Reinaldo Miravalles

Acteur

Reinaldo Miravalles is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Alicia en el pueblo de Maravillas

1991 | Drama, Fantasy

Cuba 1991. Drama van Daniel Diaz-Torres. Met o.a. Thais Valdes, Reinaldo Miravalles, Alberto Pujols, Carlos Cruz en Raul Pomares.

Valdes, die in de film Alice heet, is een jonge bureaucrate, die belast is met toneelzaken. Ze wordt naar de stad Maravillas (hetgeen wonderen betekent) gestuurd. Ze komt daar veel wonderlijke zaken tegen, die in het hotel al een aanvang nemen. Als ze het badkamerkastje opent, kijkt zij in de naburige kamer waar een man zich staat te scheren. Een zwerm kakkerlakken daalt 's nachts neer, slangen krioelen temidden van kamelen, apen en andere dieren door de stad. Er bevindt zich een sanatorium, dat bevolkt wordt door afgedankte ambtenaren, die zich ooit asociaal gedroegen. Een bizarre film, die is bedoeld als een allegorie met kritiek op de Cubaanse maatschappij. Vlot van tempo met zo nu en dan een hele aardige kwinkslag, die het voor de geïnteresserden algauw de moeite waard maakt ernaar te gaan kijken. Het scenario is van een collectief dat zich Nos-y-otros noemt, waaraan ook regisseur Diaz-Torres meeschreef. De titel is vrijwel het enige wat de film gemeen heeft met Alice in Wonderland van Lewis Caroll. Het camerawerk is van Raul Perez Ureta.

Cubagua

1987 | Drama

Panama/Cuba/Venezuela 1987. Drama van Michael New. Met o.a. Herbert Gabaldón, Sonia López, Reinaldo Miravalles en Héctor Myerston.

De wederwaardigheden van een mijningenieur die ontdekt dat zijn collega's hebben meegewerkt aan de kolonisatie van Venezuela en dat het enige wat ze deden het voortdurend veroveren van Amerika en haar oorspronkelijke bewoners was. Een achtenswaardige, culturele co-produktie.

La gran rebelión

1986 | Historische film

Cuba 1986. Historische film van Jorge Fuentes. Met o.a. Pedro Rentería, Reinaldo Miravalles, Salvador Wood en Enrique Santiesteban.

Het ontstaan, de ontwikkeling en de consolidatie van het Rebellenleger wordt belicht door een echte persoonlijkheid uit de geschiedenis van Cuba: zijn deelname aan de guerrillastrijd in het Sierra Maestra gebergte tot zijn aandeel als internationalist in Angola en Ethiopië. Hoewel van historisch belang ontbreekt echter de verhaalkracht.

El corazón sobre la tierra

1985 | Drama

Cuba 1985. Drama van Constante Diego. Met o.a. Reinaldo Miravalles, Nelson Villagra en Annia Linares.

Het verhaal van een vader en zijn zoon die de ambitie heeft om een coöperatie op te zetten. De vader zal zich geheel aan het werk wijden als de zoon in Ethiopië sterft. Deze film is opgedragen aan de Cubaanse jongeren die in Afrika de dood vonden. Het is de eerste speelfilm van deze regisseur en hij kreeg er diverse onderscheidingen voor.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Reinaldo Miravalles op televisie komt.

Reageer