Gaute Storaas

Componist

Gaute Storaas is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Een man die Ove heet

2015 | Komedie, Drama

Zweden 2015. Komedie van Hannes Holm. Met o.a. Rolf Lassgård, Bahar Pars, Filip Berg en Ida Engvoll.

Ove is een 59-jarige mopperpot en overtuigd Saab-rijder die witte boorden haat en zich omringd weet door idioten. Tot zijn bleke leven weer wat kleur krijgt dankzij de nieuwe, chaotische buren. Dramatische komedie naar gelijknamige roman van Fredrik Backman legt burgerlijk Zweden onder het vergrootglas. In flashbacks trekken Ove's leven en grote liefde voorbij. Soms plat, maar vaker vermakelijk, mede dankzij het geweldige spel van titelvertolker Rolf Lassgård als de proto-Zweed met de hangende mondhoeken. Een goed in elkaar zittende feelgood rond een mierenneuker met een verhaal.

The Last Sentence

2012 | Drama

Zweden/Noorwegen 2012. Drama van Jan Troell. Met o.a. Jesper Christensen, Pernilla August, Ulla Skoog en Björn Granath.

Drama van Jan Troell over journalist Torgny Segerstedt, die al vroeg in de jaren dertig waarschuwde voor het gevaar van de nazi’s.

Elias og kongeskipet

2007 | Animatie

Noorwegen 2007. Animatie van Lise I. Osvoll en Espen Fyksen.

Gebaseerd op het Noorse kinderboek Den lille redningsskøyta Elias (1999) en de aanverwante televisieserie. Voor wie het niet weet, Elias is een geantropomorfiseerd reddingsschuitje in een wereld van allerhande andere niet-menselijke dingen met menselijke koppen. Zoiets als Thomas de Trein, maar dan in de fjorden. In deze eerste bioscoopversie is het Koninklijk Jacht verdwenen, en gaat schuchtere Elias met een schare soortgenoten op zoek naar de royale boot. Vrolijk en opbeurend voor peuter en kleuter, en de oudere meekijker kan ondertussen wegdromen bij natuurschoon en volwassen grapjes in de marge.

op televisie
1 uitzending

Elias og kongeskipet (2007) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zondag 26 november
RTL 8
10:30 - 11:40

Reageer