen voor het al even succesvolle The sting, een sterk geromantiseerde misdaadkomedie. The Sting is in wezen een moderne variant op het verhaal van David en Goliath. Kleine zwendelaars (Newman en Redford) nemen het op tegen een grote schurk (Shaw). De film die destijds wegliep met zeven Oscars (op 10 nominaties), deed wonderen voor de ragtime-muziek van Scott Joplin, die voor de film bewerkt was door Marvin Hamlisch. Joplins 'The Entertainer' werd zowaar een pophit.