U2 is acteur en componist.
Er zijn 7 films gevonden.

U2 3D High Definition

2007 | Muziek

Verenigde Staten 2007. Muziek van Catherine Owens en Mark Pellington.

Een 3D presentatie van de wereldtournee 'Vertigo' van U2.

U2 3D

2007 | Muziek

2007. Muziek van Catherine Owens en Mark Pellington.

Een 3D presentatie van de wereldtournee 'Vertigo' van U2.

Cool to Be Celtic

1999 | Documentaire, Muziek

Duitsland 1999. Documentaire van Marcus Behrens en Ian Watson. Met o.a. Stuart Bailey, Mary Black, Luka Bloom, Bono en Adam Clayton.

Reeds sinds begin jaren 1970 domineert de Ierse muziek de wereldmarkt. Niet enkel door hun folk, maar vooral door punk en heavy metal. Sinds de film THE COMMITMENTS is het een bekend feit dat Dublin een van de hoofdsteden van de internationale muziekscène is, met topacts als U2. Maar ook Belfast wil die eer opstrijken. Met mensen als Van Morrison, Ash, Therapy, The Cranberries en James Galway hebben ook zij bewezen toptalent in huis te hebben. Maar waar Dublin vooral gespecialiseerd is in heavy metal, gaat de stijl van Belfast meer de punk-toer op. De makers hebben interviews met diverse mensen uit de twee steden die de muziek-evolutie reeds jaren volgen of er persoonlijk aan deelnamen. Ondertussen zijn we getuige van het optreden van verschillende groepen en performers. Spijtig dat de aandacht haast uitsluitend gaat naar de hitgevoelige muziek, want Ierland heeft nog heel wat meer talent. Zowat de enige uitzondering is Luka Bloom, die meer op de gevoelige snaar speelt. De film eindigt met een hulde aan de slachtoffers van de bomaanslag in Omagh. Behrens liet zich voor regie en scenario bijstaan door zijn Ierse collega Watson. Birgit Hemmerling was verantwoordelijk voor de montage. Fotografie is van Joe Edwards en Benno Soukup.

Wie man die Leute von ihrem Geld trennt - von A bis Z

1998 | Documentaire, Experimenteel

Duitsland 1998. Documentaire van Hermann Vaske.

Waar ligt de grens tussen kunst en publiciteit? Dennis Hopper tracht deze denkbeeldige lijn te trekken, uitgaande van Andy Warhol`s Campbell-soup pop-art. Hij vraagt kunstenaars, schilders, musici, filmregisseurs, reclame-ontwerpers, e.d. hun bepaling van kunst en van publiciteit. Om kunst te bedrijven heb je geld nodig, dus is commercialisatie en kunst onafscheidbaar. Dit wordt bewezen met een aantal opmerkelijke publiciteitsfilms, soms zeer eenvoudig (o.a. deze waarin John Gielgud de loftrompet zwaait voor UBS, Union Bank of Switzerland), dan weer met meer speciale effecten dan in een complete speelfilm (o.a. de James Bond-achtige publiciteitsfilm van Smirnoff) of afschuwwekkend (de anti-pelsmantel-film). Publiciteit kan agressief, zakelijk of po[KA3]etisch zijn. Ze kan propaganda maken voor de verkiezing van een politieker of promotie voor een of ander product van algemeen belang. Via de letters van het alfabet behandelt Hopper alle aspecten van kunst en publiciteit, hoofdstuk per hoofdstuk. Hij praat hiervoor met enkele van de meest markante creatieve persoonlijkheden van zijn generatie. Resultaat is een diepzinnige analyse van het gedwongen huwelijk tussen kunst (het proces van het cre[KA3]eren) en publiciteit (hoe het publiek zo ver te krijgen dat ze hun duurverdiende centjes uitgeven om - meestal - iets nutteloos te kopen). Een lange, maar uiterst ontspannende, originele documentaire, die iedereen die zich met marketing wil bezig houden gezien moet hebben. Vaske schreef het scenario. De camera werd gehanteerd door Isebell Furrer, Stefan Jonas en Steven Lee.

