Richard Nicolas

Regisseur, Acteur, Scenarist

Richard Nicolas is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Anna Susanna

1953 | Drama

DDDE 1953. Drama van Richard Nicolas. Met o.a. Günther Simon, Peter Marx en Werner Peters.

Een reder laat een schip zinken om met het geld van de verzekering een bankroet te voorkomen. De overlevenden klagen hem tevergeefs aan. Op hoop van zegen in Oost Duitsland.

Bürgermeister Anna

1950 | Drama, Komedie

DDDE 1950. Drama van Hans Müller. Met o.a. Eva Rimski, Reinhard Kolldehoff, Edith Hanke en Lutz Moik.

In 1945 kort na afloop van WO II wordt Anna Drews (Rimski), een jonge vrouw, burgemeester van een plattelandsdorpje in de Russische zone van bezet Duitsland. Onvervaard gaat zij in tegen de gevestigde machtsstructuren van vooral corrupte hereboeren. Het scenario is van Richard Nicolas, Marieluise Steinhauer en Friedrich Wolf. Het camerawerk is van Robert Barbeske en Walter Roßkopf.

Große Freiheit Nr. 7

1944 | Drama

Duitsland 1944. Drama van Helmut Käutner. Met o.a. Hans Albers, Ilse Werner, Hans Söhnker, Helmut Käutner en Hilde Hildebrand.

De matrozen L[KA3]uders, Knuth en K[KA3]autner lopen met hun klipper Hamburg binnen, en proberen een oude makker over te halen weer met hen op een boot aan te monsteren, maar de `jongen` (Hans Albers natuurlijk) is betrokken in allerlei liefdesgeschiedenissen. Er zit een prachtig liedje in: `Beim erstenmal da tut`s noch Weh`, maar ook voor de rest heeft `der Otto-Otto` (zoals zijn bijnaam bij het publiek luidde) een schitterende rol. Goebbels verbood deze film echter, die oorspronkelijk 'La Paloma' zou gaan heten. Hij mocht wel in het door de nazi's bezette buitenland vertoond worden. In 1945 ging hij na enige coupures in 'première' in het vrije Duitsland. Scenario van de regisseur en Richard Nicolas. Camerawerk van Werner Krien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Richard Nicolas op televisie komt.

Reageer