David Zimmerschied

Acteur

David Zimmerschied is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Elser

2015 | Biografie, Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Duitsland 2015. Biografie van Oliver Hirschbiegel. Met o.a. Christian Friedel, Katharina Schüttler, Burghart Klaußner, Johann von Bülow en Felix Eitner.

Dertien minuten te laat ging de zelfgemaakte bom van meubelmaker Georg Elser in 1939 af, die hij in de Bürgerbräukeller in München had achtergelaten om Adolf Hitler en zijn gevolg te doden. Kort daarna werd hij aan de Zwitserse grens aangehouden, om later in concentratiekamp Dachau te worden geëxecuteerd. Der Untergang-regisseur Hirschbiegel presenteert Elser als rokkenjager, muzikant en vrije geest, contrasterend met het voorheen dominante beeld van de verwarde mopperaar uit Zwaben. Een liefdevol en intelligent portret van een miskende verzetsheld.

Die Frau des Polizisten

2013 | Drama

Duitsland 2013. Drama van Philip Gröning. Met o.a. Alexandra Finder, David Zimmerschied en Pia Kleemann.

De vraag is: moet je bij een film over huiselijk geweld ook de kijker mishandelen? Kort door de bocht misschien, maar Philip Gröning doet in dit bijna drie uur durende drama over een gefrustreerde agent en zijn gezin van alles om je te ontmoedigen. De beproeving heeft wel effect. Dankzij een paar vertederende scènes tussen moeder en dochter ga je een beetje begrijpen wat de moeder moet voelen: dat er ondanks die ellendige momenten ook redenen zijn om de situatie te verdragen. Levert dat een sterke film op? Niet echt.

Der geköpfte Hahn

2007 | Drama, Biografie

Oostenrijk/Duitsland/Hongarije/Roemenië 2007. Drama van Radu Gabrea. Met o.a. David Zimmerschied, Alicja Bachleda-Curus, Axel Moustache, Werner Prinz en Mathias Franz Stein.

Puberen is geen sinecure, zeker niet in 1944 in multicultureel Transsylvanië. Roemeense gevangenisdominee Eginald Schlattner (1933) schreef het deels autobiografische boek (een lokale bestseller) over de woelige periode waarin de regio veranderde van pro- naar anti-Duits. Spichtige acteur Zimmerschied speelt de politiek naïeve Duits-Hongaarse puber Felix die met zijn antisemitische vriendje Hans aanmonstert bij de Hitlerjeugd. Beiden beleven een zorgeloze zomer - met oa een joods vriendinnetje - totdat het oprukkende kwaad korte metten maakt met de idylle. 'De onthoofde haan' is vooral softfocus tienerromantiek, conform de boterzachte theorie dat de wassende jaren van een auteur de tienertijd roze kleuren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Zimmerschied op televisie komt.

Reageer