Pop Galerie: U2

1997 | Documentaire, Biografie, Muziek

Oostenrijk/Duitsland 1997. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher. Met o.a. Bono, Larry Muffin, Jr., Adam Clayton, The Edge en Brian Eno.

Een portret van de Ierse band die de agressieve rock een plaats gaf op de hitparades. De groep, bestaande uit Bono, alias Paul Hewson (zang en gitaar), The Edge, alias Dave Evans (zang, gitaar en piano), Adam Clayton (bas) en Larry Muffin, Jr. (drums), is actief sinds 1982. In 1991 ondergingen ze een grondige verandering die resulteerde in de 'Live Zoo TV' met de bedoeling chaos te scheppen. Hun optredens werden een evenement meer dan een gewoon concert, met levensgrote tv-schermen, video en een klank- en lichtspel. Hun Popmarket toer kreeg veel kritiek. Men beweerde dat de groep Hip-Hop muziek bracht, op zoek naar gemakkelijk succes. De vele archiefbeelden van optredens, tijdens dewelke ze hun grootste successen zingen, worden afgewisseld door commentaar en opmerkingen van de groepsleden. Florian Kehrer schreef het scenario. Research werd gedaan door Ivo Koloper en Sonja Lesovsky monteerde alles tot een homogeen geheel dat vooral de fans van de groep zal aanspreken. Frank Soom stond in voor de fotografie.

Elvis Aaron Presley: The Tribute

1994 | Muziek

Verenigde Staten 1994. Muziek van Louis J. Horvitz. Met o.a. Carl Perkins, Travis Tritt, Faith Hill, Kris Kristofferson en Jerry Lee Lewis.

Een teleurstellend eerbetoon aan de King of Rock and Roll, mede geproduceerd door Elvis' ex-vrouw Priscilla Presley. Een en ander speelt zich af in de Pyramid Arena in Memphis, waar Elvis' oude gitarist Scotty Moore en drummer D.J. Fontana mogen opdraven op twee kleinere podia naast het hoofdpodium. Carl Perkins geeft een onberispelijke vertolking van 'Blue Suede Shoes', een song die hij zelf componeerde en opnam nog voor Elvis er een hit mee had. 'Always On My Mind' van Sam Moore is grandioos. Tussen de nummers door krijgen we terugblikken op Elvis' carrière te zien. Kristofferson, Tritt, Lewis, Faith Hill en John Cale van the Velvet Underground brouwen er weinig van. De Schotse band Wet, Wet, Wet krijgt met 'It's Now or Never' de meeste waardering van het publiek, en Iggy Pop warmt de show op met een gitaarversie van 'Rock It Up'. De regie is fantasieloos.

U2: Rattle and Hum

1988 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1988. Documentaire van Phil Joanou en Philip Joanou. Met o.a. B.B. King en U2.

Documentaire over de populairste popgroep van eind jaren 1980, opgenomen tijdens een reeks concerten in 1987 in de V.S. Meer dan 120 technici en twaalf camera`s filmden op verschillende plaatsen onder leiding van Jordan Cronenweth en Robert Brinkmann. Bijzonder veel aandacht werd besteed aan de geluidsweergave. Technisch is er aan de film niets aan te merken, maar op het verschijnsel `U2` wordt niet dieper ingegaan, zodat mensen die de groep niet kennen ook niets wijzer worden. De groep, bestaande uit Paul Hewson, alias Bono (zang/gitaar), Dave Evans, alias The Edge (gitaar/piano/zang), Adam Clayton (bas) en Larry Mullen Jr. (drums), voert in de film enkele van hun bekendste songs uit. Jimmy Iovine stond in voor de muziekproductie.