Jean Genet is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Mademoiselle

1965 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1965. Drama van Tony Richardson. Met o.a. Jeanne Moreau, Ettore Manni, Frank Skinner, Umberto Orsini en Jacques Monod.

Moreau speelt met verve de seksueel gefrustreerde dorpsonderwijzeres in de Corr[KA2]eze, een bergachtige streek in het zuid-westen van het Franse Massif Central. Italiaanse houthakkers komen seizoensarbeid verrichten, w.o. de mooie Manni. De onderwijzeres sticht brand, en de verdenking onder de xenofobe boeren valt op de houthakkers. Manni moet vluchten en wordt door Moreau welwillend naar binnen geloodst; zij bezorgen elkaar de allermooiste nacht van hun leven, maar `s ochtends roept het kreng niet alleen moord en brand, maar ook nog verkrachting. De boeren doden Manni en de vermoorde onschuld verlaat met alle eer het dorp. Een wat merkwaardige film over latente vreemdelingenhaat naar een boek van Jean Genet (die ook het scenario schreef), die daarmee ook zijn (eigen) vrouwenhaat tot uitdrukking bracht. Niet naar ieders smaak, maar wel een ironische film die je aan het denken zet. David Watkins deed het camerawerk.

Un chant d'amour

1950 | Korte film, Erotiek

Frankrijk 1950. Korte film van Jean Genet. Met o.a. Andre Reybaz, Coco Le Martiniquais, Java en Lucien Senemaud.

Een mijlpaal in gaycinema, deze korte film van de Franse schrijver Jean Genet over twee gevangenen wier intens verlangen naar elkaar gedwarsboomd wordt door een dikke betonnen muur. Un chant d’amour veroorzaakte een nationaal schandaal en werd in talloze landen verboden: in Amerika werd de film zelfs onderdeel van een rechtszaak, waarin de rechter oordeelde: ‘Goedkope porno met als doel het promoten van homoseksualiteit, perversiteit en morbide sekspraktijken.’