Gérard Boucaron is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Verdict : Le mensonge

1996 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1996. Drama van Laurent Carcélès. Met o.a. Alexandre Zambeaux, Frédéric van den Driessche, Annie Jouzier, Claire Barotra en Valérie Toledano.

Romain Meunier (Zambeaux) wordt beschuldigd van de verkrachting van Florence Villard (Borotra) in de kleedkamers van de ijsbaan. De jongeman beantwoord aan de beschrijving die het slachtoffer heeft gegeven. Romain ontkent echter halsstarrig. Hij weigert de hulp van een advocaat. Hij wil zichzelf verdedigen. Zijn vriendin Carine (Oubracham) is overtuigd van zijn onschuld. Bij een huiszoeking wordt de T-shirt gevonden die de dader droeg en Romain wordt gearresteerd. Tijdens de reconstructie geeft Florence tegenstrijdige verklaringen en dank zij de twijfel die ze hiermee zaait wordt Romain vrijgelaten. De verdediging gaat echter in beroep. Intrigerend rechtbankdrama dat aantoont hoe gemakkelijk iemand het slachtoffer kan worden van een gerechtelijke dwaling. Het verhaal houdt goed stand en blijft spannend tot op het einde en de (nog) onbekende jonge hoofdacteurs zetten stevige personages neer. In de klauwen van de tredmolen van de wet luistert niemand nog naar rede. Het goed gestructureerde scenario van Anne Landois en Bernard Dupont is gebaseerd op een waargebeurd feit. Fotografie is van Jean-Paul Schwartz.

Affectation spéciale

1990 | Misdaad, Actiefilm

Frankrijk 1990. Misdaad van Claude Grimberg. Met o.a. Yves Rénier, J.P. Derien, Michel Auclair, Jacky Venant en Gérard Boucaron.

Een aflevering uit de serie Commissaire Moulin. Het scenario van deze achtervolgingsfilm is in elkaar gezet door Paul Andréota, één van de meesters van het Franse detectivegenre. De hele film lang rent de eerder genoemde commissaris achter publieke vijand nummer één aan, die in de volksmond 'De Idioot' genoemd wordt, en ondertussen doen zich diverse verwikkelingen voor. Hij arresteert hem, maar dan ontsnapt de man weer en begint alles weer van voren af aan. De film zit niet echt vol verrassingen, maar de spanning wordt er handig in gehouden met een ritme dat altijd succes heeft. Wat willen we nog meer?

Tout le monde peut se tromper

1981 | Komedie, Drama

Frankrijk 1981. Komedie van Jean Couturier. Met o.a. Fanny Cottençon, Francis Perrin, Bernard Le Coq, Christophe Bourseiller en Daniel Desmars.

In deze zwarte komedie volgt de ene begrafenis op de andere, want iedereen is het mikpunt van vergissingen. Enkele innemende scènes verdrinken in groots effectbejag. Afgezaagde grappen en een uitzonderlijk klungelige enscenering. De acteurs doen erg hun best, maar Cottençon in de hoofdrol is onvoorstelbaar beroerd. Onbeduidend. Scenario van Marianne Lewis-Schreiber.

Dora et la lanterne magique

1977 | Fantasy

Frankrijk 1977. Fantasy van Pascal Kané. Met o.a. Nathalie Manet, Valérie Mairesse, Gérard Boucaron, Rita Maiden en Serge Coursan.

Een bevreemdende film naar een scenario van Raul Ruiz met Manet als een meisje dat allerlei bizarre avonturen beleeft. Kan[KA1]e goochelt met verschillende stijlen, werkt met oude filmfragmenten (waarin we o.a. Douglas Fairbanks en Rudolph Valentino zien), parodiëert en is dan weer ernstig. Het resultaat balanceert tussen irritant en fascinerend, maar is als experimenteel sprookje voor volwassenen hoe dan ook niet oninteressant.