Marcos Zurinaga

Regisseur, Producer, Cameraman

Marcos Zurinaga is regisseur, producer en cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

The disappearance of Garcia Lorca

1997 | Drama, Actiefilm, Thriller

Spanje/Verenigde Staten/Frankrijk 1997. Drama van Marcos Zurinaga. Met o.a. Jeroen Krabbé, Edward James Olmos, Andy Garcia en Esai Morales.

De journalist Ricardo start een onderzoek naar de verdwijning van de beroemde dichter en politieke oproerkraaier Garcia Lorca. Deze verdween in de begindagen van de Spaanse Burgeroorlog in de jaren dertig

Lorca

1997 | Thriller

Verenigde Staten/Spanje/Puerto Rico 1997. Thriller van Marcos Zurinaga. Met o.a. Esai Morales, Edward James Olmos, Andy Garcia, Jeroen Krabbé en Naim Thomas.

De 36-jarige dichter Federico Garcia Lorca behoorde tot de slachtoffers van het eerste uur van de Spaanse burgeroorlog in 1936. Zijn lichaam werd nooit gevonden en zijn dood was lange tijd een raadsel. In 1954 gaat de Spaanse auteur Ricardo Fernandez (Morales) in Puerto Rico een boek schrijven over Lorca (Garcia), die hij ooit in Madrid had ontmoet. Als veertien-jarige was Ricardo (dan gespeeld door Thomas) getuige van wreed optreden van de soldaten van generaal Franco. Na de nodeloze dood van hun beste vriend vluchtte zijn familie het land uit. Ricardo`s boek wil niet vlotten en hij besluit terug te keren naar Granada, ondanks het feit dat Franco nog steeds aan de macht is. Hij bezoekt Manuel Aguirre (Krabbé), de vader van de vriend, die nu een machtige kolonel is. Aguirre adviseert hem zijn project niet verder door te zetten, maar Ricardo wil de puzzel oplossen en moet weten hoe Lorca stierf. Een erg literaire film, die echter de vorm van een thriller aanneemt naarmate Ricardo's onderzoek vordert. De verhaalvorm is lastig om te volgen. Het speelt op twee niveaus: in 1936 en in 1954 en beide niveaus lopen erg parallel zodat je denkt dat ze door elkaar lopen. De spelprestaties zijn heel erg mooi. De climax is niet helemaal geloofwaardig, maar treft zeker zijn doel. Acteur Garcia voelde zich zo betrokken bij deze film dat hij enkele muziekstukjes componeerde en uitvoerde voor de soundtrack. Zurinaga, Juan Antonio Ramos en Neil Cohen baseerden het scenario op de boeken The Assassination of Federico Garcia Lorca en Federico Garcia Lorca: A Life van Ian Gibson. Het camerawerk van Juan Ruiz-Anchia is heel mooi. Een sterke film die jammer genoeg niet die aandacht heeft gekregen, die hij verdiende. Dolby Stereo. Panavision.

Tango Bar

1987 | Drama, Musical, Muziek

Argentinië/Puerto Rico 1987. Drama van Marcos Zurinaga. Met o.a. Valeria Lynch, Raúl Juliá, Rubén Juárez, Ruben Juarez en Raul Julia.

Na elkaar tien jaar niet gezien te hebben, ontmoeten de drie leden van een tango-dansgroep elkaar weer en brengen ze hun herinneringen weer tot leven. Een ambitieuze en vrij goede film met een uitstekende choreografie en een goede rolbezetting. Scenario van José Pablo Feinman, Juan Carlos Codazzi en de regisseur. Camerawerk van Marcos Zurinaga.

La gran fiesta

1986 | Oorlogsfilm

Puerto Rico 1986. Oorlogsfilm van Marcos Zurinaga. Met o.a. Daniel Lugo, Miguel Ángel Suárez, Luis Prendes, Raúl Juliá en Cordelia Gonzalez.

Tijdens het grandioze slotbal in het Casino van de Old San Juan ontwikkelt zich een amoureuze en politieke intrige die de situatie in Puerto Rico in 1942 belicht voordat het Ameikaanse leger de situatie zou overnemen. Curieuze film die gefotografeerd en geschreven werd door de regisseur en waaraan een internationale cast meewerkte. Een schot naast de roos.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marcos Zurinaga op televisie komt.

Reageer