Teddy Robin

Regisseur, Acteur, Componist

Teddy Robin is regisseur, acteur en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Lung Min

1993 | Komedie

Hongkong SAR van China 1993. Komedie van Jacob Cheung. Met o.a. Roy Chiao, Victor Wong, Teddy Robin, Ku Feng en Wong Ka-kui.

In Hong Kong is de woningnood op zijn hoogtepunt. Eigenaars delen grote opslagplaatsen op in kooien, die verhuurd worden aan de arme bevolking. Mensen die er leven en sterven voelen er zich blijkbaar thuis. Een makelaarskantoor wil hen op straat zetten om met de gebouwen nog grotere winsten te maken. Een opstand breekt los. Cheung baseert zich op een waar gebeurd verhaal (geschreven door Ng Chong-chau, Yank Wong en Cheung zelf). Prijs van de Beste Film, Beste Regie, Beste Scenario, Beste Bijrol (Liu Kaichi) van de Twaalfde Hong Kong Film Awards (1993). Ook bekend als CAGEMAN.

Twin Dragons

1992 | Komedie

Hongkong SAR van China 1992. Komedie van Tsui Hark en Ringo Lam. Met o.a. Jackie Chan, Maggie Cheung, Teddy Robin en Tsui Hark.

Chan in een dubbelrol als tweeling die afzonderlijk van elkaar zijn opgegroeid, waarvan de een een beroemd dirigent geworden is en de ander een kleine dief. Ze ontmoeten elkaar weer in Hongkong, en worden voortdurend verwisseld. Zo komen ze in de onderwereld terecht, belanden chaotische situaties, en dankzij hun goede humeur onttrekken zij zich aan de gangsters. Chan is een zeer populaire ster in Hongkong.

Full Contact

1992 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1992. Actiefilm van Ringo Lam. Met o.a. Chow Yun-Fat, Simon Yam, Bonnie Fu, Wong Chow Sang en Anne Park.

Typische gewelddadige, snelle actiefilm met moord en doodslag, verraad en wraak in het gangsterwereldje van Hong Kong en Bangkok. Vooral voor genrefans en Chinees sprekenden. Scenario van Nam Yin. Camerawerk van Tony Chau.

Legend of the Wisely

1987 | Avonturenfilm

Hongkong SAR van China 1987. Avonturenfilm van Teddy Robin. Met o.a. Sam Hui, Teddy Robin, Ti Long, Bruce Baron en Wong Joe-Yin.

Een extravagant en duur spektakelstuk, zeer vrij naar een plaatselijke serie avonturenromans. De locaties zijn exotisch: Nepal, Taiwan en Cairo. Geslaagd als zuivere avonturenfilm en met uitstekende produktiewaarde, maar als komedie à la JEWEL OF THE NILE komt de film niet uit de verf. De geleerde/avonturier Sam Hui gaat in Nepal op zoek naar zijn oude makker Teddy Robin. Ze raken betrokken bij de legendarische cultus van de Himalaya's en moeten op de vlucht. Het verhaal lijkt erg op dat van THE GOLDEN CHILD. Het spel is gruwelijk slecht, vooral de korte rol van Ti Long. Aankleding, camerawerk en art direction verdienen daarentegen een compliment. Ook bekend als CITY OF FIRE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Teddy Robin op televisie komt.

Reageer