Cyril Chamberlain is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Two Left Feet

1963 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1963. Drama van Roy Ward Baker. Met o.a. Michael Crawford, Nyree Dawn Porter, Julia Foster, David Hemmings en Bernard Lee.

Met vallen en opstaan probeert een jonge arbeider erachter te komen waar het in het leven om draait. Een zeldzaam voorbeeld van een intelligente, maar nooit belerende film over onbespraakte mensen die voor het grote publiek bestemd is. Overtuigend scherpzinnige analyse van de Britse jeugdcultuur in de jaren 1960-1970 vóór de opkomst van The Beatles. Een belangrijke en te weinig bekende film, die heel wat voortreffelijke scènes bevat. Crawford is de latere stoethaspel Frank Spencer uit de BBC-serie Some Mothers Do 'ave 'em. Naar de roman In My Solitude van David Stuart Leslie.

Old Mother Riley's Jungle Treasure

1951 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1951. Komedie van Maclean Rogers. Met o.a. Arthur Lucan, Kitty McShane, Garry Marsh, Cyril Chamberlain en Robert Adams.

Een wasvrouw gaat op zoek naar een verborgen schat, nadat ze in een antiekwinkel een landkaart met aanwijzingen gevonden heeft. Niets ontziende gangsters zitten haar op de hielen. Een blijspel rond Moedertje Riley. Er zijn een paar sterke momenten: vooral Garry Marsh is leuk als brokkenpiloot.

The Dark Road

1948 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1948. Misdaad van Alfred J. Goulding. Met o.a. Charles Stuart, Joyce Linden, Antony Holles, Roddy Hughes en Patricia Hicks.

Een Engelse correspondent in New York vertelt de levensgeschiedenis van een kleine crimineel. Wonderlijk neerslachtig en somber werkje, waarje toch naar blijft kijken, ondanks het slechte acteren.

Jailbirds

1939 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1939. Komedie van Oswald Mitchell. Met o.a. Albert Burdon, Shaun Glenville, Charles Farrell, Charles Hawtrey en Lorraine Clewes.

Twee kleine criminelen zit het niet lekker dat ze uit de gevangenis zijn ontsnapt. Amusante klucht uit de oorlogstijd en hommage aan de grondbeginselen van de film. Met een schitterende travestie-scène van Albert Burdon en Charles Hawtrey.