Hans-Henning Borgelt

Regisseur, Acteur

Hans-Henning Borgelt is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Familiengeschichten: Montage

2001 |

Duitsland 2001. Hans-Henning Borgelt. Met o.a. Conrad Waligura, Kathrin Waligura en Michael Günther.

Familiengeschichte: Montage

2001 | Drama

Duitsland 2001. Drama van Hans-Henning Borgelt. Met o.a. Michael Günther, Kathrin Waligura, Conrad Waligura en Grischa Waligura.

Katja (Waligura) uit Leipzig is kapster en haar man Uwe (Günther) werkt bij het filiaal van een keten voor autobenodigdheden uit Stuttgart als technicus. Ze leggen al hun spaarcenten bij elkaar om een eigen huis te laten bouwen. Ze besluiten tijdens de bouwwerkzaamheden in de zomer te gaan kamperen om de huur uit te sparen. Dan wordt het filiaal in Leipzig opgeheven en Uwe krijgt gelukkig een job op het hoofdkantoor aangeboden. Omdat hij zich niet kan permitteren om zonder werk te zitten, besluit hij de baan aan te nemen en doordeweeks in Stuttgart te verblijven, een forse afstand. Het leven valt hen niet mee, terwijl de eenzaamheid veroorzaakt dat zij beiden op nieuwe kennismakingen ingaan. Zullen ze hun huwelijk in stand kunnen houden? Het scenario van regisseur Borgelt is superieur aan de ongeloofwaardige, opgedirkte soap, die men meestel voorgeschoteld krijgt. Hij kon bovendien bogen op een bijna voltallige familie voor de voornaamste rollen. Het verhoogde de geloofwaardigheid, al is het spel niet altijd even perfect. Wordt meestal in twee delen uitgezonden. Stereo.

German Dreams

1986 | Drama

Duitsland 1986. Drama van Lienhard Wawrzyn. Met o.a. Angela Leiberg, Ilona Lewanowski, Hans-Henning Borgelt, Hans Lermen en Andreas Schiechel.

De film vertelt het verhaal van twee vrouwen, moeder en dochter, die uit de DDR naar de Bondsrepubliek verhuizen. Scherpzinnig en ironisch worden de belevenissen van het tweetal weergegeven in het zogenaamde 'Vrije Westen' waar de straten met goud geplaveid zouden zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hans-Henning Borgelt op televisie komt.

Reageer