Miguel Miranda

Componist

Miguel Miranda is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

El botón de nácar

2015 | Documentaire

Chili/Frankrijk/Spanje/Zwitserland 2015. Documentaire van Patricio Guzmán.

Essayistische documentaire van de regisseur van Nostalgia for the Light, over de betekenis van water (en twee knopen die op de bodem van de zee werden gevonden) in de Chileense geschiedenis. In première gegaan op het filmfestival van Berlijn, waar het de Zilveren Beer voor beste scenario won.

Machuca

2004 | Drama, Historische film, Biografie

Chili/Spanje/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 2004. Drama van Andrés Wood. Met o.a. Matías Quer, Ariel Mateluna, Manuela Martelli, Aline Küppenheim en Ernesto Malbran.

Santiago, Chili, 1973. Een idealistische priester opent de deuren van een exclusieve privé-school voor de kinderen uit de sloppenwijken in de hoop dat de jeugd niet zal worden besmet met de politieke en sociale intolerantie. De elfjarige Gonzalo (Matías Quer) raakt bevriend met nieuwkomer Pedro Machuca (Ariel Mateluna). Door hun ogen schetst de jonge filmmaker Wood (Historias de fútbol, La Fiebre del Loco) in ontkleurde jaren zeventig beelden de Chileense malaise die vanaf de politieke top neersijpelde tot op het schoolplein. Een overweldigende, deels autobiografische film over belegerd opgroeien.

Historias de fîtbol

1997 |

Chili 1997. Andrés Wood. Met o.a. Elsa Poblete, Maria Izquierdo, Ximena Rivas, Fernando Gallardo en Daniel Mufoz.

Drie verhalen over het leven van drie jonge Chileense mannen en hun passie voor voetbal. (IdH/VPRO Gids)

Amnesia

1994 | Komedie, Actiefilm

Chili 1994. Komedie van Gonzalo Justiniano. Met o.a. Julio Jung, Pedro Vicuna, Nelson Villagra, Jose Secall en Marcela Osorio.

Voormalige soldaat Ramirez (Vicuna) herkent op straat sergeant Zuniga (Jung). Ramirez diende onder hem in een strafkamp en Zuniga was beslist geen doetje, die moeiteloos iemand met een ijzeren staaf afranselde of als het zo uitkwam, neerschoot, w.o. een zwangere vrouw. Beide mannen drinken een biertje en Ramirez voelt zich ongemakkelijk over deze hernieuwde ontmoeting. Ze sluiten echter een soort vriendschap. Ramirez nodigt Zuniga uit voor een etentje bij hem thuis. De gast weet echter niet dat Ramirez een van zijn voormalige slachtoffers heeft opgebeld, die aan de wreedheden wist te ontsnappen. Het verhaal speelt zich af in een niet nader genoemd Zuid-Amerikaans land, maar de kijker heeft algauw door dat hiermede het land van oorsprong van de film bedoeld is en dat de gruwelen plaats vonden ten tijde van de dictatuur van generaal Pinochet. Wrang, hier en daar dik aangezet zwart melo. Het camerawerk van Hans Burmann is zeer geslaagd en het scenario van Gustavo Frias en regisseur Justiniano intelligent en typisch volgens de traditie van het Zuid- Amerikaanse continent. Vierde film van Justiniano.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Miguel Miranda op televisie komt.

Reageer