Vladimir Blazevski

Regisseur, Scenarist

Vladimir Blazevski is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

The Great Water

2004 | Drama, Oorlogsfilm

Macao SAR van China/Tsjechië/Verenigde Staten/Duitsland 2004. Drama van Ivo Trajkov. Met o.a. Saso Kekenovski, Maja Stankovska, Mitko Apostolovski en Verica Nedeska.

Een Macedonische politicus komt met een hartaanval in het ziekenhuis terecht en blikt terug op zijn leven. Als twaalfjarige belandde hij eind jaren veertig in een weeshuis waar men kinderen opleidde tot keurige stalinisten. Temidden van politieke indoctrinatie en emotionele kilte bouwt de kleine Lem (Saso Kekenovski) een vriendschap op met de iets oudere Isak (gespeeld door een meisje, Maja Stankovska). Deze verfilming, internationaal uitgebracht als The Great Water, van de roman van Zivko Cingo, is wat zwaar op de hand maar charmeert door de jonge acteurs.

Der Chinesische Markt

2001 | Documentaire

Duitsland 2001. Documentaire van Zoran Solomun en Vladimir Blazevski.

Achter het goederenstation Jozsefvos in Boedapest bevindt zich een tweehonderd meter brede strook van één kilometer lengte; het is de Chinese markt, waar Chinezen hun waren verkopen aan klanten uit de Oekraïne, Polen, Roemenië, Bulgarije, Albanië, Kroatie, Servië en Bosnië. Alles is te koop: van imitatie designerkleding tot en met elektronica. De Oosteuropese kopers zijn de grote verliezers. Ze komen de spullen inkopen om er een extra centje bij te verdienen. Hun handeltje is niet zonder risico, want ze moeten zich weren tegen autoritaire douanebeambten, die van tijd tot tijd hun bullen inpikken of een superhoge tol eisen, waardoor ze failliet gaan. De Chinezen zijn de grote winnaars en we maken kennis met een familie die in 1993 uit New York is gekomen om een goed belegde boterham te verdienen in Hongarije. Ook zien we een 63-jarige gepensioneerde man uit Sarajevo, die er aardig bijverdient door naar de allerlaatste mode lingerie in te kopen en daarmee op weg naar Bosnië allerlei lokale markten afreist. Het scenario voor deze uiterst interessante documentaire over de Chinese gemeenschap van dertigduizend zielen en hun klanten, is van beide regisseurs Solomun en Blazevski. Het camerawerk is van Mustafa Mustafic en Dusan Joksimovic. Gedraaid in het kader van de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Europas vergessener Osten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vladimir Blazevski op televisie komt.

Reageer