Pino Passalacqua

Regisseur

Pino Passalacqua is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Contro ogni volontà

1992 | Misdaad, Drama

Spanje/Italië/Duitsland 1992. Misdaad van Pino Passalacqua. Met o.a. Elena Sofia Ricci, Héctor Alterio, Giulio Scarpati, Marioletta Bideri en Delia Boccardo.

Het verhaal speelt in Milaan, waar Francesca (Ricci), die vroeger onderwijzeres was, journaliste wil worden. Op eigen risico werkt ze als misdaadverslaggeefster voor een plaatselijke radiozender. Bij een onderzoek ontmoet ze Marco (Poggiali), een vriend van school die verliefd op haar was. Op een nacht wordt ze in een ondergrondse garage verkracht door iemand met een motorhelm op. Marco wordt verdacht, al is er weinig bewijs. Francesca's verloofde houdt het voor gezien en ze blijft eenzaam achter. Tijdens het proces lijkt Marco vrijuit te gaan, tot een onverwachte getuige verschijnt. Uitstekend gespeeld. Scenario van Daniele Carnacina, Patrizia Fassio en Massimiliano Governi.

Il ritorno di Ribot

1991 | Familiefilm, Avonturenfilm, Sportfilm

Italië/Duitsland/Frankrijk 1991. Familiefilm van Pino Passalacqua. Met o.a. Charles Aznavour, Lorenzo de Pasqua, Pamela Villoresi, Nino Fuscagni en Umberto Morale.

Een verhaal over winnen in de sport en in het dagelijks leven, ge[KA3]inspireerd op het gevierde Italiaanse racepaard dat tussen 1950 en 1960 zestien races won. Deze tv-film gaat over de volbloed Brac, een jonge jockey (De Pasqua) en een verzorger (Aznavour). De Pasqua, die in Toscane woont, loopt weg van huis vanwege de familievetes en komt terecht op het kasteel van een markies, waar hij kennis maakt met stalknecht en verzorger Aznavour en volbloed Brac. Brac wordt ontvoerd maar Pasqua weet met veel speurwerk het paard terug te vinden. Hij besluit jockey te worden, gestimuleerd door de dochter van de markies en door Aznavour, die hem traint. Hij weet met Brac de belangrijke Franse race van Longchamps te winnen, maar na de zege krijgt Aznavour een hartaanval. Niet groots, maar wel goed gespeeld. Technisch uitstekend.

Das Pferd seiner Träume

1991 | Familiefilm, Komedie

Italië 1991. Familiefilm van Pino Passalacqua. Met o.a. Charles Aznavour, Lorenzo De Pasqua, Delia Boccardo, Pamela Villoresi en Nicolas Lansky.

De vijftien-jarige De Pasqua wordt opgepakt voor een diefstal. Maatschappelijk werkster Boccardo trekt zich het lot van de jongen aan. Hij steelt echter haar auto, waarmee hij blijft rijden tot het voertuig in een gracht sukkelt; na dit incident komt hij terecht op de paardenboerderij van Aznavour. De twee hebben veel respect voor elkaar. De Pasqua krijgt de zorg over een paard toevertrouwd. Dit teken van vertrouwen en de liefde voor het paard veranderen heel zijn houding ten opzichte van het leven en de mensen. Voorspelbaar drama over een jonge delinquent die op niet direct aannemelijke manier plotsklaps verandert in een brave jongen. Goed spel van Aznavour en De Pasqua. Dordano Sacchetti, Giovanna Romoli en Stefano Sudrie schreven het scenario, dat voorzien werd van prachtige beelden door Emilio Loffredo.

Dagli Appennini alle Ande

1989 | Drama

Italië 1989. Drama van Pino Passalacqua. Met o.a. Giuliano Gemma, Carmen Sanmartin en Umberto Caglini.

Ontroerend drama in twee delen van elk 100m. In 1977 keert Vittorio Vigan[KA2]o, een Venetiaans ingenieur, terug uit Argentini[KA3]e met zijn pasgeboren zoon. De moeder van het kind, de Argentijnse Beatriz Artieda (Sanmartin), is verdwenen nadat ze zich tegen het militaire regime had uitgesproken. In 1988 ontdekt Vittorio (Gemma) dat zijn dan twaalf jaar oude zoon, na het zien van een tv-uitzending over de `desaparecidos`, naar Argentini[KA3]e gegaan is om zijn moeder te zoeken, die hij alleen van foto`s kent. Tijdens zijn speurtocht ontmoet hij Elena (Sanmartin), die lijdt aan geheugenverlies. Hij probeert daar iets aan te doen door haar de brieven voor te lezen die zijn moeder in de loop der jaren aan vader Vittorio geschreven heeft. Hij slaagt niet in zijn opzet. Vittorio gaat naar Argentinië en vindt daar zijn zoon en Elena.

Isabella

1988 | Familiefilm, Animatie

Italië 1988. Familiefilm van Pino Passalacqua. Met o.a. Lesley D'Olive en Leonardo Ferrantini.

Een trage, oppervlakkige film, waar je niet lekker naar zit te kijken. Het gaat over een vreemde, schokkende relatie tussen twee jonge mensen. Isabella (D`Olive) gaat iedere avond dansen in een discotheek. Op een avond ontmoet ze Marco (Ferrantini) en het is liefde op het eerste gezicht. Maar dan blijken ze allebei een geheim met zich mee te dragen.

Chiara e Francesca

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Pino Passalacqua. Met o.a. Elena Sofia Ricci, Mattia Sbragia en Elisabetta Pozzi.

Een verhaal dat speelt in de betere kringen: Francesca (Ricci), een jonge vrouw met een kind, is opnieuw zwanger. Haar dokter raadt haar een abortus aan, omdat een tweede bevalling vanwege haar gezondheid te riskant zou zijn. Ze krijgt het gevoel dat iedereen, van haar man tot haar moeder, tegen de komst van een nieuwe baby is. Ze vlucht naar een buitenhuis en neemt haar kind mee. Ze laat haar beste vriendin Chiara (Pozzi) komen en zegt dat ze haar zwangerschap wil uitdragen, al spant de hele wereld tegen haar samen. Een akelig pretentieuze en slaapverwekkende film.

Un siciliano in Sicilia

1986 | Oorlogsfilm

Italië 1986. Oorlogsfilm van Pino Passalacqua. Met o.a. James Russo, Vincent Gardenia, Patti Lupone, Sergio Castellitto en George Willson.

Over politiek en de mafia. In juni 1943 wordt een jonge jurist uit New York (Russo) met progressieve politieke ideeën naar Sicilië gestuurd. De bijna mytische antifascistische reputatie van zijn oom is vermaard tot in de U.S., maar de oude baas is al lang weer naar Sicilië teruggekeerd en na 1941 werd er niets meer van hem vernomen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pino Passalacqua op televisie komt.

Reageer