Nathalie Coupal is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

La vallée des larmes

2012 | Drama

Canada 2012. Drama van Maryanne Zéhil. Met o.a. Nathalie Coupal, Joseph Antaki, Sophie Cadieux, Wafa Tarabey en Leyla Hakim.

Na De ma fenêtre, sans maison... (2006) keert de in Beiroet geboren, maar in Québec wonende journaliste/filmmaakster Zéhil terug naar Libanon. De Frans-Canadese uitgeefster Marie Simard (Coupal) gaat op zoek naar Ali, Palestijns auteur van een dagboek geschreven in een Libanees vluchtelingenkamp begin jaren tachtig. Ondertussen leert ze de Libanese Joseph (Antaki) kennen. Volop lof uit vooral Arabische hoek voor dit zoveelste belangwekkende drama over alweer een bloedige episode in het Midden-Oosten-conflict. Objectievere kijkers zien vooral de alledaagse godsdienstwaanzin en vermoeiende slachtoffercultuur zonder zelfreflectie. Met Nederlandse ondertiteling.

Comment faire l'amour avec un nègre sans jamais se fatiguer

1989 | Komedie, Avonturenfilm

Frankrijk/Canada 1989. Komedie van Jacques W. Benoît, Jacques W. Benoit en Jacques Benoit. Met o.a. Roberta Bizeau, Maka Kotto, Myriam Cyr, Antoine Durand en Marie-Josée Gauthier.

Dany Laferrière bewerkte zijn eigen roman over de voor- en tegenspoed van twee zwarten in Montreal. Deze twee warmbloedige mannen vermaken zich opperbest, tot zij het op een dag met een paar drugsverkopers aan de stok krijgen. Maar aan het dramatische aspect moet niet teveel waarde worden gehecht. Een in een levendig tempo opgenomen, ongedwongen komedie, voorzien van een pittig draaiboek en voortreffelijke acteurs. Verwar deze regisseur trouwens niet met de jonge Franse cineast Jean-Louis Benoit. Richard Sadler werkte mee aan het scenario. Camerawerk van John Berrie.

Les matins infidèles

1985 | Drama

Canada 1985. Drama van François Bouvier. Met o.a. Jean Baudry, Denis Bouchard, Laurent Faubert-Bouvier, Violaine Forest en Louise Richer.

Bouchard, een man die de dertig gepasseerd is, neemt elke dag van dezelfde straathoek in Montreal een jaar lang foto`s, waarop hij gebeurtenissen vastlegt rond een bushalte, een cafeteria en een boom. Zijn vriend Baudry, een leraar, vindt hierin een inspiratiebron en wil er een roman over schrijven. Beiden hebben hun persoonlijke problemen: de `fotograaf` met zijn zoon, zijn vriendin, zijn werk en zijn schulden; de leraar met zijn baan die hij verlaat (en zijn vriendin hem), terwijl het boek niet tot een eind wil komen. In deze kroniek, die niet zonder humor is, raken de mannen steeds meer verweven met hun fantasieën rondom de foto's. Een rolprent over de ups en downs van het leven na de dertig, die behoorlijk gemaakt is en aardig gespeeld, maar bestemd is voor liefhebbers van dergelijke dramatiek.