Algee Smith: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Judas and the Black Messiah

2021 | Drama, Biografie, Historische film

Verenigde Staten 2021. Drama van Shaka King. Met o.a. Daniel Kaluuya, Jesse Plemons, Lakeith Stanfield, Dominique Fishback en Ashton Sanders.

De zwarte messias uit de titel is Black Panther Fred Hampton en zijn Judas is Bill O’Neal, een kruimelcrimineel die eind jaren zestig door de FBI wordt geronseld om te infiltreren bij Hamptons afdeling van de Black Panther Party for Self-Defense in Chicago. Waargebeurd, wat deze tragische geschiedenis nog aangrijpender maakt. Fraai geschoten en genuanceerd verteld, maar de allergrootste troef van de film is acteur Kaluuya (Get Out), die eindeloos veel kanten van Hampton laat zien – bevlogen, strijdbaar, verliefd, verlegen, etc – en voor zijn rol terecht werd onderscheiden met een Oscar (voor beste bijrol).

The Hate U Give

2018 | Drama

Verenigde Staten 2018. Drama van George Tillman jr. Met o.a. Amandla Stenberg, Regina Hall, Russell Hornsby, Anthony Mackie en Issa Rae.

Starr, een zestienjarig Amerikaans meisje uit een arme, zwarte wijk dat naar een rijke, witte middelbare privéschool gaat, is erbij als een politieagent haar ongewapende jeugdvriend Khalil doodschiet. Een flinke lijst bezwaren blijkt haar rol als actieve getuige in de weg te staan. Wie de afgelopen tijd onder een steen heeft gelegen wordt in deze highschoolmovie met Black Lives Matter-thema bijgepraat over zwart/wit-denken en culturele toeëigening. Hoofdrolspeelster Stenberg toont zich een natuurtalent in een onderhoudend doch voorspelbaar, moralistisch young adult drama.

Detroit

2017 | Misdaad, Drama, Historische film

Verenigde Staten 2017. Misdaad van Kathryn Bigelow. Met o.a. John Boyega, Anthony Mackie, Algee Smith, Will Poulter en Jason Mitchell.

Reconstructie van de rassenrellen in Detroit in de zomer van 1967. Via verschillende verhaallijnen werkt de film geduldig toe naar de schokkende gebeurtenissen in het Algiers Motel, waar (voornamelijk witte) politiemannen een handvol onschuldige (voornamelijk zwarte) gasten terroriseerde. Regisseur Bigelow, die in The Hurt Locker en Zero Dark Thirty al liet zien niet bang te zijn voor grote, politieke thema's, zoomt met Detroit in op politiegeweld en racisme en creëert in de film een tijdsbeeld dat vijftig jaar na dato nog steeds actueel en urgent voelt.