Richard Gaines: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Ransom

1956 | Actiefilm, Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1956. Actiefilm van Alex Segal. Met o.a. Glenn Ford, Donna Reed, Leslie Nielsen, Juano Hernandez en Alexander Scourby.

Tobberig vertelsel over Fords pogingen zijn ontvoerde zoon te bevrijden. Cyril Hume en Richard Maibaum draaiden het scenario in elkaar en Arthur E. Arling keek door de lens van de camera.

Five Steps to Danger

1956 | Mysterie

Verenigde Staten 1956. Mysterie van Henry S. Kesler. Met o.a. Ruth Roman, Sterling Hayden, Werner Klemperer, Richard Gaines en Karl Lindt.

Roman komt, na de dood van haar geleerde broer, in het bezit van geheime informatie. Om van een zenuwinzinking te herstellen, gaat ze op vakantie. Ze ontmoet Hayden die haar helpt te ontsnappen aan communistische agenten die haar op de hielen zitten. Een routine actiefilm, niet vervelend, maar snel vergeten. Hayden en Roman zijn goed op elkaar ingespeeld. Het scenario van regisseur Kesler, gebaseerd op een roman van Donald Hamilton, bevat heel wat suspense, die gezien het einde van de 'koude oorlog' nogal verouderd aandoet. Klemperer is een aanvaardbare slechterik. Voor de fotografie stond Kenneth Peach in.

Love Me or Leave Me

1955 | Musical, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1955. Musical van Charles Vidor. Met o.a. Doris Day, James Cagney, Cameron Mitchell, Robert Keith en Tom Tully.

Biografie van zangeres Ruth Etting, die rond 1930 aan de top stond. Het scenario van Daniel Fuchs en Isobel Lennart concentreert zich vooral op haar verhouding met kleine gangsterbaas Marty Snyder, die haar ontdekte en beroemd maakte. Hun kortstondige huwelijk leidde haar bijna naar de afgrond. Day en Cagney verpersoonlijken deze figuren op sublieme wijze. Het scenario biedt tevens plaats voor een twaalftal songs: voor het merendeel successen van Etting, maar ook twee nieuwe, die Day de hitparades in zong. De film blijft dicht bij de waarheid, vandaar dat hij zo deprimerend is. Achter de camera stond Arthur E. Arling. Percy Faith arrangeerde de songs en George Stoll had de muzikale leiding. Fuchs kreeg een Oscar voor het verhaal.

Marry Me Again

1953 | Drama

Verenigde Staten 1953. Drama van Frank Tashlin. Met o.a. Robert Cummings, Marie Wilson, Mary Costa, Jess Barker en Ray Walker.

Tamme capriolen rond de aan-uit-aan-uit-romance van piloot Cummings en schoonheidskoningin Wilson. Scenario van regisseur Tashlin naar een verhaal van Alex Gottlieb. Camerawerk van Robert de Grasse.

The Hucksters

1947 | Drama

Verenigde Staten 1947. Drama van Jack Conway. Met o.a. Clark Gable, Deborah Kerr, Adolphe Menjou, Ava Gardner en Keenan Wynn.

Na zijn terugkeer uit de oorlog kan reclameman Victor Albee Norman (Gable) niet meer de toon vinden die zijn klanten aanspreekt. Wat ze van hem verlangen is in strijd met zijn principes. Dan besluit hij maar samen met society girl Kay Dorrance (Kerr) van het leven te gaan genieten. Vlotte ontspanning, die een goed beeld geeft van de reclamewereld van vlak na de oorlog, met uitstekende prestaties van Gable, Kerr in haar eerste Amerikaanse film en de schitterende Greenstreet. Het scenario dat Luther Davis, Edward Chodorov en George Wells haalden uit de roman van Frederick Wakeman is toegesneden op Gable. Fotografie is van Harold Rosson. Wordt ook als ingekleurde versie vertoond.

So Goes My Love

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van Frank Ryan en Fran Ryan. Met o.a. Myrna Loy, Don Ameche, Rhys Willams, Bobby Driscoll en Richard Gaines.

Een amusant komedietijdsbeeld met mannenjaagster Loy die met de warhoofdige uitvinder Ameche trouwt.

Nobody Lives Forever

1946 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1946. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. John Garfield, Geraldine Fitzgerald, Walter Brennan, Faye Emerson en George Coulouris.

In deze film, die je met een beetje goeie wil een 'film noir' zou kunnen noemen, speelt John Garfield de tragische ex-militair annex gokbaas Nick Blake. Na een verblijf in een militair hospitaal keert hij terug naar zijn thuisbasis Manhattan waar hij ontdekt dat zijn lief het met een ander houdt; een 'ander' die hem ook nog es 50.000 dollar lichter heeft gemaakt. Nick reageert onderkoeld. Hij kust zijn trouweloze lief hartstochtelijk en terwijl ze nog met geloken ogen staat na te genieten geeft hij haar een draai om d'r oren. Nobody lives forever is rijkelijk voorzien van dat soort verrassende incidenten. En dat is maar goed ook want het filmverhaal (over Nicks criminele maar vooral amoureuze belevenissen in het verre Los Angeles) is verder tamelijk kleurloos en voorspelbaar. De heerlijk ouderwetse filmmuziek is van Adolph Deutsch

Humoresque

1946 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1946. Komedie van Jean Negulesco. Met o.a. Joan Crawford, John Garfield, Oscar Levant, J. Carrol Naish en Craig Stevens.

Crawford is een welgestelde, uiterlijk stabiele vrouw, die tot de glitterwereld behoort, maar ze is in werkelijkheid onzeker en diep ongelukkig waardoor ze naar de fles grijpt. Ze zoekt ook troost in het protegeren van jong muzikaal talent. Garfield is een ambitieuze violist die een verhouding met haar aangaat, en die eindigt in een hartverscheurende tragedie. De film is beslist geen super soap-opera. De spelprestaties zijn uitmuntend, hij is goed geproduceerd, er zijn sterke komische bijdragen van Levant en de finale slaat alles. Misschien wel Crawfords beste film. Scenario van Clifford Odets en Zachary Gold naar een roman van Fannie Hurst. Camerawerk van Ernest Haller.

Double Exposure

1944 | Misdaad

Verenigde Staten 1944. Misdaad van William Berke. Met o.a. Chester Morris, Nancy Kelly, Jane Farrar en Richard Gaines.

Redelijk onderhoudend verhaal van meisje dat zonder het te weten foto's maakt van een moord.

The More the Merrier

1943 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1943. Komedie van George Stevens. Met o.a. Jean Arthur, Joel McCrea, Charles Coburn, Richard Gaines en Bruce Bennett.

Een werkende vrouw (Arthur) ziet zich gedwongen haar minuscule flat te delen met McCrea en Coburn (die een Oscar won voor zijn vertolking). De locatie is Washington tijdens WO II. In 1966 opnieuw verfilmd als WALK DON'T RUN, maar deze toont aan dat Arthur haar gelijke niet heeft.