Gaute Storaas

Componist

Gaute Storaas is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

De dieren uit het Hakkebakkebos

2017 | Animatie, Familiefilm

Noorwegen 2017. Animatie van Rasmus A. Sivertsen.

Klaas Klautermuis, Maarten Bosmuis en Hazeman wonen met al hun vrienden in het Hakkebakkebos. Ze hebben daar een goed leven, maar de kleinere dieren moeten wel altijd goed oppassen voor sommige grotere bosbewoners. Vooral Rein de Vos is een gevaar. Het liefst verslindt hij elke muis die hij tegenkomt. Als IJge Egel dan ook nog eens probeert Maartens oma op te peuzelen, vinden de muizen dat er een nieuwe wet moet komen: alle dieren moeten voortaan vrienden zijn en mogen elkaar niet meer opeten.

Elias: Alle ankers vooruit!

2017 | Animatie, Familiefilm

Noorwegen 2017. Animatie van Simen Alsvik en Will Ashurst. Met o.a. Marie Blokhus, Anderz Eide, Martin Gunnarsen en Marcus Gunnarsen.

Noorse animatiefilm over de jonge reddingsboot Elias. Na een heldhaftige reddingsactie mag hij in de grote haven komen werken en beleeft hij een nog groter avontuur.

Een man die Ove heet

2015 | Komedie, Drama

Zweden 2015. Komedie van Hannes Holm. Met o.a. Rolf Lassgård, Bahar Pars, Filip Berg en Ida Engvoll.

Ove is een 59-jarige mopperpot en overtuigd Saab-rijder die witte boorden haat en zich omringd weet door idioten. Tot zijn bleke leven weer wat kleur krijgt dankzij de nieuwe, chaotische buren. Dramatische komedie naar gelijknamige roman van Fredrik Backman legt burgerlijk Zweden onder het vergrootglas. In flashbacks trekken Ove's leven en grote liefde voorbij. Soms plat, maar vaker vermakelijk, mede dankzij het geweldige spel van titelvertolker Rolf Lassgård als de proto-Zweed met de hangende mondhoeken. Een goed in elkaar zittende feelgood rond een mierenneuker met een verhaal.

The Last Sentence

2012 | Drama

Zweden/Noorwegen 2012. Drama van Jan Troell. Met o.a. Jesper Christensen, Pernilla August, Ulla Skoog en Björn Granath.

Drama van Jan Troell over journalist Torgny Segerstedt, die al vroeg in de jaren dertig waarschuwde voor het gevaar van de nazi’s.

Elias og kongeskipet

2007 | Animatie

Noorwegen 2007. Animatie van Lise I. Osvoll en Espen Fyksen.

Gebaseerd op het Noorse kinderboek Den lille redningsskøyta Elias (1999) en de aanverwante televisieserie. Voor wie het niet weet, Elias is een geantropomorfiseerd reddingsschuitje in een wereld van allerhande andere niet-menselijke dingen met menselijke koppen. Zoiets als Thomas de Trein, maar dan in de fjorden. In deze eerste bioscoopversie is het Koninklijk Jacht verdwenen, en gaat schuchtere Elias met een schare soortgenoten op zoek naar de royale boot. Vrolijk en opbeurend voor peuter en kleuter, en de oudere meekijker kan ondertussen wegdromen bij natuurschoon en volwassen grapjes in de marge.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gaute Storaas op televisie komt.

Reageer