Lee Min-Yong

Regisseur

Lee Min-Yong is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Gyae-got-un Nalui Ohu

1996 | Komedie

Zuid-Korea 1996. Komedie van Lee Min-Yong. Met o.a. Ha You-Mi, Chung Sun-Kyoung, Son Sook, Chung Bo-Suk en Moon Sue-Jin.

Een man slaat zijn vrouw bijna half dood, maar zij weet aan zijn grove geweld te ontkomen en rent de straat op. Hij gaat haar achterna, maar andere vrouwen nemen het voor haar op en ze maken hem ter plekke koud. De vrouwen zoeken een veilig heenkomen op het dak van een gebouw om zich te onttrekken aan de sterke arm der wet. De politie omsingelt het gebouw, waar twee inbrekers beklemd raken tussen de hermandad en de amazones op het dak. De tv hoort van de belegering en het lukt een camera bij het vrouwvolk te krijgen. Vrouwen in het hele land staan hun zusters bij. Weinig subtiel pleidooi in de vorm van een gooi- en smijtfilm over geweld tegenover vrouwen en hun plaats in de maatschappij. Het klinkt allemaal heel vooruitstrevend, maar het scenario van Lee Kyoung-Sik, Cho Min-Ho, Chang Jin en regisseur Lee Min-Yong naar het boek van Song Jae-Hee is veel te banaal. Bovendien heeft de regie van de debuterende regisseur het allemaal veel te traag gemaakt. Camerawerk van Seo Jung-Min.

Gyae-got-un-nalui ohu

1995 | Komedie

Zuid-Korea 1995. Komedie van Lee Min-Yong. Met o.a. Bosuk Jung, Jeanson Lee, Sunkyoung Jung, Yoomi Ha en Sook Son.

Een groep vrouwen gaat gezamenlijk de gewelddadige echtgenoot van één van hen te lijf, een actie die verrassende gevolgen heeft. Door de hitte naar buiten gedreven verzamelen de bewoners van een flat zich op straat. Onder hen Chong-Hee, gevolgd door haar gewelddadige man Song-Ku, die ten overstaan van de buurt op haar in wil slaan. Dit gaat de aanwezige vrouwen te ver en zij mengen zich in de strijd. Hun actie loopt uit de hand en eindigt in een vechtpartij waarbij Song-Ku zo ernstig gewond raakt dat hij komt te overlijden. De vrouwen, die als daders aangewezen worden, vluchten en verschansen zich op het dak van de flat. Van daaruit binden zij, ondanks de verzengende hitte, de strijd aan met de politie

Silent Assassins

1988 | Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Actiefilm van Lee Doo-yong, Scott Thomas en Lee Min-Yong. Met o.a. Sam J. Jones, Linda Blair, Jun Chong, Phillip Rhee en Bill Erwin.

In deze goedgemaakte actiefilm komt de commando Jones in actie wanneer een wetenschapper wordt ontvoerd. De daders willen achter zijn geheime formule voor biologische oorlogvoering komen. Zijn helpers, Chong en Rhee, waren zowel co-producenten als gevechts- choreografen; in het dagelijks leven hebben ze een school voor vechtsporten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lee Min-Yong op televisie komt.

Reageer